ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VASS Lawyers ia în calcul deschiderea unui birou la Cluj, după un an cu o creștere de peste 20%. Ce proiecte au în lucru avocații și ce riscuri văd în perioada urmatoare

27 Februarie 2017   |   A.D.

In ceea ce priveste ariile de practica, focusul ramane pe achizitii publice, litigii (civile, administrative, corectii financiare etc.) si consultanta day-to-day in special cu privire la contracte, aspecte de corporate si de dreptul muncii.

Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers

 
 
Pe parcursul anului trecut, firma VASS Lawyers a reusit sa inregistreze cresteri semnificative atat din perspectiva proiectelor derulate, cat si din perspectiva echipei care a inglobat trei noi avocati stagiari si un avocat definitiv. Analizele indica faptul ca, in 2016, s-a inregistrat o majorare de peste 20% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2015. Principalele practici care au contribuit la aceste rezultate sunt achizitiile publice, litigiile si consultanta day-to-day.

„Pentru noi, in linie cu piata, anul 2016 s-a tradus prin crestere”, ne-a declarat Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers. „O crestere atat din perspectiva proiectelor derulate, proiecte complexe care au vizat printre altele si proceduri de licitatie, negociere si dialog competitiv in domeniul petrol & gaze, constructii, echipamente medicale, telecomunicatii, alimentar sau IT, cat si din perspectiva echipei care a inglobat trei noi avocati stagiari si un avocat definitiv”, a adaugat avocatul.


Tocmai in lumina acestor proiecte, pentru al treilea an consecutiv, VASS Lawyers a fost recunoscuta si in 2016 drept „un partener profesionist si orientat spre rezultate in proiectele de achizitii publice”, fiind pozitionata pe primul loc pentru acest domeniu in clasamentul publicat de Legal 500, directorul juridic independent recunoscut la nivel international pentru topurile privind cele mai performante case de avocatura din lume. Iar avocata Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers, este nominalizata de acelasi director juridic drept Leading Individual in materia achizitiilor publice in Romania.

De altfel, modificarea legislatiei achizitiilor publice din anul 2016 a generat o crestere semnificativa a proiectelor de consultanta. Un exemplu in acest sens ar fi asistenta juridica acordata unei importante companii din sectorul petrolier in organizarea a peste cinci proceduri de atribuire a unor contracte sectoriale de furnizare, lucrari si servicii. Pe langa proiectele de consultanta, VASS Lawyers a repurtat importante succese pentru clientii sai in contestatiile formulate in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a instantelor de drept comun.

Ariile de practica din linia intai

Principalele proiecte derulate in 2016 se incadreaza in practicile achizitii publice, litigii, contracte, corporate sau dreptul muncii.

Modificarea legislatiei achizitiilor publice a generat o crestere importanta a proiectelor de consultanta si a numarului de contestatii aferente acestui domeniu, un proiect relevant fiind asistenta juridica acordata unei importante companii din sectorul petrolier in organizarea a cinci proceduri de atribuire a unor contracte sectoriale de furnizare, lucrari si servicii cu o valoare estimata totala de peste 1 miliard euro. Tot in sectorul petrol & gaze, s-a detasat si proiectul privind organizarea unei proceduri de dialog competitiv, cu o valoare estimata de peste 250 milioane euro. Proiectele privind achizitiile publice nu au lipsit nici in domeniile telecomunicatiilor (asistenta juridica si reprezentare oferita unui important furnizor de comunicatii mobile si antene cu privire la atribuirea unor contracte de achizitie publica cu o valoare de peste 24 milioane euro), alimentar (servicii de consultanta pentru un important furnizor de produse lactate din Romania pentru atribuirea contractelor de achizite publica cu o valoare estimata de peste 10 milioane euro), echipamente medicale (servicii de asistenta juridica si reprezentare cu privire la proceduri de atribuire a contractelor de achizitii publice estimate la peste 60 de milioane euro). Totodata, solicitarile de asistenta juridica au vizat in continuare aplicarea regulilor de concurenta in procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica sau efectele documentelor constatatoare „negative” emise de autoritatile contractante.

Un loc important in activitatea echipei de avocati a fost ocupat si de litigiile privind executarea contractelor de achizitie publica, inclusiv pentru recuperarea unor creante de peste 2,5 milioane euro, dar si de disputele privind corectiile financiare aplicate unor proiecte finantate din fonduri europene cu valori estimate de peste 30 de milioane euro.

Un alt proiect interesant a fost realizarea unui due dilligence complex pentru 15 proiecte cu finantare nerambursabila, din punctul de vedere al procedurilor de atribuire a contractelor incheiate in vederea implementarii proiectelor, dar si al regimului juridic al bunurilor mobile si imobile achizitionate sau al ajutoarelor de stat acordate.

