ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EXCLUSIV BizLawyer: Spaniolii de la IntLaw se extind in Romania. Alexandru George Lazar va fi partenerul care va coordona activitatea in CEE

15 Septembrie 2015   |   Stefania Enache

Una dintre misiunile cheie pe care Alexandru Lazar le va avea in cadrul firmei IntLaw este aceea de a urma pas cu pas planul de intrare pe piete noi, printre care si Romania.

Cei trei parteneri IntLaw: Simone Guaglianone (stanga), Alexandru Lazar (mijloc) si Ignacio Jové Rius (dreapta)

 
 

Firma IntLaw Lawyers and Consultants vrea sa treaca Romania pe harta regiunilor in care isi desfasoara activitatea. Intrarea pe piata avocaturii de la noi nu se face la intamplare, ci urmeaza sa fie coordonata de un profesionist de origine romana, format in Spania. Alexandru George Lazar va fi numit, incepand cu 15 septembrie, partener al acestei case de avocatura.

Romania continua sa urce in topul tarilor atractive pentru investitiile straine. Acest lucru este valabil si pentru domeniul avocaturii, piata de la noi reprezentand pentru mari firme din afara o zona in care oportunitatile de dezvoltare continua sa apara.

Spaniolii de la IntLaw planuiesc o extindere regionala, in calculele lor aflandu-se si Romania. Pentru a pune in practica tot proiectul l-au ales pe Alexandru Lazar. Tanarul profesionist este unul dintre cei mai de succes avocati romani din strainatate, CV-ul sau impresionant recomandandu-l pentru o astfel de misiune. La doar 30 de ani, el va fi numit pe 15 septembrie partener IntLaw, pozitie din care va coordona  Departamentul de Relatii cu Europa Centrala si de Est, dar si  pe cel de Corporate Compliance. De asemenea, el va continua sa-si dezvolte abilitatile in ariile de practica in care are o vasta experienta: M&A, JV, Commercial, Concurenta.


“Nu imi place sa stau si sa privesc de pe margine”

In exclusivitate pentru BizLawyer, Alexandru a vorbit despre noua provocare din cariera sa si despre planurile pe care le are in viitorul apropiat. Tanarul sustine ca principalul motiv pentru care a acceptat propunerea facuta de IntLaw este “proiectul in sine, care este foarte interesant”, dar si modul avangardist de a structura o firma de avocatura, precum si felul in care aceasta presteaza serviciile sale clientului. „Mi se da sansa sa particip la construirea unei firme care consider ca va avea multe de spus pe piata avocaturii la nivel european si international. Firma functioneaza si are un portofoliu de clienti renumiti la nivel international. Dar proiectul IntLaw este gandit sa aiba expansiune. Iar prin uniunea aceasta de forte vom reusi sa cream aceasta expansiune cu impact la nivel european/international. De asemenea, m-a atras si infiintarea unui Central-East European Desk in cadrul biroului care va fi condus de mine. In concluzie, nu m-au atras doar proiectul si profesionistii ce formeaza proiectul, ci si faptul ca mi se acorda posibilitatea de a face din acest proiect unul personal”, afirma avocatul.

