ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Birnbaum (E.ON): Vom explora opţiunile privind afacerea de furnizare din România; avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate

22 Mai 2024   |   Agerpres

Întrebat dacă ar lua în calcul vânzarea atât a furnizării, cât şi a distribuţiei, dacă va exista o ofertă în acest sens, el a răspuns că se va lua o decizie doar când va exista o ofertă, până atunci nu.

 
 
E.ON analizează opţiunile pe care le are pentru a lua o decizie în legătură cu afacerea de furnizare din România, motivul fiind raportul risc/randament, a declarat, miercuri, Leonhard Birnbaum, directorul general al companiei.

"Vom explora opţiunile noastre. Până când nu vom explora opţiunile, nu vom lua o decizie, dar motivul este raportul risc/randament", a afirmat Birnbaum.

Întrebat dacă ar lua în calcul vânzarea atât a furnizării, cât şi a distribuţiei, dacă va exista o ofertă în acest sens, el a răspuns că se va lua o decizie doar când va exista o ofertă, până atunci nu.

În ceea ce priveşte schema de plafonare/compensare din România, oficialul E.ON a subliniat că au existat dificultăţi în ultimii ani în înţelegerea acesteia.


"Deci, ceea ce este cu adevărat dificil pentru o companie precum E.ON este dacă situaţia se schimbă constant şi foarte abrupt. (...) Volker (Volker Raffel CEO E:ON România - n. r.) a fost în board, explicându-ne ultimele evoluţii de mai multe ori şi întotdeauna au fost diferite. Şi acest lucru este foarte dăunător în energie, deoarece apreciem cu adevărat stabilitatea şi predictibilitatea şi ne-ar fi plăcut să vedem mai mult din acestea. Mai multă predictibilitate şi mai multă stabilitate în ultimii ani decât am văzut de fapt. Şi acum recunosc că ultimii ani au fost foarte dificili. Înţeleg că politica trebuie să acţioneze, dar, totuşi, trebuie să fii conştient că dacă schimbi condiţiile foarte repede şi foarte des asta face investitorii ca noi foarte nervoşi", a punctat Birnbaum.

El a adăugat că în Europa, la nivel de industrie energetică, se vorbeşte despre dublarea-triplarea investiţiilor în orice, dar pentru asta trebuie ca investitorii să aibă încredere în stabilitatea şi predictibilitatea ţării.

"Am discutat recent că, practic, peste tot în Europa trebuie să ne dublăm investiţiile în reţea, să le triplăm...Mult mai mulţi bani. Trebuie să creştem investiţiile. Deci, dacă trebuie să investesc semnificativ mai mult într-o ţară, atunci întreb: voi obţine un randament pentru această investiţie semnificativ mai mare? Va fi stabilitate? Odată ce am investit, nu pot să plec. Deci, pentru mine este foarte important să am încredere în stabilitatea, fiabilitatea, predictibilitatea unei ţări ca investitor. Dacă schimbi regulile prea des, atunci investitorii vor spune: nu ştiu", a punctat şeful E.ON.

El a semnalat că unele reglementări erau complet disproporţionate.

"Riscul pe care îl aveam în afacerea de furnizare din România era atât de mare în 2022 şi la începutul anului 2023. Ne uitam la asta şi spuneam că pierdem într-un an ceea ce am fi putut câştiga în 20 de ani", a mai spus Birnbaum.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 57 / 8750
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...