ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Gabriel Resources cheltuie milioane de euro pentru comunicare în proiectul Rosia Montana. Compania vrea să menţină colaborarea cu Guvernul

15 Noiembrie 2013   |   Mediafax

Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană. Avizul comisiei este unul consultativ.

 
 
Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), a utilizat în primele nouă luni ale acestui an 22,8 milioane dolari canadieni din rezerve şi anunţă cheltuieli în creştere cu avizarea şi comunicarea în a doua jumătate a anului, în contextul dezbaterii din Parlament, anunta Mediafax.

Gabriel Resources, înregistrată în Canada şi listată la bursa de la Toronto, avea la finele lunii septembrie lichidităţi de 56,2 milioane dolari canadieni, potrivit unui comunicat transmis vineri de compania care deţine 80% din acţiunile RMGC.

Potrivit raportărilor anterioare, Gabriel avea la finele anului trecut rezerve de 79 milioane dolari canadieni.

"Intensificarea activităţii asociate procedurilor de avizare şi activităţilor de comunicare în ultima parte a celui de-al treilea trimestru din 2013, în contextul dezbaterii parlamentare anunţate, ar trebui să crească în continuare utilizarea numerarului pe pacursul trimestrului al patrulea din 2013", se arată în comunicat.


Un dolar canadian era cotat vineri la 0,7106 euro, respectiv 0,9557 dolari SUA.

Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană. Avizul comisiei este unul consultativ.

Gabriel Resources a înregistrat în trimestrul al treilea o utilizare a numerarului net de 3,5 milioane dolari canadieni pe lună, sumă care nu include efectul variaţiei cursului de schimb valutar şi cel al returnărilor de taxe, faţă de 3,2 milioane dolari în trimestrul al doilea.

Statul român a returnat în luna iulie companiei suma de 13,4 milioane lei, se menţionează în comunicat.

"La 18 iulie 2013, a fost încasată o returnare de 13,4 milioane lei (4 milioane de dolari canadieni) de la autorităţile fiscale române legată de taxe, penalizări şi dobânzi plătite anterior", notează Gabriel Resources.

Astfel, firma înregistrată în Canada a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 2,1 milioane dolari canadieni, faţă de o pierdere de 1,7 milioane dolari canadieni în trimestrul al doilea, respectiv un rezultat negativ de 3,7 milioane dolari canadieni în perioada iulie-septembrie a anului trecut, potrivit comunicatului publicat vineri şi raportărilor anterioare.

Ca obiective pe termen scurt, Gabriel Resources vrea să evalueze exhaustiv implicaţiile concluziilor şi recomandărilor comisiei speciale din Parlament şi să ajute, acolo unde este adecvat, în progresul către un deznodământ pozitiv al problemelor ridicate, se spune în comunicat.

De asemenea, compania vrea să menţină colaborarea cu Guvernul în timpul dezbaterii din Parlament şi să continue să sublinieze "beneficiile cheie, economice, de mediu, sociale şi culturale" aduse României de proiectul minier de la Roşia Montană.

În continuare, Gabriel vrea să obţină avizul de mediu pentru proiect.

În ceea ce priveşte resursele financiare, compania înregistrată în Canada anunţă că va menţine bună administrare a rezervelor de numerar şi va maximiza valoarea generată pentru acţionari, "optimizând în acelaşi timp beneficiile pentru toate părţile interesate", se arată în comunicat.

Gabriel Resources deţine 80,69% din acţiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul român, prin Minvest Roşia Montană. Acţinarii RMGC au aprobat la 1 noiembrie transferul pachetului de 19,31% deţinut de guvern de la Minvest Deva la Minvest Roşia Montană, în urma reorganizării companiei de stat.

Acţionarii Gabriel Resources sunt fondul de hedging Paulson & Co. (16%), controlat de miliardarul american John Paulson, holdingul Electrum Global (16%), investitor în industria aurului, grupul BSG Capital (16%), controlat de omul de afaceri israelian Beni Steinmetz, cunoscut în principal pentru afaceri cu diamante în Africa, gigantul minier Newmont (13%) şi fondul de hedging Baupost Group (13%), controlat de miliardarul american Seth Klarman. Restul acţiunilor sunt flotate liber pe bursă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 26081 / 36762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...