Cine este Alexandru George Lazar


Licentiat Magna cum Laude in 13 domenii in Drept la Universitatea Granada din Spania, posesor al unei diplome de Master Magna cum Laude in Drept International, Comert Exterior si Relatii Internationale la ISDE Barcelona, Alexandru Lazar s-a remarcat printr-un parcurs academic si profesional extraordinar.
Activitatea de avocat i-a adus tanarului roman o serie de premii internationale. Astfel, in luna mai a anului 2010, a primit premiul I la categoria Drept Fiscal, in cadrul Editiei a II- a “Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA” (Inter-American Bar Association). Performanta este cu atat mai mare daca luam in calcul faptul ca fost cel mai tanar avocat care a fost onorat cu o astfel de distinctie. A luat premiul cand avea doar 25 de ani.
La cea de-a V-a editie a aceluiasi eveniment s-a clasat printre cei trei finalisti la categoria Drept International Privat. De asemenea, in 2014, a ocupat locul I la cea de-a VI editie a Premiilor in Drept International ISDE la categoria Drept International Privat.
Alexandru se poate lauda si cu publicarea unor articole in reviste de specialitate din Romania si din Spania (Revista Iuris, Aranzadi, Mond Juridic ICAB). De asemenea, a participat la redactarea unui manual juridic la nivel international “International Joint Ventures”, ocupandu-se de partea de Drept spaniol. Lucrarea a fost coordonata de catre profesorul Dennis Campbell,director la Center for International Legal Studies (CILS) din Salzburg. In acest moment, este implicat in redactarea a doua carti juridice: una la nivel national (Spania), alta la nivel international, care urmaresc traducerea codului civil roman in limba spaniola. Este membru in comisia de studiu al executiei ipotecare din cadrul comisiei normative a Baroului de Avocati din Barcelona. Participa in proiectul C.A.E.S.A.R. ( Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) in calitate de membru. In acest moment, Alexandru este doctorand in domeniul institutiilor microfinanciare, microcreditare si responsabilitate sociala corporativa (RSC) in cadrul ESADE. El face parte in grupul ce se ocupa de cercetarea in microfinantare.
Ca avocat s-a format in cadrul companiei Baker & McKenzie, unde a atins pozitia de Senior Associate. De asemenea, a lucrat in cadrul Ramon & Cajal, Barcelona, unde a fost Associate Lawyer.

Citeste si
BizLawyer – Generatia 2.0 Avocati de Top: Cum sa intri in echipa Baker & McKenzie la 24 de ani. Daca vrei sa lucrezi intr-o firma din Top 10 mondial trebuie sa inveti ‘afara’

Alexandru recunoaste ca il incearca o anumita teama, dar mai spune ca orice persoana rationala are teama de nou. „Dar trebuie sa fie o teama controlata. Trebuie sa stii in orice moment ceea ce se va intampla cu pasul urmator si sa ai un plan B sau C. Nu imi place sa stau si sa privesc de pe margine. Nu imi place zona de confort. Imi place sa intru in arena si sa sar obstacole, sa fiu activ. In acelasi timp trebuie sa recunosc ca teama este usor sa o invingi cand familia te sprijina neconditionat. In acest caz am un mare noroc ca familia ma sprijina si mai ales ca ma sprijina sa fac acest pas sotia mea, Octavia Radulescu, avocat, si ea inscrisa in program de doctorat, care provine din familia primei femei care a obtinut titlul de doctor in drept in lume, la Paris, si prima femeie avocat din Romania (Sarmiza Bilcescu Alimanesteanu)”, mentioneaza avocatul.

Descoperind parcursul profesional  pe care l-a avut pana acum Alexandru iti dai seama ca pentru el  noul reprezinta  mereu o provocare de care nu are cum sa se sperie.” Cat despre nou, eu iubesc noul. Proba acestui fapt este parcursul meu de la 18 ani pana astazi. Sunt un globetrotter. Am plecat intr-o calatorie la 18 ani cu ideea de a studia si a ma intoarce in Romania. La terminarea facultatii am schimbat orasul si am ajuns in Barcelona unde am studiat primul master, unde am inceput sa imi desfasor activitatea profesionala si unde imi desfasor studiile doctorale. Fiecare pas pe care l-am facut in viata a fost cu gandul de a cunoaste ceva nou. De aceea am plecat de la Baker&McKenzie, iesind din  zona de confort si cautand noul, la fel am decis sa plec si de la Ramon y Cajal Abogados, tot parasind “confort zone-ul” si plecand in cautarea de nou. In concluzie, acest proiect are toate ingredientele pentru a ma determina sa spun DA vreau sa fac parte din el si sa cream ceva frumos impreuna. Este un proiect cu care ma voi identifica si pentru care voi depune 110% din energía mea”, mai spune profesionistul.

