ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banca Transilvania lansează BT Pay, aplicaţie de tip wallet

29 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

BT Pay înseamnă colecţia de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum - stickerul, ceasul şi brăţara contactless -, iar începând din 29 ianuarie şi aplicaţia wallet.

 
 
Banca Transilvania a lansat BT Pay, aplicaţie de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul, primul wallet din România care permite plăţi contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android şi iOS şi presupune adăugarea în format digital a cardurilor pe care un client le are la Banca Transilvania.

Noul serviciu este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa.

BT Pay înseamnă colecţia de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum - stickerul, ceasul şi brăţara contactless -, iar începând din 29 ianuarie şi aplicaţia wallet.


Cu BT Pay clienţii BT pot face plăţi în ţară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianţilor, funcţionalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermiţând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terţe aplicaţii.
Transfer de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card BT.

Consultarea detaliilor despre tranzacţiile realizate cu cardul BT, soldul şi, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată şi punctele de loialitate STAR acumulate.
Accesarea ofertelor băncii şi campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumpărături de la Banca Transilvania.

Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt Visa; Mastercard; Endava, companie britanică de servicii şi soluţii IT cu o prezenţă puternică în România şi Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

'Prin BT Pay dorim să oferim clienţilor experienţe noi atunci când sunt la cumpărături, când doresc să trimită bani sau să verifice tranzacţiile făcute cu cardul BT. Apetitul clienţilor băncii noastre pentru cumpărăturile contactless este tot mai mare, creşterea fiind de peste 350% în decembrie 2017, faţă de decembrie 2016. De asemenea, fiecare secundă înseamnă 5 tranzacţii realizate cu unul dintre cele 20 de carduri din oferta noastră. Lansarea BT Pay un pas mare pe care banca îl face pentru a oferi clienţilor servicii digitale', arată Omer Tetik, Director General, al BT, într-un comunicat remis AGERPRES.

'Suntem onoraţi să lansăm împreună cu Banca Transilvania primul portofel digital din Europa de Sud-Est care utilizează serviciul de tokenizare al Visa. Este un pas înainte semnificativ în parteneriatul de lungă durată pe care l-am dezvoltat cu BT, având în vedere că peste două milioane de posesori de carduri Visa emise de Banca Transilvania îşi vor putea utiliza telefoanele mobile pentru plăţi rapide şi sigure la milioane de comercianţi din întreaga lume care acceptă tranzacţii contactless. Întrucât tehnologia contactless a fost adoptată cu entuziasm de către români în ultimii ani, suntem încrezători că portofelul digital lansat astăzi va deveni un succes în scurt timp', a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa.

'Ne bucurăm că, alături de partenerii de la Banca Transilvania, am reuşit să lansăm încă unul dintre proiectele care contribuie la dezvoltarea segmentului de plăţi electronice. Este cu atât mai îmbucurător cu cât se întâmplă chiar la 10 ani de la momentul lansării de către Mastercard, în premieră, a plăţilor contactless, o opţiune de plată cu o evoluţie fulminantă. Mastercard va continua să se implice în mod constant şi susţinut în asigurarea accesului la plăţi simple, rapide şi sigure, iar primul wallet care permite plăţi contactless este un reper important în materializarea eforturilor în această direcţie', a precizat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard.

Banca Transilvania este liderul pieţei cardurilor din România, cu peste 3 milioane de carduri în portofoliu şi peste 20% cotă de piaţă privind volumele tranzacţionate cu cardul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8556 / 36762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...