ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alexandru George Lazăr, partener IntLaw și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Ne bucurăm că este vineri? Dacă spuneți da, vă invit să mai reflectăm încă o dată

04 Februarie 2018   |   Ștefania Enache

Trăiește din plin fiecare clipă care îi este oferită, considerând că viața este un dar minunat. Această filozofie îl ajută să facă față tuturor presiunilor.

Alexandru George Lazăr

 
 
Avocatul Alexandru George Lazăr continuă să trăiască „visul spaniol”. Pentru a face față programului aglomerat pe care îl are, tânărul profesionist spune că își desfășoară zilele sub „tehnica 8+8+8”. „Dintr-o zi obșnuită, opt ore sunt dedicate activităților profesionale, opt ore familiei și prietenilor și opt ore sunt pentru relaxare, odihnă, lectură, deconectare”, explică Alexandru.

Trăiește din plin fiecare clipă care îi este oferită, considerând că viața este un dar minunat. Această filozofie îl ajută să facă față tuturor presiunilor. „Fiecare zi este un nou cadou pe care Dumnezeu ni-l face. Fiecare moment cu o persoană iubită, un coleg, un client, o nouă cunoștință este un moment unic. Aceasta este filozofia mea de viață: să mă bucur de fiecare secunda dăruită mie. Fiind fericit, totul este posibil. NU trebuie să ne limităm; să ne autolimităm. Dacă spunem NU am timp, NU pot, NU mă descurc, vom avea o aparentă stare de confort deoarece vom ști de la început răspunsul: NU. Dar, dacă ieșim din zona de confort și încărcăm să eliminăm NU vom observa cum va părea că ziua are mai mult de 24 de ore”, susține Alexandru.


A ajuns să gândească și să se comporte astfel luând lecții de la un bun prieten din Granada, care i-a fost coleg de facultate. “Chiar dacă avea mai puțin de 23 de ani, pe lângă că mergea ca student la orele de curs de la facultate, lucra ca profesor de spinning, ca director la o casă de cultură a universității și participa și la toate activitățile tipice studenților. El era cel care nu lipsea de la niciun eveniment. În plus, este un mare altruist: se ocupă încă de la 16 ani de sănătatea unui membru al familiei sale. L-am întrebat care este secretul sau. Mi-a răspuns ceea ce am spus mai sus. NU te autolimita și totul va curge de la sine. Nu te gândi că ziua are 24 de ore. Și s-a dovedit că are dreptate”, mai spune avocatul.

Având mai multe activități, Alexandru nu are timp să se plictisească, iar acest fapt îl determină să lucreze cu mai mare plăcere. „Să ne imaginam că X are ca fel de mâncare preferat cartofi prăjiți cu ou prăjit. Credem că X ar putea mânca de la vârsta de 20 de ani până la 70, 5 zile pe săptămână, patru săptămâni pe lună, 12 luni pe an cartofi cu ou? Cu siguranță, nu. Asta o aplicăm și în profesie. Societatea a greșit aici: cred că este greșit să ai o singură activitate pe tot parcursul vieții profesionale. Poate să ne placă în fiecare zi să facem același lucru? Dar dacă avem mai multe activități profesionale nu ne vom plictisi de același fel de „mâncare””, explică tânărul.

Mai mult, spune că nu îi place expresia „ce bine că este vineri”. ”Ne bucurăm că este vineri? Dacă spunem că da, vă invit să mai reflectăm încă o dată. Înseamnă că ne bucurăm că au mai trecut 5 zile din viața noastră și că ne dorim în fiecare luni să treacă timpul mai repede ca să ajungem la vineri. Astfel suntem dispuși să renunțăm la 5/7 din viața noastră doar ca să ne bucuram de 2/7 - sâmbătă și duminica? (dacă răspunsul este da, este trist deoarece la o persoană de 70 de ani ar însemna că este dispusă să renunțe la 50 de ani pentru a se bucure doar de 20 de ani). Cred că trebuie să ne bucurăm de fiecare zi în parte. Fiecare zi este o sărbătoare și fiecare activitate desfășurată in ziua respectivă ne va aduce ceva nou, ceva poziții, ne va aduce satisfacție”, precizează avocatul.

Contează gestionarea corectă a timpului

De aceea spune că își începe fiecare zi cu un zâmbet si cu prima cafea pe care o bea împreună cu soția sa. Îi place să ajungă primul la birou, pentru că este mai liniște și își poate organiza agenda.
“Dacă trebuie să mă gândesc la ceva creativ, să analizez, să creez strategii, nu merg la birou. Mă izolez ori la bibliotecă, ori la masa de lucru de acasă, ori într-o zonă în aer liber și fără zgomot. Minim două zile de vineri pe luna fac acest lucru”, adaugă Alexandru.

