ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum poți fi recrutat de VASS Lawyers și ce te așteaptă după. Iulia Vass, Managing Partner: Credem în conceptul de ‘learning by doing’, de aceea căutăm ca task-urile încredințate stagiarilor să presupună o reală valență practică

24 Septembrie 2018   |   Ștefania Enache

În ultimii trei ani echipa a colaborat cu șase stagiari, iar dintre aceștia doi și-au găsit locul în echipa VASS Lawyers.

Iulia Vass, Managing Partner al firmei VASS Lawyers

 
 
În cadrul echipei VASS Lawyers, valorile personale puternice sunt apreciate în mod deosebit. Atunci când recrutează, firma nu caută doar tinerii absolvenți cu un bagaj solid de cunoștințe teoretice, ci are în vedere și abilități foarte bune de redactare și comunicare. „Ca o caracterizare generală a profilului ideal al tinerilor noștri colegi, putem spune că suntem interesați de coechipieri cu o puternică etică profesională și personală, dinamici, curioși, responsabili și atenți, pasionați de domeniul dreptului, pentru care avocatura este o profesie de suflet”, declară Iulia Vass, Managing Partner al firmei VASS Lawyers.

An de an, VASS Lawyers recrutează unul sau maximum doi avocați stagiari, această strategie făcând parte din programul de dezvoltare sustenabilă a echipei. De altfel, în ultimii trei ani echipa a colaborat cu șase stagiari, iar dintre aceștia doi și-au găsit locul în echipa VASS Lawyers.


Imediat ce au fost selectați, stagiarii sunt implicați în cât mai multe tipuri de proiecte, având posibilitatea de a colabora cu toți membrii echipei. ”Într-o primă etapă, responsabilitățile stagiarilor includ asistența în redactarea opiniilor juridice și a informărilor cu privire la proiectele în derulare, asistența în elaborarea proiectelor de acte juridice (contracte, acte constitutive, contestații, cereri de chemare în judecată, întâmpinări etc.), asistența și reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești, a autorităților cu atribuții jurisdicționale și a organelor administrației publice, precum și research-uri juridice și asigurarea suportului administrativ pentru proiectele în derulare. Bineînțeles, complexitatea task-urilor încredințate stagiarilor crește pe măsură ce cresc performanțele obținute, respectiv pe măsură ce task-urile inițiale sunt bifate fără greșeli”, explică Iulia Vass.

Liderul VASS Lawyers amintește faptul că în evaluarea profesională a stagiarilor firma ține cont de cunoștințele teoretice, dorința de a învăța, de a căuta în permanență soluții noi, pliabile pe cerințele clienților, inovative și de a aduce un plus de valoare în echipă, dar și de capacitatea acestora de a se integra și de a lucra în echipă. 

VASS Lawyers investește în mod constant în formarea stagiarilor, prin implicarea acestora în majoritatea lucrărilor și proiectelor în derulare, de la cele mai simple până la cele mai complexe, astfel încât activitatea lor să acopere o gamă cât mai largă de domenii ale dreptului. Credem în conceptul de „learning by doing”, de aceea căutăm ca task-urile încredințate să presupună o reală valență practică, bineînteles cu îndrumare și monitorizare din partea avocaților definitivi. Skill-urile stagiarilor sunt șlefuite și performanțele îmbunătățite prin acordarea unui feedback constant cu privire la plusurile și minusurile activității lor, inclusiv prin acordarea accesului la variantele finale ale lucrărilor”, mai spune avocatul.

