ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Operatorii şi-au îndeplinit obligaţiile de acoperire în cele 677 de localităţi în care au câştigat licenţe în 2012 (ANCOM)

18 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

Pentru prima dată în România, licenţele de utilizare a frecvenţelor radio s-au acordat printr-o procedură de selecţie competitivă.

 
 
Toate "zonele albe" din licenţele de comunicaţii mobile acordate în anul 2012 au fost acoperite, iar operatorii implicaţi în acest proces de tehnologizare şi-au îndeplinit obligaţiile de acoperire în toate localităţile care le-au revenit conform licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Conform arbitrului telecom, în cadrul licitaţiei de spectru desfăşurată în anul 2012, Autoritatea a impus operatorilor care au dobândit drepturi de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe sub 1 GHz (800 MHz şi/sau 900 MHz) - Telekom Mobile, Orange, RCS&RDS şi Vodafone - obligaţia de a acoperi fiecare un anumit număr din cele 676 de localităţi nedeservite cu reţele de comunicaţii mobile de bandă largă, proporţional cu resursele de spectru câştigate.


Astfel, până la data de 5 aprilie 2016, Vodafone şi Orange au avut fiecare obligaţia de a acoperi câte 225 de localităţi rurale, Telekom Mobile 169, iar RCS&RDS un număr de 57.

Echipele ANCOM au verificat, în perioada septembrie - noiembrie 2017, operatorii care şi-au îndeplinit obligaţia de acoperire cu reţele de comunicaţii mobile în tehnologie UMTS, tehnologii din familia IMT îmbunătăţite (HSPA, HSPA+) sau LTE ori echivalente a localităţilor care au fost considerate neacoperite în campania din mai-iunie 2016, respectiv 90 localităţi (12 la Orange, 6 la Telekom Mobile, 72 la Vodafone). În urma controalelor, ANCOM a constatat că toţi cei trei operatori şi-au îndeplinit obligaţiile de acoperire în toate localităţile care le-au revenit conform licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2012, ANCOM a organizat procedura de selecţie în urma căreia care au fost acordate drepturile de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz şi 2600 MHz pentru furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi de servicii de comunicaţii mobile - voce şi date, până în anul 2029.

Pentru prima dată în România, licenţele de utilizare a frecvenţelor radio s-au acordat printr-o procedură de selecţie competitivă. Preţul de pornire pentru taxa de licenţă aferentă fiecărui bloc de frecvenţe din cele patru benzi a fost stabilit prin hotărâre de Guvern, taxele de licenţă stabilite în urma licitaţiei având o valoare totală de 682.136.036 euro.

În cadrul procedurii de selecţie, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications şi-a adjudecat un bloc în banda de 800 MHz, două blocuri în banda de 900 MHz, cinci blocuri în banda de 1800 MHz şi două blocuri în banda de 2600 MHz (FDD), iar Orange România a obţinut două blocuri în banda de 800 MHz, două blocuri în banda de 900 MHz, patru blocuri în banda de 1800 MHz şi patru blocuri în banda de 2600 MHz (FDD).

Operatorul RCS&RDS şi-a adjudecat un bloc în banda de 900 MHz, iar Vodafone Romania a câştigat două blocuri în banda de 800 MHz, două blocuri în banda de 900 MHz, şase blocuri în banda de 1800 MHz şi un bloc de 15 MHz în banda de 2600 MHz (TDD). Totodată, compania 2K Telecom a câştigat două blocuri de 15 MHz în banda de 2600 MHz (TDD).

Toate licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe obţinute în urma licitaţiei sunt valabile în perioada 2014 - 2029.

Licenţele acordate prevedeau în sarcina operatorilor şi obligaţia de a acoperi cu prioritate un număr de 676 de localităţi nedeservite de reţele de comunicaţii de bandă largă, termenul limită pentru îndeplinirea acestei obligaţii fiind 5 aprilie 2016.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8250 / 36086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
INTERVIU | De vorbă cu Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP, despre modul în care firma își alege avocații în campaniile de recrutare | Trei condiții esențiale pentru aplicanții care vor o certitudine a carierei de litigator. Elementele cheie pe care toți aspiranții la un loc în echipa ZRVP ar trebui să le urmărească
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
INTERVIU | Ovidiu Șerban, după 12 ani de la intrarea în echipa ZRVP - Colaborarea cu o societate de avocatură de calibru, în general, și cu ZRVP, în special, îți aduce mai multe avantaje. Privind retrospectiv, cred că a fost cea mai bună decizie, pentru că aici am avut ascensiunea profesională pe care mi-am dorit-o și îmi desfășor cu plăcere activitatea de avocat în fiecare zi
Roxana Ionescu, Counsel RTPR, Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi pentru departamentul Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...