ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Iancu: Unii angajaţi ai ANRE au fost ameninţaţi telefonic de către reprezentanţii unor companii energetice

09 Noiembrie 2017   |   Ioana Duta

Păi dacă liberalizăm peste noapte, iată efectele! Degeaba am spus în martie, degeaba am ţipat, iată că toţi furnizorii suferă, vedem creşteri de preţ de 33%, deşi nouă ni s-a spus că preţul va creşte cu doar 2,5%, iar pe partea cealaltă, producătorul raportează un profit în creştere cu 110% în primele nouă luni. Acesta este echilibru în piaţă?

 
 
Unii angajaţi ai ANRE au fost ameninţaţi la telefon de către reprezentanţii unor operatori din sectorul economic, a declarat, joi, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, care a solicitat date concrete despre cine a făcut astfel de presiuni şi asupra cui.

"Am primit informaţii acum că s-au desfăşurat presiuni asupra unor angajaţi ai ANRE telefonic, din partea unor operatori, cu ameninţări directe. Aş vrea să vă faceţi o analiză în interiorul ANRE să ne spuneţi ce persoane, ce angajaţi ai ANRE au fost contactaţi de către cine şi ce tip de acuze li s-au adus. Noi vrem să îndreptăm aceste lucruri, nu să le propagăm şi să le lăsăm să se escaladeze şi să ne trezim că unii operatori nu pot asigura alimentarea cu gaze a consumatorilor în această iarnă, iar de cealaltă parte vedem că un producător anunţă o creştere a profitului cu 110% în primele nouă luni. Păi dacă liberalizăm peste noapte, iată efectele! Degeaba am spus în martie, degeaba am ţipat, iată că toţi furnizorii suferă, vedem creşteri de preţ de 33%, deşi nouă ni s-a spus că preţul va creşte cu doar 2,5%, iar pe partea cealaltă, producătorul raportează un profit în creştere cu 110% în primele nouă luni. Acesta este echilibru în piaţă? Nu este firesc să mergem cu analiza până la capăt?", a spus Iancu, la finalul audierilor de joi.


Iancu s-a referit astfel la compania OMV Petrom, care a afişat, joi, rezultatele pentru primele nouă luni ale acestui an, respectiv un profit net în valoare de 1,85 miliarde de lei, în creştere de peste două ori (111%) faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut.

Deputatul a mai spus că s-a înţeles greşit că i-ar fi ameninţat pe jurnaliştii care i-au adus mai multe acuzaţii în această perioadă.

"S-a înţeles de către colegii de la presă că i-am ameninţat pe ei. Nu, nu i-am ameninţat pe ei, ci fac o referire directă la operatorii care sunt vizaţi de către Comisia de anchetă şi utilizează canale media pentru a răspândi calomnii, invective, acuze etc, în speranţa că poate eu sau altul ori o să încetăm această activitate, nu o să mai punem întrebările care trebuie puse, ori o să mutăm concluziile într-o altă zonă, eu îi atenţionez că nu facem niciun milimetru în spate", a adăugat Iancu.

Anterior, în debutul şedinţei de joi a comisiei de anchetă, deputatul PSD a anunţat că va cere organelor de anchetă să monitorizeze publicaţiile media care atacă activitatea sa şi a comisiei, precum şi relaţia comercială dintre aceste publicaţii şi companiile anchetate.

Potrivit lui Iancu, există mai multe publicaţii media care, de la începutul anchetei, au publicat informaţii care îl atacă agresiv atât pe el, personal, cât şi activitatea comisiei.

"Instrumentele pe care le avem aici la comisia de anchetă sunt doar întrebările pe care le punem, deci nu înţeleg de unde această agresivitate extremă. Drept pentru care vreau să solicit oficial organelor de investigaţii şi de anchetă din România să monitorizeze aceste atacuri până la finele comisiei de anchetă şi relaţia comercială dintre acele publicaţii media care se pretează la acest joc şi o parte din operatorii vizaţi de comisia noastră de anchetă", a spus Iancu.

Totodată, deputatul a susţinut că îl va da în judecată pe liderul PNL, Ludovic Orban, dacă acesta nu aduce, în decurs de o săptămână, dovezi care să probeze acuzaţiile potrivit cărora Iancu ar fi un apropiat al Gazprom.

"Eu nu am dat atenţie şi mi-am văzut în continuare de treabă în mod serios, dar o excepţie am făcut, pentru că subiectul a ajuns la nivelul cel mai înalt din punct de vedere politic. Domnul Ludovic Orban s-a pretat să-mi adreseze un atac direct printr-o publicaţie media care de asemenea are acţionariat comun, şi publicaţie şi la un alt operator care este vizat de comisa de anchetă, şi a făcut afirmaţia, fără nicio ezitare, că sunt omul ruşilor şi că sunt KGB şi că sunt omul Gazprom. Întrucât este preşedintele celui mai important partid de opoziţie din România (PNL, n.r.), eu cred că este un om foarte bine informat, prin urmare îi solicit public şi îi dau o săptămână să probeze că eu sunt omul ruşilor, că sunt KGB şi că sunt omul Gazpromului. În cazul în care nu face demonstraţia public, mă voi adresa instanţelor din România şi în consecinţă voi declina această investigaţie organelor de anchetă, cu toate consecinţele de rigoare, pentru că nu este doar un atac la o persoană, ci atacul este în mijlocul desfăşurării activităţii comisiei de anchetă al cărei preşedinte sunt", a arătat Iancu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6645 / 16458
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...