ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alexander Adamescu, fugit în Marea Britanie, trimis în judecată de DNA pentru dare ...

Bogdan Alexander Adamescu a fugit din România şi s-a stabilit în Marea Britanie, de unde autorităţile ...

România: Respectarea recomandărilor GRECO cu privire la parlamentari, judecători ...

GRECO concluzionează că România a implementat în totalitate doar cinci din cele 18 recomandări ce ...

Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on ...

Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on line nefiscalizat

EDPR demarează acţiunile în justiţie împotriva taxelor pe energie impuse de România şi Polonia

La fel ca multe alte sate membre ale Uniunii Europene, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă destinate recuperării unei părţi din veniturile excepţionale generate de companiile de utilităţi, în ideea de a-i ajuta pe consumatori să facă faţă exploziei preţurilor la energie.

Producătorul portughez de energie regenerabilă EDP Renovaveis a anunţat luni că va demara acţiuni în justiţie împotriva noilor taxe impuse producătorilor de energie de Polonia şi România, transmite Reuters. La fel ca multe alte sate membre ale Uniunii Europene, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă destinate recuperării unei părţi din veniturile excepţionale generate de companiile de utilităţi, în ideea de a-i ajuta pe consumatori să facă faţă exploziei preţurilor la energie. Într-un comunicat de presă, EDP Renovaveis a apreciat că măsurile introduse de România şi Polonia nu respectă principiul UE referitor la recuperarea numai a veniturilor realizate pe piaţă.

Agerpres

PNSA

Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii legate de măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă.

Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii cu privire la măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru AGERPRES, subliniind că ''asigurarea independenţei judecătorilor este o obligaţie a statelor membre în conformitate cu Tratatele şi un element esenţial al statului de drept''. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a cărui misiune este de a apăra independenţa sistemului judiciar, este însărcinat cu aplicarea regulilor privind libertatea de exprimare a magistraţilor cu privire la organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, şi a regulilor care se aplică vieţii private, a continuat reprezentantul executivului comunitar. ''Rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) au exprimat, de asemenea, îngrijorări structurale legate de Inspecţia Judiciară, ce rămân să fie soluţionate. Comisia va continua să monitorizeze atent această situaţie - inclusiv alte cazuri în desfăşurare - în contextul MCV şi al raportului privind statul de drept'', a adăugat purtătorul de cuvânt al CE.

Agerpres

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Ministerul Justiţiei propune ca Înalta Curte să administreze domeniul just.ro

Agerpres

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că a propus cedarea contului cu cele mai ridicate drepturi de administrare a domeniului just.


      Roxana Mînzatu, vicepreşedintă executivă a Comisiei Europene

      Agerpres

      În cadrul noii Comisii Europene anunţate la 17 septembrie 2024, la Bruxelles, de Ursula von der Leyen, preşedinta executivului european, candidata României pentru Comisia Europeană, Roxana Mînzatu, a primit postul de vicepreşedintă executivă pentru Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.


          Ministerul Justiţiei: Directorul general al ONRC - demis; Corpul de Control a constatat existenţa unui management defectuos

          Agerpres

          Directorul general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Valentina Burdescu, a fost demisă, joi, din funcţie, după ce Corpul de Control al ministrului Justiţiei a constatat existenţa "unui management defectuos", a anunţat MJ.



              Ascunde Reclama

              Fostul şef al ANRE Niculae Havrileţ, trimis în judecată pentru foloase necuvenite de peste 1 milion de lei

              Agerpres

              Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Niculae Havrileţ a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a ocupat diverse funcţii în trei societăţi din domeniul energiei după ce a plecat de la ANRE, deşi avea interdicţie pe o perioadă de cinci ani, primind foloase necuvenite de peste un milion de lei.


                  Greenpeace România cere Tribunalului Bucureşti să suspende ‘imediat’ acordul de mediu pentru Neptun Deep

                  Agerpres

                  Activiştii Greenpeace România solicită Tribunalului Bucureşti "suspendarea imediată" a acordului de mediu pentru proiectul Neptun Deep şi susţine că Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa a eliberat acordul de mediu prin încălcarea gravă a dispoziţiilor legale şi a procedurilor asociate.


                      Procurorii cer arestarea preventivă a sociologului Alfred Bulai

                      Agerpres

                      Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 urmează să ceară arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a anunţat Daniel Nedela, prim procurorul unităţii de parchet.


                          Sociologul Alfred Bulai - reţinut (surse)

                          Agerpres

                          Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost reţinut, miercuri, după ce a fost audiat la Secţia 2 Poliţie din Capitală în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.


                              Curţile de apel nu sunt de acord cu înrolarea serverelor din instanţe în domeniul just.ro - se încalcă independenţa justiţiei

                              Agerpres

                              Preşedinţii curţilor de apel din România spun, luni, într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, că înrolarea calculatoarelor şi serverelor din instanţele de judecată, precum şi a conturilor judecătorilor în domeniul just.


                                  NATO avertizează Rusia cu privire la pericolul ca atacurile sale în Ucraina să afecteze Polonia

                                  Agerpres

                                  NATO a transmis luni că nu deţine informaţii care să indice că obiectul neidentificat care a intrat în aceeaşi zi în spaţiul aerian polonez face parte dintr-un atac intenţionat al Rusiei, care şi-a intensificat ofensiva împotriva Ucrainei, dar a avertizat guvernul de la Moscova că aceste acte sunt "iresponsabile şi potenţial periculoase", transmite EFE.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      CJUE: O perioadă de gardă în regim de permanenţă constituie timp de muncă dacă afectează semnificativ timpul liber
                                      Agerpres | 09-03-2021

                                      O perioadă de gardă în regim de permanenţă trebuie să fie considerată timp de muncă dacă afectează semnificativ posibilitatea respectivului angajat de a gestiona în această perioadă timpul său liber, potrivit unui comunicat al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) dat marţi publicităţii

                                      CJUE: Pasagerii unui zbor anulat din cauza unei greve a piloţilor trebuie despăgubiţi de compania aeriană
                                      Agerpres | 23-03-2021

                                      Hotărâre CEDO: Justiţia română a încălcat dreptul la libertatea de exprimare prin condamnarea unui ziarist pentru defăimare
                                      AGERPRES | 13-01-2021
                                      CEDO. Cauza Danciu ș.a. împotriva României. Condamnarea statului român pentru încălcarea art. 2 din Convenție – dreptul la viață
                                      BizLawyer | 15-05-2020
                                      Justiţia europeană a decis că operatorii aerieni trebuie să indice clar care este preţul complet al biletelor
                                      AGERPRES | 23-04-2020
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...