Primii doi ani decid aria de practică

Pentru un stagiar este foarte important ca în primii doi ani de muncă să fie expus la cât mai multe domenii de drept, astfel încât atunci când alege o specializare să o facă în cunoștință de cauză. “Având în vedere cerințele pieței, recomandăm tinerilor absolvenți să își îndrepte atenția în primul rând către drept civil, procedură civilă, comercial, penal, drept european și, dacă se urmărește o carieră în achiziții publice, administrativ și financiar. Pentru a putea face față la provocările acestei profesii, absolvenții care vor să se alăture echipei noastre trebuie să aibă capacitatea de a interpreta prevederile legale și de a realiza research-uri juridice comprehensive, să aibă abilități excelente de redactare a documentelor juridice, dar și de comunicare și prezentare. Totodată, întrucât asistăm contracte cu valori de sute de milioane de euro, atenția la detalii a tinerilor colaboratori este esențială. Așadar, meticulozitatea, un nivel ridicat de profesionalism și responsabilitate, dar și abilitățile organizatorice, puterea de muncă și o atitudine pozitivă și constructivă sunt apreciate în mod deosebit în cadrul VASS Lawyers”, punctează Iulia Vass.

Programul de lucru al stagiarilor este similar cu cel al avocaților definitivi. “Deși aceștia sunt îndrumați îndeaproape de un mentor, în același timp au posibilitatea de a învăța de la toți membrii echipei, fiind implicați de la bun început în proiecte din cele mai diverse domenii. Totodată, datorită faptului că lucrează în echipe restrânse, cel mai important beneficiu pentru stagiari este faptul că au șansa de a se implica încă de la început în proiecte majore ca valoare și complexitate. Stagiarii sunt evaluați prin feedback constant cu privire la toate lucrările și proiectele în care sunt implicați, dar și în cadrul evaluărilor anuale ce au loc la începutul fiecărui an. Când vine vorba despre onorarii, firma are o politică flexibilă, stabilind remunerația în funcție de performanțele profesionale ale fiecărui avocat colaborator”, arată Iulia Vass.
Modelul actual de învățământ este în continuare mult prea teoretic pentru a garanta o intrare ușoara pe piața muncii. Deși te ajută sa acumulezi cunoștințele teoretice, practica devine la fel de importantă în pregătirea studenților și în creșterea șanselor de angajare. Practica le asigură abilități esențiale, precum redactarea unui email formal, identificarea rapidă a informației relevante sau exerciții de retorică pe care nu le pot deprinde în facultate. De aceea, aș pune mai mult accent pe proiecte practice și simulări. Totodată, cred că ar fi util dacă structura cursurilor și a examenelor ar stimula mai mult capacitatea de sinteză, analiza critică și creativitatea studenților.
 
Iulia Vass, Managing Partner al firmei VASS LawyersPrograme dedicate studenților

VASS Lawyers a dezvoltat, încă din 2012, programe dedicate studenților. Proiectele s-au bucurat de suportul ELSA București și Equatorial (fosta Achieve Global) și au inclus atât stagii de practică, cât și training-uri sau concursuri de opinii legale, sub umbrela VASS Lawyers Academy. Programele au vizat în principal studenții din anii III și IV, iar succesul acestora a determinat firma de avocatură să le repete și să le extindă în fiecare an cu noi stagii de practică.

În anul universitar 2017-2018, VASS Lawyers a organizat, în colaborare cu ELSA București, Client interview, primul proiect de consultanță simulat. Proiectul s-a desfășurat pe tema Real Estate Development și a fost primul proiect de acest format în sfera concursurilor pentru studenții de la drept.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1228 / 6005
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Senior (Banking & Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Stagiar (Banking&Finance)
Elementele de noutate în stabilirea sancțiunilor, aduse de ghidul Comitetului European pentru Protecția Datelor, explicate de avocații Filip & Company. Raluca Pușcaș (Partener): Amenda trebuie să își atingă obiectivul de a descuraja încălcările viitoare, să fie eficientă și proporțională | Bilanțul a patru ani de GDPR, cu accent pe evoluția practicii de Privacy & Data Protection și proiectele complexe în care este implicată echipa
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică Grupului Indotek cu privire la achiziția clădirii One Victoriei Center. 20 de avocați în echipa de proiect
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...