ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocatii NTMO, alaturi de IAMBA SA in obtinerea acordului de tranzactionare pe AeRO. Laura Toncescu, Partener: Provocarea acestui proiect a constat in coroborarea informatiilor actuale si a celor istorice ale societatii

12 August 2015   |   Stefania Enache

Intre IAMBA Arad SA si profesionistii de la NTMO si KPMG Advisory SRL exista un acord de asistenta pentru obligatiile de raportare.

 
 
Piata AeRO a reusit sa atraga un numar semnificativ de companii interesate de listarea pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti. In prezent, sunt admise la tranzactionare 169 de firme, cu o capitalizare cumulata de 2,73 miliarde lei.

Si IAMBA Arad SA (fosta Feroneria SA), una dintre companiile de traditie din Romania, a obtinut acordul de admitere la tranzactionare pe AeRO. In timpul procedurii, firma romaneasca a fost asistata de Nemoianu Toncescu Mihaila Olteanu SPRL (NTMO) in asociere cu KPMG Advisory SRL, in calitate de Consultanti Autorizati pentru AeRO.

Echipa de avocati a NTMO a fost coordonata de Laura Toncescu, Partener Coordonator si Alina Mihaila, Partener. Proiectul a fost suprevizat direct de catre Duagi Günay, Principal Associate.


Asistenta echipei noastre pe parcursul procesului de autorizare a presupus redactarea intregii documentatii specifice necesare pentru admiterea la tranzactionare, in principal Documentul de Prezentare al societatii si intermedierea, in calitate de Consultanti Autorizati, a relatiei dintre societate si BVB, in vederea admiterii la tranzactionare. De asemenea, avocatii NTMO au sustinut in fata Comisiei de Admitere la Tranzactionare a BVB admiterea acestei societati pe AeRO. Provocarea acestui proiect a constat in coroborarea informatiilor actuale si a celor istorice ale societatii necesare pentru redactarea Documentului de Prezentare in scopul redarii sintetice si facilitarii parcurgerii documentului de catre potentialii investitori. De asemenea, procesul a presupus o analiza a societatii in scopul cumularii informatiilor necesare si includerii acestora in Documentul de Prezentare. Colaborarea de lunga durata dintre NTMO si IAMBA Arad SA a facilitat strangerea informatiilor si a documentelor, precum si analiza societatii, intr-un timp limitat. Urmare a acestei admiteri, societatea se va transfera de pe RASDAQ, unde este listata in prezent, pe Piata AeRO, ambele administrate de BVB. Un aspect esential care a dus la finalizarea in timp util si cu succes a acestui proiect a fost implicarea directa, activa si continua a Presedintelui Consiliului de Administratie al IAMBA Arad SA care a coordonat in mod eficient resursele societatii pentru atingerea acestui obiectiv”, explica Laura Toncescu.

Intre IAMBA Arad SA si profesionistii de la NTMO si KPMG Advisory SRL exista un acord de asistenta pentru obligatiile de raportare.

NTMO in asociere cu KPMG Advisory SRL au fost autorizati de BVB printre primii Consultanti Autorizati pentru AeRO – piata de actiuni a BVB. NTMO si KPMG sunt activi pe piata de capital din Romania, participand la listarea unor companii romanesti si straine (cu filiale in Romania) atat pe piata de capital din Romania cat si pe alte piete de capital internationale.

Casa de avocatura NTMO este membra a retelei KPMG Legal de firme de avocatura independente, avand un numar de 1.500 avocati la nivel international in mai mult de 90 de jurisdictii. Firma este specializata intr-o gama extinsa de servicii juridice, cu un accent deosebit pus pe serviciile de asistenta in domeniul afacerilor, serviciile financiare, riscul asociat nerespectarii reglementarilor, sectorul telecomunicatiilor, sectorul public si sectorul energetic & utilitati. Acesta este si rezultatul asocierii cu KPMG, care are aproximativ 200 specialisti in Servicii Financiare in Romania.

Nume grele din avocatură și departamente întregi și-au extins de la începutul anului vocabularele cu termenul ”AeRO”, numele pieței care va înlocui Rasdaq la Bursa de Valori București (BVB), și lucrează mai ales cu clienți din segmentul tehnologiei. Start-up-uri din zona IT, sau alte firme de dimensiuni mici sau medii care vor finanțare dincolo de sectorul bancar, trebuie să semneze un contract pe cel puțin un an de zile cu un consultant autorizat înainte de a se lista pe piața AeRO. 

Citeste si
Firme de avocatură cunoscute adaugă listarea pe piața AeRO de la bursă în ofertele prezentate clienților

Bursa de Valori Bucuresti a lansat in luna februarie piata AeRO, segmentul de actiuni al sistemului alternativ de tranzactionare operat de BVB, menit sa inlocuiasca RASDAQ. Platforma de tranzactionare este deschisa pentru orice companie cu o capitalizare minima de 250.000 de euro, cu conditia sa realizeze fie o oferta publica, fie un plasament privat (maximum 149 de investitori) pentru cel putin 10% din actiuni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1764 / 5178
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență acționarilor FAN Courier în tranzacția cu SLS Cargo. Vânzătorul, asistat de Gilescu Văleanu Nathanzon & Partenerii
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
Mușat & Asociații obține o decizie de referință în arbitraj, privind anularea unui document constatator. Dr. Gheorghe Buta, Senior Partner: Antreprenorii care au clauze arbitrale în contractele încheiate cu autoritățile publice pot obține remedii mai rapide în privința documentelor constatatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...