Motivele pentru care firma IntLaw l-a ales


Pozitia de partener intr-o firma de avocatura aflata in plina dezvoltare este dorita de orice profesionist. L-am rugat pe Alexandru sa ne spuna care crede el ca au fost motivele pentru care firma IntLaw l-a ales. Raspunsul tanarului a fost unul direct.
”Fara falsa modestie, cred ca i-a atras nu numai parcursul meu academic si profesional, ci si faptul ca, prin formarea mea ca avocat si ca persoana, am o viziune globala a Dreptului si am acces la o retea de contacte in domeniul juridic la nivel international. Asta am demonstrat-o nu doar activand la firme de top la nivel mondial (B&M fiind lider mondial in domeniu) sau local la nivel spaniol (RyC fiind unul din top 10 la nivel local in Spania), ci si prin cele doua premii internationale obtinute. Toate acestea se traduc in constanta, despre care spunea prof.dr. Moreno Quesada (mentorul meu in facultate la Granada) ca este „virtutea pe care toti avocatii trebuie sa ne-o dorim. Un avocat care nu este constant isi poate lua adio de la meseria aceasta.”.De asemenea, cu siguranta un factor decisiv este faptul deja notoriu ca asistam la consolidarea relatiei economice bilaterale Romania-Spania. Studii recente publicate de banci de rang international (BBVA, Deutsche Bank) descriu Romania ca destinatie ideala pentru a efectua investitii din Spania si din Europa occidentala. De asemenea, parteneriatul dintre oamenii de afaceri din Romania si cei spanioli a continuat să se consolideze in ultimii ani de criza, investitiile facute de mediul privat din Spania pe piata locala ajungand la un nivel aproape dublu. De asemenea trebuie tinut cont si de investitiile facute de mediul privat din Romania in Spania care, de asemenea, sunt in ascensiune. Pe de alta parte tinand cont de nationalitatea si radaciniile mele eu practic am sansa de a fi conectat in permanenta la doua societati: cea romaneasca si cea spaniola. Astfel pot lua pulsul celor doua piete si pot oferi un serviciu mult mai precis si coordona operatiuni la nivel international intre cele doua tari cu o mai mare usurinta. Faptul ca sunt inca legat de Romania nu este o intamplare, sunt conectat la viata economica si juridica, am publicat articole de specialitate in Romania, si sunt activ in fundatia CAESAR. Tinand cont ca mi-am desfasurat activitatea la birouri ce mi-au permis sa particip la numeroase tranzactii internationale, un alt plus pe care il ofer firmei este faptul ca dispun de experienta in mari tranzactii si, de asemenea, de conexiuni in majoritatea tarilor importante (ma refer pe piata de avocatura si business). De asemenea, piata din Romania este inca o piata relativ tanara in care se pot introduce noi modalitati de a presta serviciul juridic clientului aportand valoare adaugata acestuia.Toate acestea, combinate cu structura si viziunea IntLaw, sunt sigur ca vor face ca aceasta experienta sa fie extraordinara pe toate planurile”, declara Alexandru Lazar.

Acorduri punctuale cu case de avocatura din Romania

Una dintre misiunile cheie pe care Alexandru Lazar le va avea in cadrul firmei IntLaw este aceea de a urma pas cu pas planul de intrare pe piete noi, printre care si Romania.” Efectiv, aceasta este una dintre prioritatile mele. In Romania si nu numai. Evident vom incepe cu acorduri punctuale cu case de avocatura din Romania, acorduri tip „best friends”, si, pas cu pas, ne vom dezvolta propria filiala in Romania. Piata imi este relativ cunoscuta. Am mai lucrat in cadrul unor operatiuni legate de piata din Romania. Asta este un avantaj in pasii ce urmeaza. Anticipez ca acesti pasi ii vom derula in urmatoarele luni. Cu siguranta, la inceput vom incheia acorduri de colaborare cu o firma consacrata din Romania. Inca nu putem spune care este aceasta firma pentru ca inca nu am luat decizia, dar pot dezvalui faptul ca analizam mai multe case de avocatura care ne pot deveni parteneri, fiind de asemenea in contact cu reprezentantii acestora” afirma avocatul.

Nu doar Romania apare pe harta IntLaw, firma dorindu-si o extindere in mai multe state din Uniunea Europeana. In plus, este vizata si piata din afara spatiului comunitar.

Interesul casei de avocatura spaniole pentru Romania nu este unul intamplator. „Este notoriu ca asistam la consolidarea relatiei economice bilaterale Romania-Spania. Clientii nostri doresc sa investeasca in Romania si viceversa sunt firme romanesti ce au legaturi cu piata din Spania. In plus, IntLaw nu doreste sa intre in piata pur si simplu. O face cu ajutorul unui profesionist pregatit in Dreptul si practica din Spania, care cunoaste piata din Spania, si care, in acelasi timp, este ancorat in realitatea juridica si economica din Romania. Astfel eu pot reprezenta pentru client o punte foarte importanta pentru afacerea sa. Insotim clientul in fiecare moment din aventura de investitie pe care o intreprinde”, puncteaza Alexandru.

