ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Voicu & Filipescu și Reff & Asociații au gestionat tranzacția Bel Rom Twelve – NEPI, finalizată zilele trecute. Ce avocați au fost implicați

16 Martie 2016   |   Andrei Delcet

Aceasta este a treia tranzacție dintre grupul Bel Rom și fondul de investiții sud-african

 
 
Tranzactia prin care Bel Rom Twelve, una dintre societățile dezvoltatorului și proprietarului de parcuri comerciale Bel Rom, a vandut către fondul de investiții sud-african New Europe Property Investments (NEPI) 12 hectare dintr-un teren de 22,5 hectare, deținut în Râmnicu Vâlcea, a ajuns la final. NEPI intenţionează să construiască aici un nou parc de retail. Potrivit informatiilor BizLawyer, vanzatorii au fost asistati in aceasta tranzactie de avocatii firmei Voicu & Filipescu, fondul de investitii lucrand cu avocatii Reff & Asociatii, cu care colaboreaza in mod traditional. . .

Aceasta este una dintre tranzacțiile imobiliare importante derulate în ultima perioadă în România și unul dintre numeroasele noastre proiecte pe piața locală. Intenționăm să ne continuăm investițiile aici și, cum NEPI este unul dintre jucătorii reputați de pe piață, suntem deschiși să îi avem în vedere pentru posibile tranzacții viitoare. Colaborarea noastră excelentă cu Voicu & Filipescu a reprezentat un element cheie al acestei tranzacții”, a declarat Hendrik Danneels, unul dintre acționarii societății vânzătoare.


Echipa Voicu & Filipescu implicata in proiect a fost coordonata de partenerul Roxana Neguțu.

Suntem onorați să asistăm Bel Rom Twelve și în această tranzacție, a treia încheiată cu NEPI, după vânzarea centrelor comerciale dezvoltate în Brăila și Drobeta Turnu Severin. Implicarea unor avocați experimentați, care cunosc în detaliu proiectul, clientul și piața, a asigurat soluțiile potrivite pentru această tranzacție”, a declarat Roxana Neguțu (foto), coordonatoarea echipei de proiect, partener specializat în proprietăți imoibiliare al Voicu & Filipescu.

Potrivit declaratiilor date de Alex Morar, CEO al NEPI, la finele anului trecut, dupa semnarea unui precontract pentru achiziţie, preţul pe care compania îl va plăti pentru terenul de 12 hectare este  “în linie cu preţul de piaţă pentru oraşe de dimensiunea respectivă”. NEPI a mai cumpărat de la acţionarii Bel Rom parcurile de retail din Brăila (in 2009) şi Drobeta-Turnu Severin (2013).

Surse din piata au declarat pentru BizLawyer ca din echipa Reff & Asociatii, societatea de avocati reprezentand Deloitte Legal in Romania, au facut parte Diana Radoi, Managing Associate si Maria Nitulescu, Associate.

Bel Rom este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe piața locală a spațiilor comerciale, acoperind o serie de orașe importante din România, unde deține terenuri sau a dezvoltat parcuri comerciale. Proiectele dezvoltate de către grup în Sibiu, Târgu Mureș, Brăila, Drobeta Turnu Severin, au fost vândute către fonduri de investiții.

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatură de business din România. În baza unei afilieri internaționale de tip best friend cu Squire Patton Boggs, firma este parte a unui jucător de top 25 la nivel mondial, ce numără peste 1.200 avocați în întreaga lume. Practica de real estate a Voicu & Filipescu primește recunoaștere din partea organismelor de cercetare internaționale.

Reff & Asociații este societate de avocați membră a Baroului București, cu o echipă recunoscută pe plan local și internațional, fiind cotată între societățile de avocați de top în domenii vizând drept bancar, piețe de capital, fuziuni și achiziții și tranzacții imobiliare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2436 / 6148
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...