ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în ...

Anul trecut, echipa Clifford Chance Badea a fost implicată în majoritatea tranzacțiilor importante din ...

Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în ...

Kinstellar a oferit consiliere cu privire la toate aspectele mandatului, inclusiv due diligence imobiliar, ...

Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu ...

Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri ...

RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri

RTPR sărbătorește două decenii de excelență juridică cu o recunoaștere prestigioasă în domeniu

RTPR, unul dintre cei mai importanți consultanți juridici din România, a primit premiul „Firma de avocatură a anului în România” la gala Chambers Europe Awards 2024. Sărbătorind 20 de ani la vârful profesiei juridice în România, premiul recunoaște realizările RTPR pe piața locală în ultimul an, precum și angajamentul său pentru excelență în serviciile oferite clienților. Premiul, decernat ieri seară, 25 aprilie, în cadrul unui eveniment de gală la Paris, celebrează evoluția strategică și activitatea RTPR și evidențiază rolul său major în unele dintre cele mai importante tranzacții din România.

BizLawyer

PNSA

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”

Prin organizarea Concursului de Procese Simulare în Dreptul Proprietății Intelectuale, avocații Siomion & Baciu își propun crearea unei mediu colaborativ de elită în care combinarea cunoștințelor de drept cu elemente de creativitate și de comunicare este fundamentală și în care fiecare participant își face vocea auzită în lumea fascinantă a dreptului proprietății intelectuale.

Creativitatea și ingeniozitatea în domeniul dreptului proprietății intelectuale au fost din nou aduse în lumina reflectoarelor de participanții la cea de-a doua ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de echipa SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA București. Competiția care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept, s-a derulat în perioada martie – aprilie 2024, cu finalizarea tuturor etapelor în preajma Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale. Etapa memoriilor scrise a adus la start 15 echipe, fiecare compusă din 2 studenți care au beneficiat de o sesiune de training special concepută pentru a îmbogății cunoștințele celor interesați de domeniul complex și ofertant profesional al proprietății intelectuale. Etapa pledoariilor a generat multă emoție în rândul participanților, echipele având ocazia să pledeze în cadrul realist facilitat de o sală de judecată, datorită deschiderii reprezentaților Tribunalului București spre a sprijini acest proiect. Prezentarea pledoariilor a fost jurizată de Ana-Maria Baciu, Managing Partner, Andreea Bende, Partner, Ileana Nicoleascu, Senior Associate și Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”

Ștefania Enache

Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy, a fost atras încă din copilărie de posibilitatea de a urma o carieră juridică.


      Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect

      Ștefania Enache

      Chiar dacă, pe parcursul anului trecut, piața locală de fuziuni și achiziții nu a urmat tendința globală vizibilă de scădere, analizele de specialitate indică și pentru România o uşoară diminuare a volumului şi a valorii totale a tranzacţiilor în anul 2023 faţă de anul 2022.


          BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun

          BizLawyer

          Firma de avocatură BONDOC ȘI ASOCIAȚII SCA a efectuat 5 promovări interne în urma evaluărilor profesionale anuale.



              Ascunde Reclama

              De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”

              Ștefania Enache

              Alexia Rizoiu este unul dintre studenții Facultății de Drept din cadrul Universității din București care beneficiază de bursă de merit.


                  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”

                  Ștefania Enache

                  Pentru Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department | Banca Transilvania, noțiunea de carieră nu reprezintă ceva static ori linear.


                      Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”

                      Ștefania Enache

                      Investitorii manifestă o oarecare prudență, începând cu anul 2023, în ceea ce  privește demararea și implementarea tranzacțiilor.


                          Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client

                          Ștefania Enache

                          Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic, și-a dorit dintotdeauna să devină avocat.


                              Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”

                              BizLawyer

                              Casa de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma Anului în România în domeniul litigiilor de brevete, distincție acordată de Managing IP EMEA în cadrul ceremoniei anuale găzduite la Londra în data de 11 aprilie 2024, care a reunit cei mai buni profesioniști în domeniul proprietății intelectuale din lume.


                                  SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România

                                  R. T.

                                  SIMION & BACIU este câștigătoarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene în România, acordate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Managing IP EMEA, organizată aseară (pe 11 aprilie 2024), la Londra.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Expats
                                      Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                                      Ștefania Enache | 08-03-2023

                                      Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                                      Avocati din tara
                                      Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                                      Ștefania Enache | 26-10-2023

                                      Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                                      R. T. | 28-08-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                                      Ștefania Enache | 12-03-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                                      Ștefania Enache | 20-02-2023
                                      Avocatura in lume
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                                      Maria Theodoru | 10-12-2023

                                      După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                                      R. T. & B. A. | 10-12-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                                      Maria Theodoru | 26-11-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                                      Maria Theodoru | 01-11-2023
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...