ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Răspunderea disciplinară a magistraţilor, la Camera Deputaţilor

23 Noiembrie 2011   |   Madalina Prundea pentru infocsm.ro

De amintit că proiectul de lege a fost transmis în 9 noiembrie Parlamentului, de către Guvern, pentru a fi dezbătut de urgenţă. Proiectul modifică, practic, Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

 
 
Reprezentaţii Consiliului Superior al Magistraturii vor susţine luni, 28 noiembrie, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, amendamentele aduse proiectului de lege privind răspunderea disciplinară a magistraţilor şi privind funcţionarea Inspecţiei judiciare, aşa cum au fost ele însuşite de Plen în momentul avizării condiţionate a proiectului depus de Ministerul Justiţiei, din 27 septembrie.

Membrii CSM îşi vor argumenta poziţia şi prin prisma susţinerii unanime exprimate de adunările generale ale instanţelor şi parchetelor din teritoriu, cuprinse în nota centralizatoare elaborată de Direcţia legislaţie, documentare şi contencios şi care a fost prezentată astăzi plenului.

Șerban: ”Nimeni nu susține proiectul Ministerului Justiției”


„Am consultat în vară instanţele şi parchetele, consultări care au stat la baza avizării proiectului Ministerului Justiţiei. Acum am reluat procesul, pentru că existau anumite semnale că unele instanţe şi parchete ar susţine proiectul promovat de Ministerul Justiţiei. Centralizarea a arătat, fără urmă de îndoială, că nimeni nu susţine proiectul MJ, ci vasta majoritate susţine proiectul cu amendamentele din avizul condiţionat al CSM şi numai o mică parte consideră că nu se impun modificări legislative”, a explicat judecătorul Alexandru Şerban, coordonatorul Comisiei 1 – Independenţa justiţiei şi cooperare interinstituţională.

Potrivit lui Şerban, termenul pentru finalizarea şi depunerea raportului, stabilit în 25 noiembrie, este prea scurt pentru a avea „o dezbatere reală, nu formală” pentru acest proiect important. De altfel, UNJR și AMR au solicitat amânarea dezbaterii, comisia juridică stabilind data de 28 noiembrie. Termenul de depunere a raportului este data de 2 decembrie 2011.

Mai mult, membrii CSM au reclamat lipsa de transparenţă a Executivului în publicarea variantelor de proiecte promovate. Georgiana Iorgulescu, membră a CSM din partea societăţii civile, a catalogat gestul Ministerului Justiţiei ca fiind „o cutumă instituţională din ce în ce mai proastă prin care nu se asigură transparenţa specifică unui stat democrat”.

De amintit că proiectul de lege a fost transmis în 9 noiembrie Parlamentului, de către Guvern, pentru a fi dezbătut de urgenţă. Proiectul modifică, practic, Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Alexandru Şerban, a comentat la acea dată, într-un interviu acordat infocsm, că „Proiectul MJ este un regres în reformarea justiţiei”, poziţie susţinută în cadrul emisiunii Foc încrucişat, de la TVR Info.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 19955 / 21767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...