Avocatul de origine romana explica faptul ca proiectul IntLaw de a veni in Romania nu se bazeaza doar pe interesul investitorilor spanioli. „Acest interes nu se limiteaza la investitorii spanioli, si poate fi cu usurinta aplicat si la cei din alte tari. Problema majora a acestora este lipsa de informatie despre Romania, in general si despre piata de business de la noi din tara. Problema investitorilor este necunoscutul despre Romania in general. Nu au suficiente date. Aici intervine iar valoarea adaugata pe care eu, prin acest proiect cu IntLaw, o voi oferi clientilor ce au relatii bilaterale Spania-Romania (acelasi lucru se intampla si cu alte jurisdictii tinad cont ca avem avocati si din alte jurisdictii – Italia, China etc.). Nu ne limitam la prestarea serviciului juridic, ci anticipam nevoia clientului si ii oferim date aditionale necesare oricarei societati ce vrea sa inceapa o relatie profitabila si sustenabila cu alta tara. Dar repet, noi suntem o firma ce desfasoara activitatea local, dar cu o viziune globala”, subliniaza Partenerul IntLaw.

Cine sunt spaniolii care vor sa intre pe piata locala

IntLaw Lawyers and Consultants este o firma axata pe dreptul afacerilor (business law). „Dupa cum este sugerat de nume, este o firma cu viziune internationala. Cand spun internationala nu ma refer doar la baza internationala de clienti, ci si la echipa IntLaw care se distinge prin diversitate avand in componenta spanioli, catalani, italieni, chinezi si de acum un roman. Aceasta dimensiune multiculturala ne ofera o alta anvergura: actionam local, dar gandim si avem o viziune globala a dreptului. IntLaw reprezinta un nou concept de firma de avocatura, un concept avangardist. Nu este clasica firma de avocati. Nu ne limitam la a fi reactivi sau la a rezolva doar probleme imediate. Noi suntem proactivi. Prin proactivitate anticipam problemele clientului. De asemenea, actionam precum un project manager. Oferim clientului un suport complet astfel incat clientul sa uite de ceea ce ne-a incredintat si sa isi reaminteasca de acea tema atunci cand este terminata”, declara Alexandru Lazar.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2705 / 6141
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
Băiculescu & Asociații accelerează procesele de dezvoltare și consolidare. După recenta deschidere a unui birou la Cluj, firma îl recrutează pe Liviu Bosoancă pentru a coordona noua practică de Litigii & Arbitraj
Wolf Theiss a asistat SPEEDWELL în procesul de obținere a finanțării pentru dezvoltarea SpacePlus. Echipa, condusă de partenerul Claudia Chiper
PBC Attorneys-at-Law își extinde numărul de Parteneri. Sebastian Drumaru face un pas înainte în carieră
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2022-23: Optimism precaut pentru piața de fuziuni și achiziții din Europa emergentă, în contextul creșterii volumelor și scăderii valorilor tranzacțiilor în 2022
Mușat & Asociații, alături de HAVI Logistics într-o nouă tranzacție. Echipa, coordonată de Monia Dobrescu (Partner) și Mădălina Trifan (Managing Associate)
Deloitte Legal „New Roads to Dispute Resolution” | Numărul, complexitatea şi valoarea litigiilor au crescut, la nivel global, de la începutul pandemiei, susțin peste 50% din companii. În schimb, încrederea în instanțele de judecată s-a îmbunătățit
POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv
Schoenherr a asistat Nofar Energy în achiziția unui parc fotovoltaic de 73 MW. Monica Cojocaru, partenerul care a coordonat echipa: În ultimii doi ani, am acordat asistență juridică în peste 20 tranzacții de M&A derulate pe piața energiei. Majoritatea proiectelor se referă la parcuri solare și eoliene
Wolf Theiss a asistat RBI Group cu privire la nouă tranzacții pe piețele de capital din Austria, România și Ungaria. Claudia Chiper (Partener) şi Andreea Tudorache (Senior Associate), în echipa internațională Debt Capital Markets (DCM) a firmei de avocați
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Pharma & Public Procurement Team)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Departament Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...