ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Procesul implanturilor PIP, prin care pacientele din Romania pot cere compensatii de 3000 €. Ultimele noutati in procedurile judiciare din Franţa împotriva TUV

03 Decembrie 2014   |   Andrei Delcet

Avocaţii pacientelor din Romania se aşteaptă ca la următorul termen de judecată instanţa din Toulon să închidă dezbaterile privind aspectele de procedură şi să invite părţile să pledeze pe fondul cauzei în raport cu care să pronunţe o Hotărâre cu executare provizorie, în vederea acordării pacientelor sumei de 3000 EUR în primul trimestru al anului 2015.

 
 
Procesul desfasurat in Franta, prin care romancele care au folosit implanturi mamare produse de Poly Implant Prothese (PIP) pot beneficia de despagubiri de peste 3000 €, la care se adauga cheltuieli de judecata, a ajuns pe 6 Noiembrie 2014 la cel de-al treilea termen de judecată la Tribunalul Toulon. BizLawyer a scris despre acest dosar in luna martie, cand a anuntat ca BENCLINOV & Asociații se ocupă de toate detaliile procesului desfășurat în Franța.

Reamintim  ca BENCLINOV si Asociatii, impreuna cu avocatul Olivier AUMAÎTRE, au deschis o noua procedura juridica in fata Tribunalului Comercial din Toulon, astfel incat pacientele care nu au cunoscut aceste demersuri, sa aiba posibilitatea de a fi despagubite, de data aceasta intr-un termen mult mai scurt. Firma de avocatura locala a centralizat solicitarile pentru „al doilea val” al cererilor pentru despagubiri, partenerul Raluca Curelea fiind prezenta la audierile ce au avut loc in fata Tribunalului din Toulon.


Termen pe 25 martie 2015 pentru ‘primul val’


Dupa aproape patru ani de proceduri judiciare, Tribunalul de Comert din Toulon si-a declarat anul trecut, in luna noiembrie, competenta pentru a judeca un astfel de dosar si a sanctionat certificatorul implanturilor mamare PIP, astfel ca pacientele din toate tarile pot intra in procedura prin care pot fi solicitate despagubiri.

Procedurile au fost initiate de avocatul francez Olivier AUMAÎTRE si de Cedric JOACHIMSMANN, administrator J&D Aestheticals, distribuitorul impanturilor PIP pentru Romania si Bulgaria. Tribunalul de Comert din Toulon a statuat ca pacientele din toata lumea pot intra in aceste proceduri si pot recupera despagubirile.

Citeste si
Româncele cu implanturi PIP pot primi compensații de 3000 €. Benclinov & Asociații se ocupă de toate detaliile procesului desfășurat în Franța

Impotriva Deciziei Tribunalului prin care pacientele din ’primul val’ au primit compensaţia provizorie în valoare de 3000 EUR, TUV a formulat apel la Curtea de Apel Aix en Provence în anul 2013. Acest apel este în curs de derulare, având următorul termen de judecata în data de 25 Martie 2015.

Decizie importanta pentru ’al doilea val’, saptamana viitoare


In cadrul celui de-al doilea val de proceduri judiciare împotriva TUV în care participă pacientele din Romania, în data de 6 Noiembrie 2014 a avut loc cel de-al treilea termen de judecată la Tribunalul Toulon.

Dezbaterile au cuprins exclusiv aspecte de procedură.

TUV a solicitat instanţei suspendarea judecăţii până la pronunţarea Hotărârii de către Curtea de Apel Aix en Provence, si a contestat admisibilitatea documentelor probante ale pacientelor, invocând eliminarea unui număr de 1394 de paciente pe motiv ca acestea nu deţin carduri PIP, că documentele depuse sunt incomplete sau ilizibile, sau că unele dintre acestea nu au fost traduse. Mai mult, TUV invocă faptul că o parte din paciente şi-au implantat proteze mamare PIP înainte de anul 1997, moment la care a fost iniţiată relaţia contractuală dintre PIP şi TUV, mai exact primul Certificat datând din 22 Octombrie 1997, în acest moment acestea nefiind eligibile pentru a solicita acordarea de despăgubiri. TUV a cerut amânarea cauzei pentru luna Mai 2015 - sau eventual după dezbaterile din lunile Februarie/ Martie 2015, dar numai în situaţia suspendării judecăţii şi a admisibilităţii – si recuzarea judecătorului din actualul complet de judecată, având în vedere că acesta a fost membru în completul de judecată din primul val al procedurilor judiciare în prezent fiind cel care verifică acurateţea documentelor depuse şi veridicitatea expertizei solicitate. Ţinând cont de prevederile legii franceze, soluţionarea acestui caz de recuzare se va stabili până la următorul termen de judecată, moment la care va fi anunţată componenţa completului de judecată.

Avocaţii pacientelor din România s-au opus, pe de-o parte, suspendării judecăţii, solicitând ca TUV să pledeze în cadrul sedinţei de judecată, dat fiind faptul ca acesta îşi menţine poziţia iniţială si, pe de alta parte, au susţinut în continuare admisibilitatea documentelor pacientelor depuse la dosar ca fiind utile şi pertinente cauzei.

De asemenea, avocaţii pacientelor din România nu au fost de acord cu amânarea cauzei susţinând că este inadmisibil ca TUV nu a depus până la acest moment concluziile pe fondul cauzei.

În privinţa recuzării judecătorului, avocaţii pacientelor din România nu au considerat oportună această soluţie, argumentând şi solicitând instanţei luarea unei decizii adecvate în raport cu necesitatea recuzării susţinută de TUV.

Preşedintele instanţei din Toulon a decis amânarea cauzei în data de 11 Decembrie 2014, pentru ca membrii completului de judecată să analizeze listele cuprinzând pacientele PIP considerate inadmisibile, depuse de TUV şi pentru ca avocaţii pacientelor să formuleze apărări faţă de argumentele invocate de TUV.
În continuare, avocaţii pacientelor din Romania se aşteaptă ca la următorul termen de judecată instanţa din Toulon să închidă dezbaterile privind aspectele de procedură şi să invite părţile să pledeze pe fondul cauzei în raport cu care să pronunţe o Hotărâre cu executare provizorie, în vederea acordării pacientelor sumei de 3000 EUR în primul trimestru al anului 2015.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2011 / 5178
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență acționarilor FAN Courier în tranzacția cu SLS Cargo. Vânzătorul, asistat de Gilescu Văleanu Nathanzon & Partenerii
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
Mușat & Asociații obține o decizie de referință în arbitraj, privind anularea unui document constatator. Dr. Gheorghe Buta, Senior Partner: Antreprenorii care au clauze arbitrale în contractele încheiate cu autoritățile publice pot obține remedii mai rapide în privința documentelor constatatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...