ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CTP a achiziţionat Phoenix Logistics Center, în urma unei tranzacţii în valoare de 7 milioane de euro

09 Noiembrie 2017   |   Ioana Duta

Parcul are o suprafaţă totală de 43.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 21.000 mp. Spaţiile pot fi utilizate pentru activităţi de depozitare, logistice şi de distribuţie şi producţie pentru industria uşoară.

 
 
CTP, administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piaţa locală, extinzându-se atât la nivel naţional, cât şi în apropierea Bucureştiului, unde deţine parcurile CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West şi CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park), arată un comunicat al companiei, remis joi.

Una dintre cele mai importante achiziţii din vecinătatea capitalei de anul acesta este, alături de Chitila Logistic Park, parcul logistic Phoenix Logistics Center, care a fost cumpărat cu aproximativ 7 milioane de euro de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V., în trimestrul doi al acestui an.


Phoenix Logistics Center (PLC) a fost integrat în CTPark Bucharest şi se află în localitatea Chiajna, la intersecţia autostrăzii A1 cu Şoseaua de Centură, la o distanţă de doar 10 kilometri de centrul Bucureştiului. Parcul are o suprafaţă totală de 43.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 21.000 mp. Spaţiile pot fi utilizate pentru activităţi de depozitare, logistice şi de distribuţie şi producţie pentru industria uşoară.

Phoenix Logistics Center este complet închiriat către DB Schenker, companie internaţională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.

Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare şi modernizare. Investiţia estimată se ridică la aproximativ 1,5 milioane euro şi se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalaţiile cu hidranţi, sistem de iluminare de urgenţă, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum şi reabilitarea sistemelor de canalizare şi de epurare a apei, etc. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziţie, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.

'Suntem decişi să creştem stocul de spaţii logistice şi industriale pe care le deţinem în ţară şi să ajungem la 1 milion mp până la sfârşitul lui 2018. Cererea este mare şi sunt foarte optimistă că ne vom atinge şi chiar depăşi ţinta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziţionată ideal pentru amplasarea de spaţii logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 şi la Şoseaua de Centură', a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spaţii destinate depozitării, cât şi de spaţii de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spaţiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ mp, instalaţie de sprinklere, 7 uşi secţionale, 38 de porţi de încărcare şi descărcare.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 700.000 mp suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7234 / 34686
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bondoc si Asociatii is looking for a Real Estate lawyer
Sistemul de sănătate și-a dezvăluit anul trecut mai multe vulnerabilităţi care pot fi reglementate şi combătute. Cele mai mari probleme cu care s-au confruntat jucătorii din sectorul Healthcare & Pharma și provocările anului 2021, analizate de Livia Zamfiropol și Alina Lăcătuș, Parteneri DLA Piper România
Stratulat Albulescu a asistat compania americană ThoughtWorks cu privire la achiziția Gemini Solutions, o companie românească de software
Debutul anului 2021 aduce schimbări majore în sectorul energetic. Noutățile, explicate de avocații Maravela Popescu & Asociații | Mihaela Nyerges, Managing Associate: Am sesizat un interes crescut pentru proiectele de producere a energiei regenerabile; țara noastră redevine o destinație atractivă pentru investiții în acest sector
CMS România îl promovează pe Andrei Tercu în poziția de Tax Director
In-houseLegal.ro | Cum s-au adaptat marile companii private la ‘noua normalitate’ și ce sprijin oferă echipele de Legal în perioada pandemiei. Simona Vasiliu: Paradoxal, desfășurarea activității „la distanță” a menținut și chiar a crescut performanța echipei
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2020 | Piața globală de M&A a pierdut doar 5% anul trecut, iar piața europeană a crescut cu 36% în pandemie. Mai multe firme cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
Avocații Bondoc & Asociații au coordonat toate aspectele de lege română ale parteneriatului dintre Restart Energy şi Interlink Capital Strategies, cu proiecte viitoare în energie de 500 mil. E. Partenerul Monica Iancu, în prim plan
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...