ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Euroweb va investi în acest an până la 12% din venituri în dezvoltarea infrastructurii

03 August 2015   |   Ioana Duta

Reţeaua naţională Euroweb se întinde pe 2.000 kilometri de fibra optică, deţinută, închiriată, sau asupra căreia are drept permanent de folosinţă. Prin Euroweb, clienţii au acces la reţele metropolitane în toate marile oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Suceava, Braşov, Târgu Mureş, Sibiu, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Oradea şi Bacău.

 
 
Compania Euroweb vizează pentru 2015 investiţii de până la 12% din valoarea veniturilor, pentru îmbunătăţirea infrastructurii, fiind printre puţinii furnizori de pe piaţa locală care deţine patru puncte cross border, ca parte a infrastructurii sale.

Investiţiile în infrastructură făcute de operatorii de telecomunicaţii din România vor creşte în următoarea perioadă, în condiţiile în care calitatea reţelelor este acum o prioritate, un bun strategic şi un diferenţiator esenţial pe o piaţă telecom cu un nivel foarte mare al concurenţei, potrivit unui studiu Euroweb România.

'Fondurile alocate de operatorii telecom pentru îmbunătăţirea infrastructurii ajung până la 10% din veniturile anuale. Nivelul mare al competiţiei obligă însă companiile de telecomunicaţii la o colaborare mai strânsă care, în cele din urmă, le-ar putea genera economii de 5% - 7%. Zonele de maxim interes pentru operatorii telecom pentru următoarea perioadă vor fi 4G, 4G+, data center şi cloud. Cu atât mai mult cu cât Guvernul a aprobat la începutul lunii trecute Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii NGN (Next Generation Network), care presupune construirea de reţele de comunicaţii în bandă largă cu acoperire naţională şi cu o răspândire extinsă a punctelor de distribuţie, în acord cu Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Aceasta prevede ca până în 2020, la nivelul Uniunii Europene, să se ajungă la o viteză crescută de acces la internet de minimum 30 Mbps pentru toate gospodăriile, iar cel puţin 50% dintre gospodării să aibă conexiuni de acces la internet cu viteză de peste 100 Mbps', precizează Nazmi Cadlar Boluk, CEO Euroweb România.


Reţeaua naţională Euroweb se întinde pe 2.000 kilometri de fibra optică, deţinută, închiriată, sau asupra căreia are drept permanent de folosinţă. Prin Euroweb, clienţii au acces la reţele metropolitane în toate marile oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Suceava, Braşov, Târgu Mureş, Sibiu, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Oradea şi Bacău.

Compania are ca strategie pentru 2015 creşterea prezenţei noastre în majoritatea acestor oraşe, în funcţie de oportunităţile pe care le vom identifica.

'Suntem interesaţi de dezvoltarea de platforme pentru servicii de nişă, de sisteme IT de tip internal back office şi de dezvoltare a capabilităţilor în zona de centre de date. Pentru anul în curs urmărim o creştere a prezenţei noastre în majoritatea acestor oraşe, în funcţie de oportunităţile pe care le vom identifica. Suntem interesaţi de dezvoltarea de platforme pentru servicii de nişă, de sisteme IT de tip internal back office şi de dezvoltarea capabilităţilor în zona de centre de date', a precizat Nazmi Cadlar Boluk.

Euroweb România este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de telecomunicaţii, fiind specializată în furnizarea de soluţii de busines IT&C dedicate segmentului B2B.

Euroweb are în prezent 80 de angajaţi şi dispune de centre operaţionale în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, care deservesc peste 1.000 de clienţi din segmente precum: financiar-bancar, servicii, producţie şi telecomunicaţii.

Începând cu anul 2010, acţionarul principal al Euroweb România S.A. este TT International Holdings BV, parte a grupului Turk Telekom care deţine cea mai mare infrastructură de telecomunicaţii din regiune.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 18243 / 37780
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...