ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

“Leoaicele” din arena avocaturii. Partenerele firmei Stratulat Albulescu – Attorneys at law spun că ‘avocatura este o lume în care, pe termen lung, doar oamenii valoroși pot reuși’. În ce proiecte s-au implicat anul trecut

24 Martie 2017   |   Stefania Enache

Determinarea si perseverenta de a performa intr-un domeniu atat de solicitant, organizarea, diplomatia si sarmul, sunt o parte dintre atu-urile majoritatii doamnelor din aceasta profesie.

 
 
Succesul unui avocat este legat de seriozitatea si increderea celui care practica profesia, de curajul acestuia de a-si asuma roluri. In aceasta meserie, domnii si doamnele pleaca de pe pozitii egale, iar diferentele sunt facute doar prin munca si rezultate.

Alexandra Radu, avocat partener in cadrul firmei Stratulat Albulescu – Attorneys at law, nu crede intr-o diferenta majora intre sexe din perspectiva profesionala. ”Prin urmare, consider ca atu-urile femeii in profesia de avocat sunt aceleasi cu cele ale oricarui avocat de succes si anume: seriozitate, incredere, creativitate, curajul de a-si asuma roluri, eficienta maxima, o buna organizare si o comunicare eficienta cu clientul”, puncteaza avocatul.


Slaba pregatire profesionala sau superficialitatea in abordarea solicitarilor clientilor nu au ce cauta in acest domeniu, piata taxandu-i imediat pe cei care nu reusesc sa faca fata. „Cred ca avocatura este in egala masura atat o lume a barbatilor, cat si a femeilor, o lume in care pe termen lung doar oamenii valorosi pot reusi”, mai spune Partenerul Stratulat Albulescu – Attorneys at law.

Alexandra are o experienta tranzactionala impresionanta in calitate de avocat specializat pe toate aspectele referitoare la fuziuni si achizitii, reorganizari corporative, restructurari post-achizitii, conformitate din punct de vedere al dreptului concurentei, redactarea si negocierea contractelor. Ea a asistat o multitudine de investitori internationali si companii mari din Romania cu privire la tranzactii complexe de fuziuni si achizitii implicand mai multe jurisdictii, exituri de pe piata din Romania, precum si cu privire la aspecte sensibile de tranzactionare si de reglementare.

De-a lungul carierei sale, Alexandra a fost implicata in numeroase proiecte de importanta majora si detine cunostinte vaste atat in incheierea tranzactiilor de nivel national, cat si international.

Inainte de a se alatura echipei Stratulat Albulescu, Alexandra a făcut parte, pentru mai mult de 10 ani, din echipa de Corporate si Fuziuni si Achizitii din cadrul biroului din Bucuresti al CMS Cameron McKenna.

A ales Facultatea de Drept pentru ca admiterea i s-a parut o provocare. La vremea respectiva nu avea un scop foarte clar stabilit. ”Terminand liceul la un profil de informatica, am vazut admiterea la facultatea de drept ca pe o provocare si am avut dorinta sa imi demonstrez mie ca pot reusi orice imi propun. Apoi, la finalizarea facultatii, dintre toate profesiile pe care le puteam urma in acest domeniu, am considerat ca avocatura este profesia care ma reprezinta cel mai bine. Mie imi plac provocarile, iar avocatura este o continua provocare. Avocatura imi ofera diversitate continua si posibilitatea permanenta de a-mi sustine opiniile prin argumente bine fundamentate, fapt ce ma ajuta la mentinerea bucuriei de a munci si satisfactiei profesionale la un nivel ridicat”, povesteste Alexandra.

Parcursul profesional pe care avocatul l-a avut pana acum dovedeste faptul ca si-a ales corect cariera. Portofoliul de proiecte coordonate in 2016 include, printre altele, asistarea Teads, inventatorul publicitatii video outstream si liderul pe piata de publicitate video nativa, cu privire la achizitia Brainient, unul dintre cele mai de succes startup-uri romanesti, o companie de advertising video care pune la dizpoziție tehnologia prin care pot fi create formate video interactive pentru multiple platforme. O echipa de avocati din cadrul Mishcon de Reya LLP a coordonat tranzactia si a condus negocierile. Stratulat Albulescu SCA s-a ocupat de desfasurarea auditului juridic privind filiala din Romania a Brainient. Investigatia a evidentiat aspectele juridice cheie privind potentiala tranzactie ce ar fi putut influenta decizia de a achizitiona. De asemenea, avocatii de la Stratulat Albulescu au acordat consultanta juridica cu privire la aplicarea legii romane in contextul tranzactiei, prin furnizarea unor analize juridice privind aspecte importante in legatură cu afacerea companiei target, esentiale pentru continuarea proiectului.

