ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații de la Schoenherr, NNDKP, RTPR Allen & Overy și Leroy, în IPO-ul Medlife. A început oferta publică pentru investitorii individuali

07 Decembrie 2016   |   Ioana Duta

Cei care vor să cumpere acţiuni în ofertă se pot adresa oricărei agenţii Raiffeisen Bank sau oricărui broker eligibil, o societate de servicii de investiţii financiare sau o instituţie de credit care a semnat cu Raiffeisen Bank un angajament de respectare a condiţiilor prevăzute de Prospectul ofertei.

 
 
Oferta publică MedLife pentru investitorii individuali se derulează începând de miercuri şi până în 15 decembrie, conform unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) remis marţi.

"În perioada 7 - 15 decembrie 2016, sunt oferite publicului un număr de până la 8,8 milioane de acţiuni existente reprezentând până la 44% din companie. Subscrierea se efectuează la preţul maxim de 35 lei pe acţiune, iar preţul final de ofertă va fi stabilit în data de 16 decembrie. Investitorii de retail care subscriu valid în primele patru zile - din 7 până pe 12 decembrie, ora 17:00, inclusiv, vor avea un discount de 5% faţă de preţul final al ofertei. În plus, fiecare investitor va primi garantat în cadrul ofertei cel puţin 200 de acţiuni subscrise valid de un investitor, conform principiului 'Primul venit-Primul servit', până la un număr total de 350.000 de acţiuni. Pentru investitorii care depun subscrieri care nu sunt garantate, se va aloca pro-rata", se arată în document.


Potrivit informatiilor din Prospect, societatea a fost asistată cu privire la anumite aspecte de natură juridică în legătura cu Oferta de către Schoenherr și Asociații. V4C Eastern Europe Holding V Limited a fost asistată cu privire la anumite aspecte de natură juridică în legătura cu Oferta de către Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP). International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, a fost asistată cu privire la anumite aspecte de natură juridică în legătura cu Oferta de către Leroy și Asociații. Managerii au fost asistați cu privire la anumite aspecte de natură juridică în legătura cu Oferta de către RTPR Allen&Overy.

Cei care vor să cumpere acţiuni în ofertă se pot adresa oricărei agenţii Raiffeisen Bank sau oricărui broker eligibil, o societate de servicii de investiţii financiare sau o instituţie de credit care a semnat cu Raiffeisen Bank un angajament de respectare a condiţiilor prevăzute de Prospectul ofertei.

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informaţiile publicate marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane de lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie - septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane de euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanţa achiziţia Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane de euro reprezentând sume datorate şi dobânzile acumulate din împrumuturi şi contracte de leasing financiar. În aceeaşi lună, Grupul a tras 4 milioane de euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane de euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul 'M', informează Bursa de Valori Bucureşti.

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la societatea MedLife.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv 15% dintre acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite instituţiilor de credit, firmelor de investiţii, organismelor de plasament corectiv, societăţilor de asigurare, fondurilor de pensii etc.

În prezent, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation - 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu - 15%, Mihail Marcu - 21%, iar Nicolae Marcu - 15%.

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români.

"Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacţie de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-şi listeze compania pentru a obţine capital. Sper din suflet ca piaţa să susţină această tranzacţie. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacţie în care un broker a ieşit în presă în prima zi şi a criticat tranzacţia, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înţelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că, dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea şi alţi antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare", a spus Anghel.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1565 / 5639
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Victorie definitivă la ICCJ a echipei de litigii de la RTPR, care a apărat interesele Electrica. Miza a fost menținerea sistemului de distribuție a energiei electrice din România
Avocații Bondoc & Asociații au asistat Restart Energy în emisiunea de obligațiuni ‘verzi’. Trei parteneri au coordonat echipele implicate în proiect
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Banking&Finance Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Corporate and M&A Practice Group
Firma independentă de avocatură MPR Partners deschide primul birou în Marea Britanie | Alina Popescu, coordonatoarea biroului londonez: Identificăm o multitudine de oportunități în Londra și sperăm să începem să angajăm pe plan local cât de curând. Gelu Maravela, partener co-fondator: Realizăm importața majoră a inovației, a proiectelor transfrontaliere, a prezenței locale și a accesibilității
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Stratulat Albulescu își extinde practica de Drept Societar ̸ Fuziuni și Achiziții prin cooptarea a doi avocați colaboratori seniori
Cum comentează specialiștii în insolvență de la Mușat & Asociații modificarea legislației. Proiectele gestionate anul trecut au generat profit substanțial, iar avocații anticipează că o creștere semnificativă se va înregistra în continuare în materia insolvenței și preinsolvenței | Cristi Tudor, Partener: Ne așteptăm ca serviciile noastre de asistență și analiză pe perioada unui management de criză să fie la mare căutare
Bondoc si Asociații, succes în recurs într-un litigiu complex cu privire la fonduri europene. Partenerul Viorel Dinu a coordonat echipa
Numiri noi pe poziții de coordonare la Kinstellar București | Magdalena Răducanu (ex-Dentons) se alătură cu titlul de Of Counsel și Coordonator al departmentului local de Banking & Finance, iar partenerul Zsuzsa Csiki va prelua conducerea departamentului local de Corporate M&A
Țuca Zbârcea & Asociații a asistat BRF în vânzarea Banvit Foods Romania către grupul de companii Aaylex | Partenerul Silvana Ivan a coordonat echipa. Rafael Pellegrini Ribeiro (BRF): Silvana a preluat sarcina de a ne reprezenta pe plan local și a contribuit decisiv la finalizarea acestei tranzacții
A doua rundă de promovări la Schoenherr. Alți trei avocați fac un pas înainte
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...