Ca partener în cadrul firmei IntLaw, Alexandru știe că are prioritate clientul. ”Clientul meu este tratat ca și cum ar fi unicul client. Clientul trebuie să simtă acest lucru. Eu când mă duc să îmi cumpăr o pereche de pantaloni nu mă interesează că Levis mai vinde la o sută de mii de persoane în același moment. Eu doresc ca personalul Levis să îmi acorde 100% din atenție. Asta trebuie făcut și în avocatură. Încerc să răspund personal și cât mai rapid la emailul său. Regula firmei noastre este maximum 24 h, dar a mea este maximum 3 ore, iar dacă poți să îi răspunzi într-o ora ar fi ideal. Clientul are o relație de încredere cu avocatul. De aceea trebuie să fim disponibili, să îl ascultăm. Dacă nu poți dezvolta discuția chiar în momentul respectiv măcar organizezi agenda și îi indici când îl vei suna. Astfel, oricât ai planifica, clientul te va putea contacta ORICÂND”, atrage atenția avocatul.

Alexandru amintește că trebuie să se organizeze și să combine activitatea de la firma de avocatură, cu cea de profesor la Pompeu Fabra, la EIS și la ISDE și cu cea de doctorand și de membru al Real Academia de Jurisprudencia y Legislación. ”Este ca la croșetat. Firele de lână separate nu au sens. Dar croșetate parcă arată mai frumos. Asta fac eu în activitatea mea profesională. De asemenea, în activitatea de avocat cred că este foarte pozitiv să fiu în contact constant și direct cu Academia”, susține avocatul.


 


Pe plan profesional, 2017 a fost un an foarte bun, ca toate de până acum. Un an în care proiecte începute în 2015 au mers spre maturitate, se consolidează și în care s-au născut noi proiecte și colaborări. Pentru 2018 mi-am propus să rămân pe aceeași linie și să avansez în proiectele începute și să dăm naștere la noi proiecte care acum sunt în faza de schiță. De asemenea, îmi doresc să învăț mai mult pe zi ce trece și să cresc ca persoana și ca profesionist

                                                                      Alexandru George Lazăr
 
 

 


Recunoașterea muncii: Ultimul premiu, de la Asociația Școlilor de Afaceri Private din Spania

Implicarea în profesie îi aduce o serie de satisfacții, dar și premii. La jumătatea anului trecut, de exemplu, a fost acceptat în  Real Academia de Jurisprudencia y Legislación (RAJL), organizație din care fac parte cei mai titrați experți în drept din Spania. De asemenea, la finalul lui 2017 a fost premiat de Asociația Școlilor de Afaceri Private din Spania.
 

Statistic vorbind, în șapte ani, Alexandru Lazăt a primit patru premii importante, premii despre care BizLawyer a relatat. Este vorba despre Premiul I la categoria Drept Fiscal (cel mai tânăr premiat) în anul 2010 la cea de-a II-a ediție a Premiilor în Drept Internațional ISDE-IABA (Inter-American Bar Association) și premiul I la cea de-a VI-a ediție a Premiilor în Drept Internațional ISDE la categoria Drept Internațional Privat, în 2014. De asemenea, în 2016 a fost numit Director Academic pentru Master Compliance, în cadrul prestigiosului Institut Superior de Drept și Economie – ISDE (Instituto Superior de Derecho y Economía) care, conform publicației Financial Times, de cinci ani de zile se clasează pe locul I în Spania, pe locul II în Europa și pe locul IV în lume.

