ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Suciu Popa are accelerația la podea în practica de Energie. Proiectele în care asistă giganții din Oil&Gas și avocaţii-cheie din această arie

06 Octombrie 2017   |   A. D.

În doar un an şi jumătate de activitate, casa de avocați a reuşit sa atraga un portofoliu de clienţi care acoperă toate sectoarele industriei energetice - energie electrică, petrol şi gaze naturale, energie regenerabilă, hidroenegie, energie nucleară -, incluzând nume importante precum Enel, Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas, ENGIE, Mazarine Energy, CANDU Owners Group sau Monsson Grup.

 
 
Firma de avocați Suciu Popa a mers peste vara cu motoarele turate în practica de Energie, echipa fiind implicata in mai multe proiecte ample. Unul dintre acestea a fost asistarea Mazarine Energy România în finalizarea transferului de la OMV Petrom SA a 19 zăcăminte petroliere onshore, împreună cu activele, terenurile, instalaţiile pentru reparaţii capitale şi echipele aferente. . . 

Proiectul a fost coordonat de Cleopatra Leahu (Partener), din echipa mai făcând parte Dan Ciobanu (Partener), Crina Ciobanu şi Andrei Georgescu (Managing Associates). Pe lângă elementele inerente unui asset deal de o asemenea anvergură, o reală provocare a venit din perspectiva constrângerilor de timp. 


Avocații Suciu Popa au intrat în această tranzacţie după semnarea contractului iniţial, astfel încât au avut la dispoziţie un termen extrem de scurt pentru a identifica şi implementa soluţiile care au permis restructurarea şi finalizarea transferului, într-o manieră durabilă din punct de vedere juridic şi comercial. Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV,  societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P.

Un alt mandat reprezentativ, aflat în derulare, implică asistenţă juridică acordată Black Sea Oil & Gas în autorizarea şi construirea Proiectului de Dezvoltare de Gaze Midia din sectorul românesc al Mării Negre, primul proiect de acest tip care urmează să fie implementat după 1989. Proiectul, presupunând o investiţie care se cifrează la câteva sute de milioane USD, implică autorizarea şi construirea platformelor offshore aferente producţiei de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, a conductei de transport - 130 km offshore şi 5 km pe uscat - şi a unei staţii de tratare a gazelor.
Black Sea Oil & Gas, deţinută integral de Carlyle International Energy Partners, şi-a propus ca în 2019 să demareze producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, pentru a deveni prima companie care exploatează rezervele offshore ale României.

În prima parte a anului Suciu Popa a asistat Enel Investment Holding BV în finalizarea achiziţiei unor pachete de acţiuni de 13,6% în societăţile E-Distribuţie Muntenia S.A. şi Enel Energie Muntenia S.A., în valoare de 400 milioane Euro. Transferul acţiunilor a avut loc ca urmare a exercitării clauzei de put option de către SAPE SA şi a finalizării unui arbitraj complex, Miruna Suciu şi Luminiţa Popa (Managing Partners), alături de Dan Ciobanu (Partner) şi Roxana Fercala (Managing Associate) fiind avocaţii-cheie implicaţi atât în procedurile arbitrale în faţa ICC Paris, cât şi în procesul de transfer al acţiunilor.

Pe lângă astfel de proiecte notabile, patru parteneri și avocați fondatori ai Suciu Popa (Miruna Suciu, Luminița Popa, Cleopatra Leahu și Dan Ciobanu), toți fiind specializați în Energie și Resurse Naturale, dar și în Fuziuni și Achiziții sau Soluționarea Disputelor, împreună cu alţi şase avocaţi ai firmei specializaţi în domeniul energiei şi resurselor naturale, acordă în mod constant asistenţă juridică în probleme curente ale clienţilor. În acest moment, aceștia au în lucru dosare în care reprezintă diverşi creditori în procedura de insolvenţă a unor traderi şi furnizori de energie, sau acordă asistenţă privind conformarea cu legislaţia aplicabilă în materii specifice, precum aplicarea regulilor de separare funcţională a activităţilor de distribuţie şi furnizare, protecţia informaţiilor clasificate în domeniul resurselor naturale, protecţia mediului în sectorul upstream de petrol şi gaze naturale, obţinerea unor autorizaţii şi licenţe specifice sectorului energetic și petrol și gaze, dar și litigii derivate din sau în legatură cu activitatea unor jucători importanți în sectorul producției și furnizării de energie.

