ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANIS lansează programul TechTalent Growth, cursuri gratuite de tehnologie

16 Septembrie 2020   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, TechTalent Growth, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, se derulează în perioada 2020-2021. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, în judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş, să genereze o cifră de afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an şi să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi.

 
 
Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), lansează TechTalent Growth, proiect cu finanţare europeană, care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creşterii nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale angajaţilor din companiile mici şi mijlocii din domeniul IT&C.
 
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, TechTalent Growth, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, se derulează în perioada 2020-2021. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, în judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş, să genereze o cifră de afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an şi să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi.
 
"În ciuda provocărilor care ne-au schimbat modul obişnuit de desfăşurare a activităţilor în viaţa de zi cu zi, educaţia şi formarea profesională continuă şi trebuie să rămână obiective pe termen lung pentru fiecare dintre noi. Programul TechTalent Growth reprezintă o modalitate de a susţine acest obiectiv în cadrul companiilor mici şi mijlocii din IT, facilitând angajaţilor posibilitatea de a se dezvolta profesional, de a dobândi noi competenţe, totul fără eforturi financiare. Ne propunem ca prin acest proiect, alături de celelalte iniţiative ANIS, să contribuim la formarea unei industrii româneşti de tehnologie cât mai puternică şi mai performantă pe plan european ", a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.
 
Companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri, respectiv DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, şi un Curs de formare Data Protection Officer, toate certificate ANC, care se vor desfăşura în perioada septembrie 2020 - iunie 2021. Durata fiecărui curs este de cinci zile, respectiv 40 de ore, iar dimensiunea medie a unei grupe va fi de 10 persoane. Pentru a păstra condiţiile de siguranţă impuse, atât derularea cursurilor, cât şi examinarea finală vor fi susţinute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacţiunea dintre cursanţi şi formatori. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Programul Operaţional Capital Uman.
 
Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7551 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...