ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bondoc si Asociatii, implicata in una dintre cele mai mari finantari din ultimii ani. Ce avocati au mai fost la infuzia de 118 mil. € intr-un proiect eolian

14 Iunie 2014   |   Maria Teodoru

Împrumutul sindicalizat are o scadenţă de 14 ani, inclusiv perioada de construcţie, şi prezintă diverse elemente de finanţare structurată.

 
 
La inceputul acestei luni a ajuns la final una dintre cele mai mari finantari acordate in ultimii ani in Romania.

Potrivit informatiilor obtinute de BizLawyer din mediul bancar, avocatii firmei Bondoc si Asociatii au asistat filiala Crucea Wind a grupului STEAG in legatura cu aspectele de lege romana privind o finantare de aprox. 118 milioane euro de catre un consortiu de banci.

Tranzactia prin care s-a acordat un imprumut sindicalizat proiectului parcului eolian de 108 MW, dezvoltat de compania germana STEAG GmbH în zona Dobrogei, a fost anuntata anterior de catre Erste Group Bank AG.


Împrumutul sindicalizat are o scadenţă de 14 ani, inclusiv perioada de construcţie, şi prezintă diverse elemente de finanţare structurată.

Coordonatorii echipei de avocati care au asistat Crucea Wind au fost Lucian Bondoc (Managing Partner) si Simona Petrisor (Managing Counsel).

Consultantii finantatorilor - Erste Group Bank AG, împreună cu Banca Comercială Română şi BERD - au fost avocatii RTPR Allen & Overy. Echipa din care au facut parte Ana Oprea (associate) si Bogdan Cordos (junior associate) a fost coordonata de Alexandru Retevoescu (partner) si Cosmin Tilea (senior associate).

Crucea Wind Farm S.A. este deţinută integral de STEAG GmbH, unul dintre cei mai importanţi producători de energie din Germania.

Costurile totale ale investiţiei se ridică la aproximativ 200 milioane euro.

Parcul eolian Crucea Nord va fi format din 36 de turbine eoliene de câte 3 MW, furnizate de producătorul danez de turbine Vestas. Vestas România şi EnergoBit sunt contractorii care vor furniza celelalte elemente ale infrastructurii parcului eolian.

Construcţia parcului eolian se află într-un stadiu avansat, acesta fiind programat să intre în exploatare comercială la sfârşitul anului 2014. Atunci când construcţia noului parc eolian va fi terminată, acesta va produce electricitate curată pentru circa 200.000 de gospodării din România şi va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 300.000 de tone pe an.

Proiectul Crucea Nord, situat în zona Dobrogei, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de portul Constanţa, va face parte dintr-un complex eolian mai mare, ce va avea o capacitate totală de cel puţin 600 MW.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3118 / 6079
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...