ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VIDEO-INTERVIU: ZRP este o firmă în care avocații lucrează cu pasiune, într-o ...

• Interviu acordat de Călin-Andrei Zamfirescu, Partener fondator al societății de avocați Zamfirescu ...

Interviu cu Valerian Cioclei, profesor al Facultății de Drept din București și ...

Combaterea corupției trebuie să rămână o prioritate, iar legislația anticorupție trebuie să fie clară ...

Horia Drăghici, CMS România: Partenerul este reflexia echipei pe care o ...

Horia Draghici, proaspat promovat partener in cadrul CMS Romania, a acumulat o experiență substanțială în ...

ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu

Noului coordonator al practicii de penal-comercial de la ZRP a punctat intențiile într-un interviu acordat BizLawyer.

Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) își va extinde în viitor serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor, sub bagheta avocatului Dănuț – Ioan Bugnariu, care a revenit la ZRP după 15 ani și a devenit, din luna septembrie, partener al societății de avocați și coordonatorul practicii de drept penal al afacerilor. Noul partener a acordat un interviu publicației noastre, în care a arătat că își va asuma și alte responsabilități, printre care și perfecționarea profesională a avocaților echipei de drept penal, ca parte integrantă din proiectul Maestrului Călin-Andrei Zamfirescu de pregătire profesională a tinerilor avocați din firmă. El a creionat pentru BizLawyer și profilul robot al clientului asistat în ultimii ani: om de afaceri, acuzat de manopere frauduloase în legătură cu activitatea derulată de instituții media, parlamentar sau oficialitate locală, acuzați de fapte de corupție legate de achizițiile publice, societăți comerciale din domeniul serviciilor financiare acuzate de evaziune fiscală, CEO sau CFO acuzați de fraude.

A. D.

PNSA

Cuantificarea prejudiciilor - Analiza profiturilor pierdute (1)

Articolul de față își propune să analizeze profiturile pierdute din perspectiva estimării daunelor efective sau compensatorii în cazul încălcării prevederilor contractuale.

În contexul soluționării litigiilor, analiza prejudiciilor are rolul de a furniza o estimare a pierderilor suferite de reclamant ca urmare a faptei ilicite comise de pârât.Profiturile pierdute sunt de obicei revendicate ca parte a daunelor de ordin economic. Articolul de față își propune să analizeze profiturile pierdute din perspectiva estimării daunelor efective sau compensatorii în cazul încălcării prevederilor contractuale. Lars Wiechen, Partener coordonator consultanță financiară Deloitte România, se alătură comunității experților cu un proeminent profil profesional care scriu în BizLawyer și va intra în profunzimea unui subiect delicat, abordat în publicația noastra. După un prim articol, ”Principalele riscuri în calcularea prejudiciilor: 4 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă nu ești un expert”, Lars Wiechen va aborda subiectul cuantificării prejudiciilor in mai multe articole ce vor fi publicate in rubrica Guest Writer.Azi, primul material pe această temă, sub semnătura lui Lars Wiechen.

Lars Wiechen, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
Opinie Magdalena Popescu, Avocat în Baroul București:

Considerații cu privire la decizia nr.10|18.12.2018 a Consiliului Concurenței, privind agențiile de turism și ANAT

Magdalena Popescu, Avocat în Baroul București

Decizia Consiliului Concurenței în cazul agențiilor de turism, din 18 decembrie 2018, prezintă câteva particularități interesante, pe de o parte pentru că este prima analiză de acest fel pe piața românească de turism (la care alte autorități de concurență s-au uitat deja mai demult, a se vedea, de exemplu, cauza speța Eturas (cauza C‑74/14), iar, pe de altă parte, pentru că aproape toate numele ”grele” din domeniul agențiilor de turism au făcut obiectul investigației.


   Instanțele virtuale – o soluție pentru sistemul de justiție ?

   Alexandru Goşa, counsel & Loredana Cristea, associate - PeliFilip

   Vă imaginați o ședință de judecată în care judecătorul se află în București, reclamantul și avocatul său în Berlin, iar partea adversă în Timișoara? Judecătorul pornește aplicația dedicată, declară ședința de judecată deschisă, iar instanța, părțile și eventualii martori se pot asculta și vedea reciproc și pot dezbate cazul, pentru ca la final instanța să rămână în pronunțare cu privire la soluție.


     După ce am depus declarațiile fiscale on-line la etajul 2, primim oare deciziile de impunere, bonificațiile sau sumele de restituit?

     Dan Dascălu – Avocat Partener, D&B David și Baias

     1.    Noul sistem de administrare fiscală a impozitării persoanelor fizice, o permanentă sursă de provocări de ordin legislativ, dar și de practică administrativă La data apariției sale, afirmația1 referitoare la depunerea online a declarațiilor fiscale la etajul 2 a provocat destul de multe zâmbete, fiind percepută de mulți ca o mostră semnificativă de umor autohton dulce-amărui ce scoate în evidență limitele pe care tehnologia le întâmpina în procesul de administrare fiscală.       Ascunde Reclama

       Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

       Adrian Teampău, Partener Asociat, Divizia Impozite indirecte, EY România, Lucian Vițelaru, Coordonatorul practicii de drept imobiliar Radu și Asociații SPRL

       Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum: telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile electronice și altele sunt afectate de o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene.


