ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CGMB şi-a dat acordul de principiu pentru transformarea RADET Bucureşti în societate pe acţiuni

17 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

"Nu există un plan de reorganizare a RADET fără a ţine cont de ELCEN. Este evident că avem nevoie ca, împreună, cele două entităţi intrate împreună în insolvenţă să iasă din insolvenţă. Acordul de principiu se referă pur şi simplu la acţiuni, la măsuri propuse de către cei doi"

 
 
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat, miercuri, acordul de principiu pentru ca în planul de reorganizare al RADET Bucureşti să fie inclusă transformarea regiei în societate pe acţiuni, sub denumirea RADET SA, cu acţionar unic municipiul Bucureşti.

Astfel, consilierii au aprobat, de principiu, setul de acţiuni consecutive ce vor fi incluse de către de către administratorul special în planul de reorganizare al RADET Bucureşti: transformarea regiei în societate pe acţiuni, sub denumirea RADET SA, cu acţionar unic municipiul Bucureşti; atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică, activităţile de transport, distribuţie şi furnizare; fuziunea prin absorbţie a ELCEN SA (societate absorbită) de către RADET SA (societate absorbantă); acoperirea de către RADET SA, într-o proporţie cât mai mare, a datoriilor debitorului înscrise în tabelul definitiv al acestuia; închiderea procedurii de reorganizare judiciară în maximum şase luni de la fuziune prin încheierea de acorduri cu toţi creditorii.


Cătălin Deaconescu (PNL) a apreciat că cele cinci măsuri recomandate "nu au logică" din punct de vedere al ordinii propuse.

"Eu nu am văzut până acum ca debitorul să înghită societatea la care este dator. Poate se va întâmpla după ce Elcen va înghiţi vreo două-trei bănci şi pe Distrigaz şi pe Transgaz şi pe ceilalţi la care mai are datorii. Şi nu în ultimul rând: ANAF. Nu avem aici niciun fel de termen. Iar cel puţin la punctul doi: atribuirea directă a contractului de delegare - să ne asumăm noi chiar şi de principiu, astăzi, lucrul acesta - mi se pare total deplasat. Atunci când vom avea un studiu de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului de distribuţie şi transport de energie termică, atunci vom discuta despre asta", a declarat el.

Administratorul public al Capitalei, Sorin Chiriţă, a precizat că paşii incluşi în proiect sunt propuşi de către administratorul special şi de către administratorul judiciar al RADET, fiind discutaţi în prealabil cu administratorul special şi administratorul judiciar al ELCEN, dar şi cu creditorii RADET şi ELCEN.

"Nu există un plan de reorganizare a RADET fără a ţine cont de ELCEN. Este evident că avem nevoie ca, împreună, cele două entităţi intrate împreună în insolvenţă să iasă din insolvenţă. Acordul de principiu se referă pur şi simplu la acţiuni, la măsuri propuse de către cei doi", a menţionat el.

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, l-a contrazis pe Deaconescu în ce priveşte dificultatea înglobării unei societăţi debitoare de către societatea creditoare.

"Este o chestiune curentă, obişnuită. Este una din modalităţile care se practică, pentru o reorganizare judiciară de succes. Şi nici nu s-ar putea altfel, pentru că unul dintre paşii esenţiali pe care îi votaţi azi este transformarea regiei autonome în societate pe acţiuni. Ca să facem asta, avem nevoie ca această societate pe acţiuni să aibă un capital pozitiv. În momentul de faţă, capitalul RADET este negativ. Este atât de negativ, încât se poate cifra. Este minus 3,7 miliarde de lei. Ca să se poate ajunge la un capital pozitiv, fără ca primăria să plătească 75% din bugetul anual pentru a face acest capital pozitiv, este nevoie ca acest pas, al transformării în societate pe acţiuni, să fie urmat imediat de ştergerea în plan a acestei datorii", a precizat Piperea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8020 / 36113
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: GNP Guia Naghi & Partners recrutează tineri avocați | Consultanță
Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil
LegiTeam: Voicu & Filipescu is currently looking for junior lawyers
Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa Popescu & Asociații, firmă prețuită de clienți și premiată de directoarele internaționale | Mulți dintre stagiarii din trecut sunt avocații de bază de astăzi, au mini-echipe pe care le coordonează și lucrează în mandate de rezonanță. Octavian Popescu, Partener: Suntem bucuroși să putem împărtăși cu viitorii profesioniști principiile și mai ales realitățile care stau la baza succesului în avocatură, că avem oportunitatea de a deveni mentori și de a-i inspira să fie cei mai buni
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...