ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CIS şi-a ales noul Comitet Director şi a lansat Cartea Albă 2013

15 Mai 2013   |   Rares Teodor

Consiliul Investitorilor Străini (CIS) este asociaţia celor mai importanţi investitori străini din România.

 
 
Reprezentanţii celor 124 de companii membre în Consiliul Investitorilor Străini (CIS) şi-au ales noul Comitet Director, cei 15 membri având un mandat pentru o perioadă de un an, a anunţat, miercuri, CIS .

De asemenea, în cadrul Adunării Generale anuale, organizate marţi, a fost lansată Cartea Albă 2013, intitulată 'Viitorul începe acum'. Noua ediţie a Cărţii Albe detaliază principiile care guvernează activitatea Consiliul Investitorilor Străini - transparenţă şi predictibilitate.

Documentul este o foaie de parcurs în care sunt enumerate atât activităţile pe care CIS urmează să le organizeze în următorii doi ani, cât şi o serie de priorităţi şi recomandări menite a îmbunătăţti climatul de afaceri din România în beneficiul întregii comunităţi de afaceri. Prin intermediul Grupurilor de Lucru, FIC a formulat permanent un număr important de recomandări şi programe care să transforme climatul investiţional local într-unul atractiv pentru investitorii importanţi.


'Noul Comitet Director va continua să susţină dialogul dintre investitori, instituţiile abilitate ale statului la nivel central şi local precum şi organizaţiile neguvernamentale, având drept obiectiv creşterea economică sustenabilă pe termen mediu şi lung', se arată în comunicatul CIS.

De asemenea, Steven van Groningen, care îşi va încheia cel de-al doilea mandat consecutiv de preşedinte al CIS, în luna iunie a acestui an, a mulţumit tuturor membrilor asociaţiei pentru timpul alocat şi contributia la proiectele comune şi pentru activitatea susţinută pe parcursul ultimilor doi ani.

Cei 15 membri ai Comitetului Director sunt Daniel Anghel - PricewaterhouseCoopers, Mihai Bogza - Bancpost, Radu Enache - Hewlett-Packard, Jean-Francois Fallacher - Orange, Mariana Gheorghe - OMV Petrom, Steven van Groningen - Raiffeisen Bank, Andrew Highcock - Ursus Breweries, James Hyslop - Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Monica Iavorschi - Arctic, Farrukh Khan - Deloitte, Mişu Negriţoiu - ING Bank, Pascal Prigent - GlaxoSmithKline, Veronica Savanciuc - Lowe&parteners Group, Eric Stab - GDZ Suez Energy, Şerban Tudor - KPMG.

Consiliul Investitorilor Străini (CIS) este asociaţia celor mai importanţi investitori străini din România. CIS a fost înfiinţat în 1997 când i-a început activitatea cu 25 de companii membre.

În prezent numără 124 de companii membre, ale căror investiţii cumulate reprezintă aproximativ 35 de miliarde de euro, adică aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent. Componenţa FIC include companii care furnizează economiei româneşti o varietate de bunuri şi servicii, care au creat aproape 200.000 de locuri de muncă directe şi indirecte pentru economia româneasca.

În Top 10 cele mai mari companii după cifra de afaceri, opt companii sunt membre FIC, iar 37 companii membre sunt incluse în Top 100 - conform raportului 'Major Companies in Romania'dat publicităţii în 2012 de către IBP.

Din doi in doi ani, CIS publică Cartea Albă, care conţine o analiză generală şi cuprinzătoare a climatului investiţional din România, precum şi o serie de recomandări specifice pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri. Carte Albă este rezultatul unor contribuţii importante din partea membrilor FIC, a directorilor, a Bordului, grupurilor de lucru şi a personalului permanent, constând în timp, resurse şi efort.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 27625 / 36113
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: GNP Guia Naghi & Partners recrutează tineri avocați | Consultanță
Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil
LegiTeam: Voicu & Filipescu is currently looking for junior lawyers
Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa Popescu & Asociații, firmă prețuită de clienți și premiată de directoarele internaționale | Mulți dintre stagiarii din trecut sunt avocații de bază de astăzi, au mini-echipe pe care le coordonează și lucrează în mandate de rezonanță. Octavian Popescu, Partener: Suntem bucuroși să putem împărtăși cu viitorii profesioniști principiile și mai ales realitățile care stau la baza succesului în avocatură, că avem oportunitatea de a deveni mentori și de a-i inspira să fie cei mai buni
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...