         Gabriel Sincu, Partener Asociat EY România

         Ultimele evoluții în domeniul criptomonedelor sau cum să dai vrabia (banii) din mână pe ICO-ul de pe gard

         Gabriel Sincu, Partener Asociat EY România

         Conform unui studiu recent făcut de EY la nivel global, Initial Coin Offerings: The Class of 2017 – one year later (Ofertele inițiale de monede: Promoția 2017 - un an mai târziu), care a examinat progresul ICO-urilor și veniturile din astfel de investiții, lucrurile nu par să arate atât de bine pe cât s-ar fi așteptat investitorii cuprinși de frenezie în iarna trecută.


           Va fi consultanța avocațială preluată de roboți?

           Veronica Dobozi, Partner & Tudor Colţan, Associate - STOICA & Asociații

           „Îmi imaginez un viitor în care vom fi pentru roboți ce sunt câinii azi pentru oameni și în toată povestea asta eu pariez pe mașini” Claude Shannon Iată că după softuri care înlocuiesc șoferii, translatorii și asistenții personali a venit și rândul avocaților să dea piept cu inteligența artificială.


             Aurelia Costache, EY România: Inteligența artificială “la lucru”

             Aurelia Costache, Partener EY România, Liderul Departamentului de Asistență în Afaceri

             Răspândirea soluțiilor de automatizare a creat pentru organizațiile globale noi oportunități de creștere fie prin dezvoltarea unei forțe de lucru virtuale, fie prin crearea unor servicii inovatoare bazate pe tehnologiile emergente.


               Interviu - Serge Durand (Airbus): Suntem aici de aproape cinci decenii; dacă România doreşte, mai stăm cinci

               Ioana Duta

                Airbus este în România de cinci decenii şi, dacă această ţară doreşte, poate rămâne aici încă 50 de ani, a declarat Serge Durand, responsabil pentru România al companiei constructoare de aeronave.


                 Alex Milcev, EY: Aducerea criptomonedelor la lumină

                 Alexander Milcev, Liderul Departamentului de asistență fiscală și juridică, EY România

                 Potențialul criptomonedelor de a crește viteza și a reduce costul afacerilor este amenințat de furt, securitate slabă și activitate infracțională.


                    


                   Ascunde Reclama

                   „Legile antibănci”. De unde, de ce și încotro?
                   Dumitru Rusu, Partner Voicu & Filipescu, coordonator practica Bănci și Finanțe | 16-01-2019

                   În umbra mult mediatizatei ordonanțe privind „taxa pe lăcomia băncilor” (oficial taxa pe activele instituțiilor bancare conform Ordonanţei de urgenţă nr

                   O privire de ansamblu asupra dobânzii prealabile atribuirii daunelor în arbitrajul și litigiile internaționale – Partea a doua. Rata de dobândă utilizată
                   Lars Wiechen, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România | 14-01-2019
                   Creșterea economică din piețele emergente se confruntă cu provocările corupției
                   Simona Radu, Associate Partner, Forensic & Integrity Services, EY Romania | 17-12-2018
                   Propunerea Directivei UE privind impozitarea activităților digitale - va fi 2019 anul care va schimba era digitală?
                   Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România | 12-12-2018
                   Ce presupune adoptarea rapidă și corectă a transformării digitale în domeniul bancar
                   Cristian Cârstoiu, Partener în cadrul Departamentului de Asistență în Afaceri, EY România | 19-09-2018

                   Nu trebuie să analizăm prea detaliat activitatea băncilor din România pentru a remarca faptul că, fără excepții, toate plănuiesc sau deja au în derulare proiecte de transformare digitală

                   Inspecții fiscale – cum se selectează contribuabilii pentru control
                   Emanuel Băncilă, Coordonatorul practicii de litigii și controverse fiscale din cadrul Radu și Asociații SPRL | EY Law | 07-09-2018
                   Prețurile de transfer, un instrument strategic în afaceri
                   Nilanjan Nag, Manager, Prețuri de Transfer, PKF Finconta | 07-08-2018
                   Vinul nu are doar suflet, ci şi corp
                   Sever VOINESCU | 21-05-2018
                   Roxana Dudău Associated Partner Noerr: Piaţa imobiliară poate fi îmbunătăţită radical în patru paşi
                   BizLawyer | 13-11-2018

                   Roxana Dudău (Associated Partner Noerr şi membră a Bucharest Real Estate Club) susţine câteva măsuri esențiale care ar aşeza piaţa de imobiliară pe nişte baze solide şi ar atrage mai uşor investitori în active

                   Home schooling-ul afacerilor de familie din România
                   Florentina Șușnea, Managing Partner, PKF Finconta | 29-08-2018
                   Alex Milcev, EY: Tranzacționarea cripto-monedelor – o piață mult prea mare pentru a rămâne în afara legislației fiscale
                   Alex Milcev, Partener, Lider al departamentului de Asistență Fiscală, EY România | 20-02-2018
                   Despre decizia Comisiei Europene de a sancționa Compania Națională de Căi Ferate din Lituania
                   Georgeta Gavriloiu, senior associate PeliFilip | 08-11-2017
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinStoica ValeriuTodor AndaDiculescu-Sova AnaDamian StefanPopa CornelMusat MonaNadia Badea Nitu FlorianGutiu Sebastian IulianGabriel SidereHorea PopescuMIHAI MARESDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...