ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Arctic va realiza o investiţie greenfield de 471 milioane lei la Ulmi

31 Martie 2017   |   Ioana Duta

Compania-mama, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

 
 
Arctic, lider de piaţă în România şi cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală, va realiza o investiţie de tip Greenfield, pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat rufe în Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane lei.

Compania-mama, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

Arctic transformă România într-un hub de producţie pentru Europa

'Pentru grupul Arçelik investiţiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiţie ne va permite să transformăm România într-un hub de producţie pentru întreagă Europa. Nouă fabrică de maşini de spălat rufe are potenţialul de a transformă România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor, întrucât va creşte capacitatea de producţie a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiţie importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce priveşte valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zona şi dezvoltarea profesională a forţei de lucru locale', a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.


Dezvoltarea judeţului Dâmboviţa, susţinută de nouă investiţie Arctic

'Până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Adiţional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de şomaj din România, această investiţie va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forţei de lucru, dar şi atragerea unor noi investitori în zona.', a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Fabrică de maşini de spălat rufe a viitorului: fabrică inteligenţă care integrează standardele industriale 4.0

Nouă fabrică de maşini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote şi reţele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea şi expertiză avansată).

'Nouă fabrică va integra tehnologii de ultima ora, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente.,' a adăugat Nihat Bayiz.

Arctic, investitor pe termen lung în economia locală

Cu o istorie de peste 45 de ani pe piaţă din România, Arctic este o companie care a adus constant valoare adăugată în regiune şi care a contribuit semnificativ la dezvoltarea economiei în judeţul Dâmboviţa. Cel mai important proiect recent este investiţia de 24 de milioane de euro realizată în 2013 pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Găeşti, transformând-o în cea mai mare fabrică de frigidere din Europa continentală.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producţiei, dar şi în dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii de frigidere din Găeşti. Că urmare a investiţiilor constante din ultimii ani, fabrică Arctic a devenit cea mai mare unitate de producţie din Europa continentală.

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifra de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de lei. În prezent, 82% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Pe piaţă locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider în 2015 şi 2016, prin brandurile Arctic şi Beko, oferind continuu produse şi servicii adaptate la nevoile şi stilul de viaţă al consumatorilor.

Arçelik este prezent în 135 de ţări şi gestionează 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Dawlance, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel and Altus), având birouri de vânzări şi marketing în 31 ţări. În prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 30.000 de angajaţi la nivel global şi 18 unităţi de producţie în Turcia, Rusia, România, China, Africa de Sud, Tailanda şi Pakistan.

Pe piaţă internaţională, Grupul Arçelik se numără printre cele mai mari companii din sectorul sau de activitate. În 2015, Grupul Arçelik a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de 5,2 miliarde de USD, cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. Arçelik este lider absolut în domeniul activităţilor de cercetare şi dezoltare în sectorul sau de activitate, datorită unui număr total de 11 centre dedicate în 4 ţări, cu peste 1.000 de angajaţi şi peste 2.000 de cereri depuse pentru eliberarea de brevete de invenţie.

Arçelik se situează pe poziţia 78 în topul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), cea mai bună clasare de până acum, atât pentru companie, cât şi pentru Turcia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 12464 / 37453
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
Băncilă, Diaconu și Asociații | Formalismul excesiv al ANAF, invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Lipsa rapoartelor de lucrări si existența unui departament propriu de vânzări nu influențează tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vânzări
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...