ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Jean Valvis va acționa în judecată societatea de avocați Hammond Bogaru & Asociates. La solicitarea BizLawyer, omul de afaceri explica „afacerea elvetiana”

06 Noiembrie 2013   |   Georgian Stoica

Omul de afaceri a anuntat ca se va indrepta impotriva firmei de avocati din Bucuresti, care apara, alaturi de firma elvetiana Ador & Associés, interesele familiei Bertschmann împotriva lui Jean Valvis.

 
 
Omul de afaceri Jean Valvis (foto) a fost contactat de BizLawyer la inceputul lunii octombrie, dupa ce in presa au inceputa sa apara referiri la disputa pe care acesta o are in Elvetia cu moştenitorii multimiliardarului elveţian Hans Bertschmann. BizLawyer i-a cerut omului de afaceri de origine greaca un punct de vedere vizavi de plângerea penala formulata de avocaţii familiei Bertschmann împotriva lui Jean Valvis pentru o serie de infracţiuni economice care, potrivit unui comunicat al firmei bwsp Hammond Bogaru şi Asociaţii, au condus la prejudicierea uneia dintre cele mai importante familii elveţiene cu peste 40 milioane EURO.

Initial, omul de afaceri a ignorat solicitarea BizLawyer. Dar, saptamana aceasta, dupa ce in presa romaneasca au aparut din nou referiri la audierile facute de procurorul elvetian care ar fi decis sa declanseze o procedura penala ca rezultat al admiterii unui recurs promovat de mostenitorii lui Hanz Bertschmann, prin care au atacat solutia de clasare a plangerii penale initiale, Jean Valvis a iesit din silenzio stampa.


BizLawyer a vorbit cu omul de afaceri in urma cu cateva zile, chiar cand acesta era la Geneva, iar Jean Valvis a promis ca va raspunde solicitarii BizLawyer. Aseara, pe adresa redactiei a venit un comunicat in care Valvis anunta ca nu poate face prea multe comentarii pe marginea acestui caz. „De trei ori până acum, autoritățile elvețiene au respins pretențiile moștenitorilor lui Hans Bertschmann, iar în ce privește cercetarea în curs nu există nici un motiv ca ea să aibă un alt rezultat decât celelalte trei. Dar cercetarea nu este publică și până la finalizare ea trebuie să rămână confidențială. Este motivul pentru care eu nu o pot comenta”, a precizat pentru BizLawyer Jean Valvis.

Omul de afaceri recunoaste că, începând din anul 2009, succesorii lui Hans Bertschmann au formulat pretenții împotriva sa și a societăților sale, derivând din menționata cesiune și că ei au sesizat cu soluționarea acestor pretenții autoritățile judiciare din Elveția.”Repet însă și subliniez: a fost o cesiune voluntară, la inițiativa lui Hans Bertschmann și la valoarea convenită cu acesta”, a punctat Jean Valvis.

El a adaugat: „Disputa mea cu moștenitorii fostului meu asociat Hans Bertschmann nu are nimic penal. Hans Bertschmann și-a înstrăinat participațiile deținute la societatea în care eram asociați în anul 2007, când nu a mai dorit să își asume riscurile afacerilor în România, iar prețul pe care l-a primit în schimbul cesiunii participațiilor a fost prețul convenit împreună și a fost prețul corect. Creșterea ulterioară a valorii participațiilor este rezultatul investițiilor și a eforturilor exclusive ale subsemnatului și nu pot profita decât celor care au investit și muncit.

Omul de afaceri a anuntat ca se va indrepta impotriva firmei de avocati din Bucuresti, care apara, alaturi de firma elvetiana Ador & Associés, interesele familiei Bertschmann împotriva sa. „Anunț public, că la încheierea disputei mele cu familia Bertschmann: voi acționa în judecată societatea de avocați Hammond Bogaru & Asociates pentru prejudiciile pe care mi le-a adus prin colportarea în România a unor informații neadevărate; de asemenea, voi sesiza Baroul București și Uniunea Barourilor din România asupra încălcării deontologiei profesionale de către avocații casei Hammond Bogaru & Asociates și luarea măsurilor ce se impun pentru aceasta.

Reamintim ca o instanta de judecata din Elvetia a considerat ca exista aparenta savarsirii infractiunilor de gestiune frauduloasa, abuz de incredere si inselaciune, de catre Jean Valvis si a admis recursul formulat de catre mostenitorii omului de afaceri Hanz Bertschmann, dispunand restituirea dosarului la procuror, pentru o cercetare amanuntita a cauzei.

Procedura penala desfasurata la acest moment de catre autoritatile elvetiene sunt rezultatul admiterii unui recurs promovat de mostenitorii lui Hanz Bertschmann, prin care au atacat solutia de clasare a plangerii penale initiale.

Societăţile de avocatură Ador & Associés din Geneva, Elveţia şi bwsp Hammond Bogaru şi Asociaţii, din Bucuresti, sunt alături de moştenitorii multimiliardarului elveţian Hans Bertschmann în disputa acestora cu omul de afaceri grec Jean Valvis.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3152 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...