ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

‘New entry’ pe piața avocaturii. Andreea Suciu, ex-Head of Employment & Pensions la Noerr, a înființat Suciu | The Employment Law Firm

27 Iunie 2018   |   Bogdan Alexandru

Principala arie de practică a firmei va fi Dreptul muncii, dar firma oferă consultanță și în domeniul protecției datelor, Andreea Suciu având o vastă experiență și în această arie de drept. Tangențial Suciu | The Employment Law Firm va acoperi, de asemenea, drept comercial și drept societar în cadrul proiectelor care implică consultanță și în aceste domenii

Andreea Suciu, Managing Partner - Suciu | The Employment Law Firm

 
 
Andreea Suciu, fost coordonator al practicii de Employment & Pensions de la Noerr, a pus bazele unei noi societati de avocatura, specializată în dreptul muncii, care oferă deja servicii unor companii germane, austriece și elvețiene. Suciu | The Employment Law Firm apelează în momentul de față la colaboratori externi atent selectati, cu renume in piața românească și cea internațională, în special pentru proiectele care implică consultanță fiscală sau consultanță legală din domenii de drept care exced sfera dreptului muncii.

”Dorinta cu care am pornit la drum a fost aceea de a pune bazele unui ‘Boutique Law Firm’ specializat in Dreptul muncii, care să adreseze nevoile din ce în ce mai complexe ale companiilor în acest domeniu. Solicitările clienților de a acoperi și alte arii de drept m-au determinat să extind serviciile de consultanță juridică și asupra altor arii de drept, însă firma va rămâne, în esență, specializată pe dreptul muncii”, a precizat pentru BizLawyer coordonatoarea noii firme de avocați.


Principala arie de practică a firmei va fi Dreptul muncii, dar firma oferă consultanță și în domeniul protecției datelor, Andreea Suciu având o vastă experiență și în această arie de drept. Tangențial Suciu | The Employment Law Firm va acoperi, de asemenea, drept comercial și drept societar în cadrul proiectelor care implică consultanță și în aceste domenii.

Clienții pentru care firma lucrează în aceste arii de practică provin din diverse industrii, de la pharma, productie, IT până la shared service center.

”Clienții pe care ii avem in vizor nu doar pentru primul an de activitate, ci si pe termen lung, sunt companiile, mai putin persoanele fizice. Acest fapt se datoreaza si proiectelor/ produselor pe care le dezvoltam si care se adreseaza exclusiv companiilor. Astfel, firma noastra promoveaza o gama larga de produse customizate, care sa satisfaca nevoile clientilor, indiferent de industria in care activeaza”, a arătat Andreea Suciu.

Printre aceste produse se numara training-urile - inclusiv dezvoltarea de programe de e-Learning, m-Learning si live online training -, „Corporate Health Checks” - un instrument eficient de conformitate, care permite societatilor sa asigure respectarea politicilor si procedurilor companiei precum si a legilor si reglementarilor din domeniul dreptului muncii - precum si consultanta juridica post-tranzactionala in vederea integrarii salariatilor preluati in noua structura organizationala.

Care ar fi însă cele mai importante proiecte la care avocații Suciu I The Employment Law Firm lucrează în aceste prime luni de activitate? ”Fiecare proiect in sine este important pentru noi. Din punct de vedere al gradului de complexitate, as putea mentiona urmatoarele proiecte: un caz de concediere colectiva, proiecte de implementare a Regulamentului General privind Protecția Datelor, structurarea conditiilor legale si fiscale precum si pregatirea documentatiei necesare in vederea facilitarii detasarilor pe termen lung a salariatilor si o serie de litigii de dreptul muncii”, a precizat Andreea Suciu.

Coordonatul firmei nou create spune că strategia pe urmatorul an are la bază creșterea organică, astfel incat cresterea numarului de clienti precum si stabilizarea volumului de munca vor determina si numarul de avocati necesari.

„Până la sfarșitul acestui an ne propunem sa avem 1-2 avocati, preferabil un avocat stagiar si unul cu experiență între 2 și 4 ani. Experiența pe dreptul muncii si cunostinte de limba engleza la un nivel avansat sunt criterii esentiale de recrutare. Cunostinte de limba germana ar fi un plus, avand in vedere faptul ca oferim servicii juridice unui numar destul de mare de companii germane, austriece sau elvetiene”, a arătat coordonatorul firmei de avocați.

In ceea ce priveste numarul ideal de avocati pentru noua firma, Andreea Suciu consideră ca un numar de maxim 5-6 avocați s-ar încadra perfect in conceptul de „Boutique Law Firm” pe care dorește să îl mentină și pe viitor.

Anul acesta, foscusul va fi, în primul rand, pe câștigarea notorietății. ”Dorim ca prin produsele inovatoare pe care le promovam si prin consultanta juridica de calitate pe care o oferim sa devenim „The Employment Law Firm of choice”. Daca reusim acest lucru, toate celelalte lucruri - castigarea unor clienti mari, consolidarea echipei - vin de la sine”, a arătat fondatoarea Suciu | The Employment Law Firm.

Avocatul spune că un raspuns exact la întrebarea „de ce acum” nu are, deși îi este adresată des aceasta intrebare. ”Pur si simplu am simtit ca este momentul potrivit”, a spus Andreea Suciu.

In general, nu se poate stabili un moment anume in care un tânăr avocat poate pleca din firma in care a lucrat pentru a-si construi propria societate, intrucat motivele plecarii precum si experientele fiecarui avocat sunt atat de diverse, incat fiecare trebuie sa decida singur care este momentul oportun pentru a lua aceasta decizie.

”In ceea ce ma priveste pe mine, ideea infiintarii unei firme proprii mi-a surâs încă din anul 2012, însă până acum nu a fost momentul potrivit pentru a face acest pas, fie din cauza lipsei de experiență, a lipsei banilor economisiți sau, pur și simplu, a curajului. Am preferat să mă dedic în totalitate firmei în care am activat aproape 13 ani, să cresc împreună cu ea și să dezvolt treptat premisele necesare unui start-up de succes: încredere, curaj, experiență și, nu în ultimul rând, abilitățile de business development. Dacă toate acestea sunt dublate de pasiunea pentru profesie, succesul vine de la sine”, a explicat Andreea Suciu.

Sfatul său pentru colegii care aspiră la acest statut, de coordonator al propriei firme de avocați, este acela de a se evalua foarte bine pe ei înșiși înainte de a păși pe calea antreprenoriatului. ”Fără un minim apetit pentru necunoscut, pentru imprevizibil și fără dorința de a face față provocarilor, nu cred că există mari șanse de izbandă. O firmă de avocatura mare care ofera o securitate financiara si o structura stabila devine de multe ori o plasa de siguranta la care foarte putini sunt dispusi sa renunte”, a conchis Andreea Suciu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1106 / 5804
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...