ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reducerile de costuri au ajutat OMV să-şi dubleze profitul operaţional ajustat în T2

10 August 2017   |   Ioana Duta

OMV a revizuit în scădere estimările privind preţul ţiţeiului Brent în acest an, de la 55 la 52 de dolari per baril, şi se aşteaptă la o creştere a marjei de rafinare în 2017, comparativ cu nivelul din 2016.

 
 
Grupul energetic austriac OMV şi-a dublat profitul operaţional ajustat în trimestrul doi din acest an, la 662 de milioane de euro (776,5 milioane de dolari), în timp ce analiştii estimau 644 de milioane de euro, transmite Reuters.

Din profitul operaţional ajustat înregistrat în perioada aprilie-iunie, 197 de milioane de euro a reprezentat contribuţia OMV Petrom, în creştere faţă de o contribuţie de 49 de milioane de euro în trimestrul doi din 2016.

OMV a revizuit în scădere estimările privind preţul ţiţeiului Brent în acest an, de la 55 la 52 de dolari per baril, şi se aşteaptă la o creştere a marjei de rafinare în 2017, comparativ cu nivelul din 2016.

Directorul general Rainer Seele nu se abate de la ţinta sa de a avea "cea mai ieftină producţie" prin achiziţii în Rusia, unde costurile de producţie sunt la un nivel scăzut - doi dolari/boe (barili echivalent petrol), şi prin vânzarea activelor din Marea Nordului, unde costurile sunt mai ridicate.


Rezultatele OMV sunt sprijinite şi de majorarea vânzărilor în Libia - o ţară unde OMV îşi majorează producţia - şi Norvegia.

OMV a majorat ţinta de reduceri de costuri la peste 250 milioane de euro în 2017, comparativ cu 2015.

Vânzările grupului în primul semestru au crescut cu 24%, până la 10,6 miliarde de euro, de la 8,6 miliarde de euro în perioada similară din 2016.

Compania a înregistrat un avans de 147% al profitului operaţional ajustat în primele şase luni din acest an, la 1,4 miliarde de euro, de la 593 de milioane de euro în primul semestru din 2016. Din acest profit operaţional, 367 de milioane de euro a reprezentat contribuţia OMV Petrom, în creştere faţă de o contribuţie de 141 de milioane de euro în primul semestru din 2016.

La 30 iunie 2017, datoria netă se situa la 943 de milioane de euro, în scădere faţă de anul trecut, în timp ce cheltuielile de capital au fost reduse la 698 de milioane de euro, de la 956 de milioane de euro în primul semestru din 2016.

Producţia totală de hidrocarburi a OMV (petrol, GNL, gaze naturale) în primul semestru a fost de 337.000 de barili echivalent petrol pe zi, în creştere cu 7% faţă de 314.000 de barili echivalent petrol pe zi în perioada similară a anului trecut. Producţia de hidrocarburi a Petrom a fost de 170.000 de barili echivalent petrol pe zi în primele şase luni din acest an, în scădere cu 4% faţă de 176.000 de barili echivalent petrol pe zi în primul semestru din 2016.

De asemenea, producţia zilnică de gaze a OMV a fost cu 3% mai ridicată în primele şase luni ale acestui an comparativ cu perioada similară din 2016.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9701 / 36086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
INTERVIU | De vorbă cu Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP, despre modul în care firma își alege avocații în campaniile de recrutare | Trei condiții esențiale pentru aplicanții care vor o certitudine a carierei de litigator. Elementele cheie pe care toți aspiranții la un loc în echipa ZRVP ar trebui să le urmărească
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
INTERVIU | Ovidiu Șerban, după 12 ani de la intrarea în echipa ZRVP - Colaborarea cu o societate de avocatură de calibru, în general, și cu ZRVP, în special, îți aduce mai multe avantaje. Privind retrospectiv, cred că a fost cea mai bună decizie, pentru că aici am avut ascensiunea profesională pe care mi-am dorit-o și îmi desfășor cu plăcere activitatea de avocat în fiecare zi
Roxana Ionescu, Counsel RTPR, Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi pentru departamentul Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...