ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS a asistat Hidroelectrica în finanțarea de 1,25 miliarde lei obținută de la BRD pentru achiziţia unor proiecte eoliene sau solare. Ana Radnev, partenerul care a coordonat echipa: Suntem optimiști că vom asista la un număr din ce în ce mai mare de astfel de credite “verzi”

05 Aprilie 2021   |   A.D.

Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale finanțării, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției.

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, cu privire la contractarea unei finanțări în valoare de 1,25 miliarde lei de la BRD pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte eoliene sau solare.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această finanțare, alături de achiziția parcului eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG anunțată la sfârșitul anului trecut, face parte din strategia Hidroelectrica de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.


Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale finanțării, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției.

Ana Radnev, partener, coordonatoarea practicii de drept financiar a CMS România și co-head Sustainable Finance în cadrul CMS, comentează: „Suntem onoraţi să fim alături de Hidroelectrica în cea mai importantă finanțare “verde” acordată până acum în România. Finanțarea durabilă este deja o prioritate atât pentru instituțiile financiare, cât și pentru marile corporații din sectoare cheie cum este cel al energiei și resurselor naturale, industria imobiliară, transporturi sau industria medicală şi farmaceutică. Analizând efervescența și creșterea interesului investitorilor în dezvoltarea, finanțarea sau achiziționarea de proiecte sustenabile în România și în regiune, suntem optimiști că vom asista la un număr din ce în ce mai mare de astfel de credite “verzi”.”

Tranzacția de finanțare a fost coordonată de Ana Radnev (Partner Finance, co-head Sustainable Finance în cadrul CMS), iar din echipă au făcut parte Adina Nănescu și Andrei Sbârnea.
România are un potenţial uriaş de dezvoltare în zona regenerabilelor, iar Hidroelectrica are voinţa şi poate atrage resursele pentru a acţiona ferm în această direcţie. Ne dorim să exploatăm toate oportunităţile de diversificare a producţiei, păstrând însă în centrul valorilor noastre eticheta de companie românească 100% verde."

Bogdan Badea
, preşedintele Directoratului Hidroelectrica
 
"Suntem onoraţi să susţinem programul ambiţios al Hidroelectrica SA prin structurarea celui mai important credit verde acordat până acum în România. Este şi o dovadă a marii noastre ambiţii de a ajuta la construirea unei lumi mai durabile."

Yves Lallemand
, Director General adjunct al BRD


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
CMS, alături de Hidroelectrica și în achiziția unui parc eolian de la grupul STEAG

CMS nu este la primul proiect de dimensiuni mari în care a asistat cel mai mare producător de energie din România. BizLawyer a anunțat, în luna ianuarie, că firma internațională de avocați a asistat compania de stat Hidroelectrica cu privire la achiziția unui parc eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din Germania.
Această achiziție a fost una dintre cele mai mari tranzacții de sine stătătoare în sectorul energiei din surse regenerabile din România.

Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției.

Tranzacția privind achiziția parcului eolian operațional de 108 MW de la grupul STEAG a fost coordonată de Horea Popescu (Managing Partner CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A), iar din echipa extinsă au făcut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațilă, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

In luna februarie, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a preluat companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L..

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 65 / 35155
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a acordat asistență BFS Molecular într-o tranzacție privind vânzarea activelor către o societate lider în domeniul medical de precizie
Mariana Signeanu, promovată Partener al firmei Biriș Goran
Cum au reușit studenții Facultății de Drept din București să câștige locul I și mențiune pe echipe la Willem Vis (Hong Kong), cel mai mare și mai prestigios concurs de drept privat din lume. Cine sunt cei șase tineri care au obținut acest rezultat remarcabil și ce spun despre motivație, experiența acumulată, oportunități. De vorbă cu antrenorii despre selecția și pregătirea echipei
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a consiliat compania farmaceutică USP la intrarea pe piața din România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Corporate and M&A Practice
Echipa BSMP lucrează într-un proiect ce vizează implementarea unui sistem de vot electronic în AGA societăților listate prin utilizarea tehnologiei blockchain, urmată de digitalizarea procedurii de deschidere a conturilor de tranzacționare. Tot mai multe solicitări privind finanțarea prin emisiuni de obligațiuni vin de la clienți din diverse industrii, spun avocații departamentului de Capital Markets
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie
D&B obține încă o soluție de referință într-un litigiu fiscal: ÎCCJ dispune obligarea ANAF la stabilirea în minus a TVA auto-colectată inițial de contribuabil, precum și a contribuțiilor sociale
Pentru echipa de M&A din cadrul KPMG, anul 2021 a debutat în forță, cu mandate pentru tranzacții în IT, energie, real-estate, lifestyle, FMCG și servicii financiare. Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Vedem cereri de consultanță din partea unor noi investitori care optează în contextul actual să investească în România datorită fragmentării ridicate a sectoarelor, reflectată în bariere de intrare reduse și oportunități sporite de diferențiere
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting a senior lawyer for the banking and finance practice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...