Referindu-se la premiul decernat de Asociația Școlilor de Afaceri Private din Spania, avocatul de origine română spune că este o mare onoare, dar și o mare obligație în același timp. “Îmi dă puterea și energia necesară să continui să construiesc, să intru în arenă și să lupt cu și mai mult entuziasm. Este evident de ce este o onoare. Este extraordinar să primești recunoașterea din partea colegilor de breaslă, având în vedere că juriul, și la aceste premii, a fost compus din profesioniști foarte reputați în domeniile lor. De asemenea, este o mare bucurie să fiu premiat pentru activitatea mea ca Director Academic al Masterului în Compliance EIS. Am să explic de ce. Nu sunt doar Directorul Academic al Masterului. Am avut șansa să creez de la zero acest proiect. Eu îl numesc „visul spaniol”. Totul a pornit de la spiritul meu pro-activ; ideea a fost a mea și am pus-o pe hârtie. Am analizat piața, am studiat ce fel de master în Drept lipsea în Spania și am realizat că era unul de Compliance. Am redactat prezentarea, am structurat programa, am stabilit parametrii și obiectivele academice, și am avut la dispoziție 15 minute să îi conving pe cei de la ISDE și EIS că este un proiect care merită. Și am obținut un DA. A fost o senzație extraordinară. De aceea este flatant să primesc acest premiu. Arată că un proiect născut de la o idee ce părea prea îndrăzneață la început, pilotat de la zero, care este la a treia ediție, care de la a doua ediție s-a transformat în Master Universitar, colaborând cu Universitatea Rey Juan Carlos. În același timp, după negocieri duse la NYC, am încheiat o frumoasă și pionieră colaborare cu Facultatea de Drept a Universității Fordham din NYC (USA), astfel că studenții EIS din Europa vor putea merge timp de o săptămână la NYC la Fordham să învețe despre Compliance în baza Dreptului American. Toate acestea ar fi fost imposibil de realizat fără soția mea, care, ca avocat și doctorand, îmi oferă sprijin necondiționat în tot ceea ce este legat de drept, al familie și al echipei ISDE și EIS. A primi acest premiu este o confirmare că suntem pe calea cea bună. Așa cum spunea profesorul meu de civil, D. Moreno Quesada, „avocatul bun nu este cel care este geniu pentru câteva secunde ci cel care este CONSTANT”. Eu încerc să fiu constant în ceea ce fac și să mă înconjor de genii; astfel încerc prin genialitatea lor să facem o echipă constantă care să meargă înainte cu pași mici dar siguri”, declară Alexandru Lazăr.

Ca Director Academic al Masterului in Compliance EIS, Alexandru propune profesorii pentru noile ediții, revizuiește tezele/lucrările finale ale studenților. De asemenea, coordonează activitatea masterului și actualizarea programei masterului pentru a se asigura că este la zi. Pe de altă parte, construiește punți de colaborare cu alte instituții atât la nivel național, de exemplu colaborarea cu Universidad Rey Juan Carlos (Madrid), cât și la nivel internațional, colararea cu Fordham (New-York).

Primirea acestui premiu reprezintă pentru avocatul român și o obligație. „Am obligația morală de a respecta așteptările celor care au decis să îmi acorde premiul și așteptările celor care au fost alături de mine încă de la început. Ceea ce a fost mai frumos de la acest premiu este că a fost o surpriză totală. Eu nu am fost la gala de premiere. La o săptămână după gală am primit la birou un curier care mi-a înmânat premiul. Știam că am fost propus pentru acest premiu. Dar cum nu am fost la gală, m-am gândit că alt/alta coleg/ă a primit distincția. A fost o surpriză plăcută”, mai spune tânărul.

Asociația Școlilor de Afaceri Private include majoritatea instituțiilor de învățământ din Spania care au programe de formare în domeniul de business.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1271 / 5808
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS a asistat Libra Internet Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 40 mil. €. Ce avocați au lucrat în proiect
ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat MassMutual într-o tranzacție care implică proiecte romanești de energie regenerabila de 1GW
Reff & Asociații | Deloitte Legal a asistat ROCA Investments și Emerging Europe Refrigeration & Services în vânzarea Frigotehnica, lider în soluții de refrigerare, către VINCI Energies
The Lawyer European Awards 2021 | POPESCU & Asociații, Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe. Ce alte firme au mai fost în lumina reflectoarelor
Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Marile provocări din Real Estate, văzute de avocații Leroy și Asociații. Proiectele de logistică, spații comerciale și rezidențial au adus echipei cele mai multe mandate în ultimul an. Se observă un interes mare pentru proiecte din domeniul energiei regenerabile
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
Ratele dobânzilor sunt unele dintre cele mai negociate puncte în cadrul tranzacțiilor de finantare, ratingul de credit al împrumutaților fiind determinant în stabilirea marjei dobânzii. De vorbă cu Ioan Chiper, Counsel DLA Piper România, despre apetitul pentru finanțarea proiectelor și factorii perturbatori ce pot influența piața îndatorării financiare, negocierea unui astfel de credit și activitatea echipei de avocați pe care o coordonează
Concurenta.ro | Solicitările clienților Mitel & Asociații indică un trend crescător al preocupărilor pentru conformarea cu legislația concurenței. Șerban Suchea, Partener: Aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...