ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Anghel (ANPC), despre operatorii de pe plaje: Dacă firmele informează corect, vina încălcării distanţării sociale e a consumatorilor de noroc în intervalul 23,00-6,00 (text integral)

28 Iulie 2020   |   AGERPRES

Cu privire la solicitarea oamenilor de afaceri liberali de a fi aplicată mai des Legea prevenţiei în cadrul controalelor ANPC, preşedintele instituţiei a subliniat că sancţiunile se vor aplica întotdeauna în cazurile în care neregulile constatate nu intră sub legislaţia privind prevenţia.

 
 
Antreprenorii care operează pe plajele de pe litoralul românesc nu sunt vinovaţi de încălcarea de către clienţi a măsurilor de distanţare socială, atunci când i-au informat cu claritate pe aceştia cu privire la respectarea măsurilor legale, susţine directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel.

"Când se termină grija (firmelor - n. r.) faţă de povestea asta cu aglomeraţia în zona de plajă? Se termină în momentul în care informarea dumneavoastră, a operatorului economic către consumator, este la loc vizibil, este completă, corectă şi precisă, le spuneţi care e distanţa socială pe care trebuie să o păstreze şi toate celelalte. În condiţiile în care există şi consumatori care nu respectă acest lucru, în acel moment nu mai cade în sarcina dumneavoastră şi nu mai e vina dumneavoastră dacă nu se respectă distanţa socială, dacă se trag mai multe şezlonguri în acelaşi spaţiu. Noi am găsit situaţiile acestea pe plajele de pe litoralul românesc şi niciodată nu a fost sancţionat operatorul economic. De fiecare dată, în primă instanţă comisarii s-au adresat consumatorilor, atrăgându-li-se atenţia asupra distanţei sociale", a afirmat, marţi, directorul general al ANPC, într-o discuţie cu antreprenorii, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.


La rândul său, preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a subliniat că instituţia pe care o conduce nu va sancţiona firmele din domeniul HoReCa atunci când este evident că aceia care încalcă legislaţia de combatere a pandemiei sunt clienţii.

"Există discernământ al autorităţilor în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor referitor la vinovăţie. Este clar că nu vom sancţiona operatorul economic dacă este evident că vinovat (de încălcarea legilor de distanţare fizică - n. r.) este consumatorul", a precizat Cozminschi.

Cu privire la solicitarea oamenilor de afaceri liberali de a fi aplicată mai des Legea prevenţiei în cadrul controalelor ANPC, preşedintele instituţiei a subliniat că sancţiunile se vor aplica întotdeauna în cazurile în care neregulile constatate nu intră sub legislaţia privind prevenţia.

"Legea prevenţiei încearcă să reglementeze nişte instrumente care încearcă să prevină aplicarea unor sancţiuni, iar această lege face trimitere la acele contravenţii care pot face obiectul prevenirii. Trebuie să fim foarte clar înţeleşi: nu orice contravenţie, nu orice încălcare a legii implică şi măsura prevenirii. Fără discuţie, acolo unde lucrurile nu intră sub această lege a prevenirii se va aplica sancţiune. Din perspectiva Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, în primul rând şi datorită contextului generat de această pandemie, suntem conştienţi că toţi agenţii economici au probleme din acest punct de vedere. Aceasta a fost şi ideea în care am încercat să aplicăm cât mai des Legea prevenţiei. În completarea Legii 270/2017, există hotărârea Guvernului nr. 33 din 2018, unde sunt prevăzute foarte clar acele contravenţii şi cazuri în care se poate aplica Legea prevenţiei", a menţionat Eduardt Cozminschi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7747 / 8668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...