ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alianță pe piața avocaturii de penal-comercial. ‘Mareș Danilescu Mareș’ intră în asociere cu Dan Lupașcu

16 Noiembrie 2016   |   BizLawyer

Asocierea presupune formarea unui grup reprezentativ de avocaţi specializaţi în drept penal-comercial şi în gestionarea integrată a acuzaţiilor de infracţionalitate economică, financiară şi administrativă-corupţie, spălare de bani, evaziune fiscală, delapidare, gestiune frauduloasă, manipulare bursieră etc.

 
 
Firma de avocati "Mares Danilescu Mares" s-a asociat cu cabinetul de avocatură coordonat de Dan Lupascu, noua structura specializata în drept penal-comercial urmând să se ocupe, printre altele, de marile dosare de corupţie şi infracţionalitate economică, financiară şi administrativă. . .

Mares Danilescu Mares are una dintre cele mai performante practici de penal-comercial de pe piata locala. Firma de avocati a primit mai multe dovezi de recunoaștere la nivel regional a expertizei pe care a construit-o in sfera dreptului penal al afacerilor. Editia din 2016 a ghidului juridic international The European Legal 500 a marcat cresterea competentelor firmei in domeniul “white-collar crime”, pozitionandu-l pe Mihai Mares (Managing Partner) in categoria “Leading”, alaturi de cei mai buni avocati litigatori de pe piata locala a serviciilor juridice.Casa de avocatură a devenit anul acesta membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata in „white collar crime law“.


Dan Lupascu, fost judecător, în prezent avocat și profesor universitar, a fost primul presedinte al noului CSM, el punand bazele acestei institutii. A activat ca judecător peste 25 de ani, ocupând mai multe funcții de conducere în cadrul instanțelor judecătorești, iar în perioada 2003-2011 a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind ales primul președinte al acestei instituții, reînființate în anul 1993.

"Am constatat că între noi există multe compatibilități profesionale. Asocierea între societatea ‘Mares Danilescu Mares’ şi cabinetul de avocatură coordonat de Dan Lupascu va extinde aria de acoperire a departamentului de Drept penal al afacerilor din firma noastra şi va creşte ritmul de procesare a dosarelor ", a declarat avocatul Mihai Mares.

Asocierea presupune formarea unui grup reprezentativ de avocaţi specializaţi în drept penal-comercial şi în gestionarea integrată a acuzaţiilor de infracţionalitate economică, financiară şi administrativă-corupţie, spălare de bani, evaziune fiscală, delapidare, gestiune frauduloasă, manipulare bursieră etc.

"Dosarele complexe au componente de analiză a unor chestiuni comerciale, de aceea vom încerca să evităm situaţiile în care dosarul este analizat de un avocat penalist, care trebuie să apeleze doar accidental la avocatul specializat pe drept comercial. Asocierea este urmarea firească a colaborării de până acum, dar și expresia creșterii naturale a cererii pentru serviciile noastre de nișă, pronunțat specializate", a aratat Dan Lupascu.

Specializarea în dreptul penal-comercial presupune abordarea cu echipe mixte, formate din avocați penaliști și de consultanta, a unor dosare complexe, alcătuite din acuzații sofisticate de infracționalitate economică, aduse acționarilor, executivilor și companiilor ori instituțiilor, instrumentate de unitățile de elită ale Parchetului General, respectiv DNA și DIICOT.

Firma de avocatură Mareș / Danilescu / Mareș a fost înființată în anul 2011 și reprezintă o echipă de avocați de top ce reprezintă cu succes companii multinaționale, clienți de nivel înalt, executivi corporativi și mari instituții financiare internaționale. Firmei i-a fost acordat recent premiul ”Defense Law of the Year 2016” de către Global Law Experts.


Mihai Mareş deţine o vastă experienţă în dosare penal - economice. Practica sa se concentrează în cea mai mare parte pe reprezentarea directorilor executivi, antreprenorilor, marilor grupuri industriale, instituţiilor financiare şi marilor companii internaţionale şi locale într-o gamă largă de domenii care implică contabilitatea, fraudele financiare şi fiscale, luarea de mită sau încălcări ale normelor de concurenţă şi de mediu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1951 / 6001
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
Băncilă, Diaconu și Asociații | Formalismul excesiv al ANAF, invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Lipsa rapoartelor de lucrări si existența unui departament propriu de vânzări nu influențează tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vânzări
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta
SIMION & BACIU primește, la Londra, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul premiu ”Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...