Alexandra Radu (foto) a fost implicata si in asistarea liderului in servicii de fitness din Romania, World Class Romania S.A., cu privire la achizitionarea unuia dintre competitorii sai. In cadrul procesului de achizitie, Stratulat Albulescu SCA s-a ocupat de toate aspectele tranzactiei, de la pregatirea scrisorii de intentie, a raportului de audit juridic si a documentelor tranzactiei, pana la asistarea in procesul de negociere si finalizare a tranzactiei. Avocatii din cadrul Stratulat Albulescu au fost implicati de asemenea pe partea de finantare a tranzactiei, cuprinzand revizuirea si negocierea documentatiei de finantare pregatita de doua mari institutii de credit stabilite in Romania.

Un alt proiect important a vizat asistarea grupului german Wirecard in achizitionarea liderului pe Romania in procesarea de plati si furnizarea de servicii tehnologice de la un fond de investiții polonez. Achiziția a fost finalizată în data de 29 februarie 2016 si a implicat si achiziționarea celor doua filiale din Romania ale companiei tinta. In cadrul procesului de achizitie, Stratulat Albulescu SCA s-a ocupat de desfasurarea auditului juridic si a acordat consultanta juridica cu privire la aplicarea legii romane in contextul tranzactiei. Firma a lucrat indeaproape cu o echipa de avocati din cadrul birourilor din Düsseldorf si Londra ale Fieldfisher care au coordonat achizitia si au condus negocierile din partea Wirecard. De asemenea, Alexandra a coordonat echipa implicata in asistarea British American Tabacco cu privire la imbunatatirea sistemului de guvernanta corporativa pentru a reduce riscurile legate de managementul societatii.

Personalitatea unui avocat este importanta

Otilia Petrescu, avocat asociat in cadrul firmei Stratulat Albulescu Attorneys at Law, si-a ales profesia intuitiv. Mai mult, spune ca a luat decizia cu inima. ”Cred ca pur si simplu am simtit ca este un domeniu care mi se potriveste pentru ca avocatura imi permite sa-mi pun in valoare calitatile si, in egala masura, ma ajuta sa transform o parte din ceea ce in “viata civila” reprezinta defecte, in avantaje. In plus, este un domeniu in care esti in serviciul oamenilor, si asta ma motiveaza”, povesteste avocatul.

Despre doamnele care practica meseria de avocat sustine ca “fiecare reuseste sa-si puna in valoare calitatile in functie de personalitate, dar si in functie de context. Insa, determinarea si perseverenta de a performa intr-un domeniu atat de solicitant, organizarea, diplomatia si sarmul, cred ca sunt o parte dintre atu-urile majoritatii doamnelor din aceasta profesie”.

Considera ca avocatura este o lume a barbatilor in masura in care domeniul afacerilor mai este “o lume a barbatilor”, adaugand ca  este o realitate specifica intregii lumi, nu doar tarii noastre.

“In avocatura exista arii de practica care prin traditie au fost considerate domenii ale barbatilor, si aici as include, de exemplu dreptul imobilar. Insa, in egala masura, anumite arii de practica sunt dominate clar de doamnele avocat. Prin urmare, din punct de vedere tehnic, al pregatirii profesionale, cred ca nu putem vorbi de o diferentiere bazata pe gen. Sigur, daca ne gandim la ponderea avocatilor fondatori ai caselor de avocatura de succes de pe piata noastra sau la faptul ca in continuare, partea de business development este in mare parte gestionata de barbati, atunci putem spune ca avocatura este o lume a barbatilor. Cu toate acestea lucrurile sunt pe cale sa se echilibreze si din acest punct de vedere. In ultima vreme am observat o crestere a numarului doamnelor care indraznesc, care au incredere in fortele proprii si care au pus bazele unor noi case de avocatura care cu siguranta vor deveni repere in avocatura de business din Romania, in viitorul apropiat”, explica avocatul Stratulat Albulescu Attorneys at Law.