Nu in ultimul rand, in 2016 a crescut numarul clientilor ce au solicitat consultanta „day to day” cu privire la incheierea si negocierea contractelor, dar si pentru aspecte diverse de corporate sau de dreptul muncii. “Revirimentul s-a simtit in mod deosebit in aria serviciilor de consultanta si reprezentare in fata instantelor competente privind proiectele de achizitii publice, dar si in aria serviciilor de consultanta day-to-day”, a precizat Iulia Vass.

Cresteri de 20%

Referitor la cifra de afaceri inregistrata in 2016, Iulia Vass a mentionat ca firma a realizat o crestere de peste 20% comparativ cu anul 2015. „Incasarile urmeaza trendul de crestere inregistrat in 2016, principalele practici fiind achizitiile publice, litigiile si consultanta day-to-day”, a subliniat Managing Partner-ul VASS Lawyers.

In 2016, valoarea insumata a litigiilor asistate de VASS Lawyers a fost de peste 600 milioane euro. Un proiect reprezentativ pentru aceasta practica este asistarea cu succes a unei importante firme de constructii din Romania privind executarea abuziva a unei garantii de participare de 1,2 milioane euro de catre  Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, inclusiv in procedurile de executare silita aferente. Totodata, VASS Lawyers a reprezentat cu succes aceeasi companie intr-un dosar de insolventa care are ca obiect datorii de aproximativ 2 milioane euro.

Printre proiectele importante in derulare se numara organizarea unei proceduri de dialog competitiv pentru una dintre cele mai importante firme din domeniul petrol & gaze, cu o valoare estimata de 250 milioane euro, acordarea de consultanta unui consortiu international pentru participarea la o procedura de atribuire complexa cu o valoare estimata de peste 280 milioane euro,  reprezentare legala privind contestatii si plangeri formulate impotriva procedurilor de atribuire organizate in domeniul echipamentelor medicale avand valori estimate de peste 70 milioane euro, reprezentare legala privind litigii in domeniul corectiilor financiare cu o valoare totala de peste 30 milioane euro.
Consideram ca cel mai mare risc pentru perioada imediat urmatoare este reducerea drastica a bugetului de investitii pentru a acoperi promisiunile electorale din 2016. Acest lucru ar avea un efect nefast in majoritatea sectoarelor de activitate si ar afecta cresterea viitoare a economiei. Ca arie de interes, in 2017 vom urmari in mod deosebit evolutia fondurilor europene.

Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers

 

Extindere pe piata din Cluj- Napoca


„VASS Lawyers numara 9 avocati, trei stagiari si un avocat definitiv alaturandu-se echipei in 2016. De altfel, pentru a raspunde nivelului actual de dezvoltare al echipei, VASS Lawyers a facut in 2016 saltul catre un nou sediu in Bucuresti. De asemenea, luam in calcul si deschiderea unui birou la Cluj-Napoca”, a spus Iulia Vass.

In ceea ce priveste ariile de practica, focusul ramane pe achizitii publice, litigii (civile, administrative, corectii financiare etc.) si consultanta day-to-day in special cu privire la contracte, aspecte de corporate si de dreptul muncii.

Politica de onorarii a firmei este flexibila in functie de tipul si complexitatea proiectelor antamate, insa se constata un trend ascendent al tarifelor orare practicate. Acest trend reflecta de altfel experienta solida in achizitii publice acumulata de echipa de avocati in peste 10 ani de activitate, dar si recunoasterea internationala constanta a practicii VASS Lawyers in domeniul achizitiilor publice si al litigiilor.

”Nivelul onorariilor avocatilor nostri este cu siguranta competitiv, iar plaja acestora este flexibila in functie de tipul proiectului si de complexitatea serviciilor prestate, asigurand un excelent raport calitate-pret”, a punctat avocatul.

In 2017, strategia firmei VASS Lawyers se bazeaza pe doi piloni: echipa si practicile principale de activitate. „Astfel, ne propunem sa dezvoltam echipa pana la un numar de maximum 10 avocati si sa ramanem focusati pe ceea ce ne place si stim sa facem foarte bine: achizitii publice, litigii si consultanta „day to day”. Avand in vedere evenimentele de la inceputul anului 2017 si perspectivele ponderate pentru economia europeana si nationala, bugetam o crestere de maximum 10% a cifrei de afaceri pentru anul 2017. Fata de incetinirea ritmului de crestere economica si contextul socio-politic actual, ne asteptam sa avem mai degraba un an de consolidare decat unul de crestere si dezvoltare”, ne-a declarat Iulia Vass.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1840 / 6005
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Elementele de noutate în stabilirea sancțiunilor, aduse de ghidul Comitetului European pentru Protecția Datelor, explicate de avocații Filip & Company. Raluca Pușcaș (Partener): Amenda trebuie să își atingă obiectivul de a descuraja încălcările viitoare, să fie eficientă și proporțională | Bilanțul a patru ani de GDPR, cu accent pe evoluția practicii de Privacy & Data Protection și proiectele complexe în care este implicată echipa
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...