”În condiţiile în care în această săptămână s-a avizat noua structură organizatorică a Hidroelectrica, având ca rol declarat, printre altele, accelerarea procesului de listare, suntem pregătiţi ca în viitorul apropiat să apăsăm pedala de accelerație în mandatul pe care îl avem în consorţiu cu Paul Hastings LLP, vizând asistarea societăţii în procesul de listare pe piața de capital”, a declarat Miruna Suciu pentru BizLawyer.


În doar un an şi jumătate de activitate, casa de avocați a reuşit sa atraga un portofoliu de clienţi care acoperă toate sectoarele industriei energetice - energie electrică, petrol şi gaze naturale, energie regenerabilă, hidroenegie, energie nucleară -, incluzând nume importante precum Enel, Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas, ENGIE, Mazarine Energy, CANDU Owners Group sau Monsson Grup.

Suciu Popa și-a consolidat astfel reputaţia ca firmă de avocatură cu o practică solidă în domeniul energiei - iar calităţile avocaţilor şi experienţa tranzacţională sunt constant recunoscute de ghidurile internaționale de profil. Astfel, ediţiile din 2016 şi 2017 ale clasamentelor internaţionale (Chambers and Partners, Legal 500 şi IFLR 1000) plasează Suciu Popa pe primele poziţii pentru activitatea departamentelor de „Energie şi resurse naturale” și “Fuziuni și Achiziții”, în timp ce 3 dintre avocații parteneri, respectiv Miruna Suciu, Luminiţa Popa şi Cleopatra Leahu, sunt recunoscuţi ca Leading Lawyers în aceaste arii de practică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1179 / 5609
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a acordat asistență BFS Molecular într-o tranzacție privind vânzarea activelor către o societate lider în domeniul medical de precizie
Mariana Signeanu, promovată Partener al firmei Biriș Goran
Cum au reușit studenții Facultății de Drept din București să câștige locul I și mențiune pe echipe la Willem Vis (Hong Kong), cel mai mare și mai prestigios concurs de drept privat din lume. Cine sunt cei șase tineri care au obținut acest rezultat remarcabil și ce spun despre motivație, experiența acumulată, oportunități. De vorbă cu antrenorii despre selecția și pregătirea echipei
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a consiliat compania farmaceutică USP la intrarea pe piața din România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Corporate and M&A Practice
Echipa BSMP lucrează într-un proiect ce vizează implementarea unui sistem de vot electronic în AGA societăților listate prin utilizarea tehnologiei blockchain, urmată de digitalizarea procedurii de deschidere a conturilor de tranzacționare. Tot mai multe solicitări privind finanțarea prin emisiuni de obligațiuni vin de la clienți din diverse industrii, spun avocații departamentului de Capital Markets
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie
D&B obține încă o soluție de referință într-un litigiu fiscal: ÎCCJ dispune obligarea ANAF la stabilirea în minus a TVA auto-colectată inițial de contribuabil, precum și a contribuțiilor sociale
Pentru echipa de M&A din cadrul KPMG, anul 2021 a debutat în forță, cu mandate pentru tranzacții în IT, energie, real-estate, lifestyle, FMCG și servicii financiare. Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Vedem cereri de consultanță din partea unor noi investitori care optează în contextul actual să investească în România datorită fragmentării ridicate a sectoarelor, reflectată în bariere de intrare reduse și oportunități sporite de diferențiere
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting a senior lawyer for the banking and finance practice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...