Otilia Petrescu (foto) este un avocat cu experienta semnificativa, cu peste 14 ani de practica de consultanta de afaceri. De-a lungul carierei sale, Otilia a fost implicata in mai multe mandate importante si a asistat investitori, fonduri imobiliare, manageri de active si dezvoltatori imobiliari cu privire la toate etapele si tipurile de tranzactii imobiliare, inclusiv audit juridic, redactarea si negocierea documentelor tranzactiei, finantare, leasing sau dispunerea de proprietati imobiliare. Ea a acordat consultanta juridica in timpul dezvoltarii proiectelor majore de constructii, coordonand documentatia contractuala, structurarea, negocierea si operatiunile post-finalizare, inclusiv cele mai mari spatii de birouri inchiriate catre un singur chirias in Romania, un proiect de 39.000 de metri patrati pentru Renault Group.

Inainte de a se alatura firmei Stratulat Albulescu, Otilia a fost Consilier General si membru al Comitetului Director al unui retailer de top francez, in care a condus departamentul juridic si a fost implicata in dezvoltarea lantului de hipermarketuri de pe piata romaneasca. Anterior, ea a facut parte din echipa Gide Loyrette Nouel. Otilia a participat la un program executiv la prestigioasa Stanford Business School, in 2014.

In 2016, a coordonat mai multe proiecte. Ea a oferit consultant si asistenta cu privire la incheierea unui contract de inchiriere avand ca obiect cel mai mare spatiu de birouri inchiriat de un singur chirias in Romania. SCA Stratulat Albulescu, in calitate de consultant cu privire la dreptul roman, a asistat Lefèvre Pelletier & Associes si clientul acesteia, grupul Renault si subsidiara sa Automobile Dacia SA, cu privire la inchirierea unui proiect ce urmeaza a fi dezvoltat conform cerintelor chiriasului, respectiv o cladire de birouri Clasa A, avand o suprafata totala de aproximativ 39.000 m.p. si un centru de cercetare si design avand o suprafata de peste 8.000 m.p. Societatea noastra a oferit consultanta juridica in privinta tuturor aspectelor de drept roman în legatura cu aceasta tranzactie, inclusiv redactarea si negocierea scrisorii de intentie, redactarea si negocierea contractului de inchiriere si revizuirea si analiza titlului de proprietate al locatorului.

De asemenea a fost alaturi de unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori imobiliari din Europa Centrala si de Est cu privire la achizitionarea unor terenuri situate in zona rezidentiala a municipiului Bucuresti in scopul dezvoltarii a doua proiecte rezidentiale. Firma Stratulat Albulescu este implicata in toate fazele tranzactiei, incluzand negocierea termenilor principali, pregatirea raportului de audit si redactarea documentelor tranzactiei, dar si asistarea clientului in procesul de negociere si finalizare a tranzactiei.

Portololiul sau de proiecte include si acordare de consultanta si asistarea subsidiarelor locale ale AEW Europe si a diviziei imobiliare a BNP Paribas cu privire la tranzactii imobiliare, contracte de inchiriere si alte contracte in legatura cu cladirea America House, una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, dar si de consultanta si asistarea ERP Târgu Mures, subsidiara locala a AEW Europe, si a diviziei imobiliare a BNP Paribas, in privinta contractelor de inchiriere avand ca obiect spatiile comerciale situate intr-unul dintre cele mai mari centre comerciale situate intr-un oras de dimensiuni medii din Romania, precum si cu privire la alte contracte in legatura cu administrarea si operarea centrului comercial.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1532 / 5736
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Meet the Professionals | Mihaela Racleș, Legal Compliance Director - PROFI: Până nu înțelegi business-ul și piața în care compania își desfășoară activitatea, nu ai cum să excelezi în ceea ce faci. Cred că tocmai acest aspect diferențiază un legal in-house foarte bun de o casă de avocatură. Și mai cred că tot acest aspect, de înțelegere a business-ului, este cel care determină departamentele juridice să aleagă anumite case de avocatură cu care să construiască relații de colaborare pe termen lung
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
INTERVIU | Ovidiu Șerban, după 12 ani de la intrarea în echipa ZRVP - Colaborarea cu o societate de avocatură de calibru, în general, și cu ZRVP, în special, îți aduce mai multe avantaje. Privind retrospectiv, cred că a fost cea mai bună decizie, pentru că aici am avut ascensiunea profesională pe care mi-am dorit-o și îmi desfășor cu plăcere activitatea de avocat în fiecare zi
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi pentru departamentul Litigii
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...