ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisarul european pentru Buget: Sunt convins că ce este în pregătire acum o să ajute România nu doar să îşi revină, ci să devină mai rezilientă

11 Septembrie 2020   |   AGERPRES

El a menţionat că este important ca foarte curând să se ajungă la un acord între Parlament şi Consiliul European şi apoi să înceapă procesul de ratificare în parlamentele naţionale.

 
 
Mecanismul de redresare şi rezilienţă ar putea ajuta România nu doar să îşi revină, ci să devină mai rezilientă, să folosească această oportunitate pentru a crea un mediu de afaceri care să le permită oamenilor să investească, să creeze locuri de muncă şi să aibă productivitate, a afirmat, joi, comisarul european pentru Buget, Johannes Hahn.
 
"Am convingerea fermă că sub conducerea dumneavoastră se vor face multe pentru dezvoltarea ţării dumneavoastră. Sper şi sunt convins că ce s-a prevăzut sau este în pregătire acum o să ajute România nu doar să îşi revină, ci să devină mai rezilientă, să folosească această oportunitate pentru a crea un mediu de afaceri care să le permită oamenilor să investească, să creeze locuri de muncă, şi să aibă productivitate care până la urmă ajută la recuperarea întârzierii României faţă de alte ţări europene. Ce am realizat sau ce a realizat Consiliul European poate fi considerat acord istoric. Nu este vorba doar de elementele principale ale CFM, ci şi despre Next Generation, Viitoarea Generaţie, cel mai mare pachet din istorie. Această sumă impresionantă de mii de miliarde de euro e vitală pentru redresarea şi rezilienţa europeană şi e vorba de a ajunge la un acord rapid împreună cu Parlamentul European", a declarat Johannes Hahn, la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, cu tema "Solidari pentru redresarea Europei".


El a subliniat faptul că Next Generation demonstrează solidaritatea, iar acest aspect a fost recunoscut şi de pieţele de capital.

"Vedem reacţiile lor când am împrumutat primii bani pentru instrumentul SURE, pentru a finanţa scheme de ocupare a forţei de muncă pe termen scurt. Şi România beneficiază de acest lucru. În general redresarea şi rezilienţa au legături cu domeniul digital pentru a face faţă provocărilor, nu doar ale prezentului ci şi ale viitorului. 30% din fonduri ar trebui să meargă în direcţia climei. Ştiu că e o provocare în primul rând pentru România, dar cred că merită să investim într-un mediu mai bun care să atenueze schimbările climatice şi în acelaşi timp să folosim oportunităţile epocii digitale şi ale evoluţiei digitale. Generaţia viitoare va fi ceva extrem de important. Cu siguranţă vom da un volum foarte mare de bani pentru România. Important este să se înţeleagă şi faptul că rambursarea acestor sume se poate finanţa doar dacă introducem noi resurse proprii. E mică probabilitatea să credem că doar contribuţii naţionale suplimentare pot finanţa această rambursare. Ar trebui să fie o structură de rambursare care să nu afecteze negativ pe cetăţean, pe contribuabili, care deja sunt împovăraţi în situaţia actuală. Trebuie să găsim căi şi mijloace pentru a ajuta situaţia mediului şi în ce priveşte faptul că unele mari companii internaţionale, în special companii de internet, au beneficiat foarte mult în criză, în timp ce proprietarul unei mici prăvălii nu a putut beneficia şi este corect să introducem un fel de taxă digitală care să compenseze puţin acest teren inechitabil de joc", a spus Johannes Hahn.

De asemenea, el a menţionat că este important ca foarte curând să se ajungă la un acord între Parlament şi Consiliul European şi apoi să înceapă procesul de ratificare în parlamentele naţionale.

"Nimic nu se poate face înainte ca cele 27 de parlamente să fi ratificat noul instrument privind resursele proprii. Deci sper ca să se poată face în România cât de curând posibil, fiecare instituţie are un rol de jucat şi vă rog să nu scăpaţi din vedere acest lucru. (...) Trebuie acum să folosiţi toate aceste ocazii, toate oportunităţile pentru că acum ne aşteptăm ca banii nu doar să fie furnizaţi ci să fie şi cheltuiţi în mod semnificativ durabil pentru viitor. Şi dacă îmi permiteţi să spun un lucru, România aparţine acelor ţări care au suferit foarte mult de exodul creierelor în trecut şi poate ca această criză să fie o şansă pe care o oferă familia europeană să reacţioneze la această criză. Solidaritatea demonstrată ar putea ajuta ca acest exod al creierelor să fie inversat şi să devină un influx de inteligenţă înspre România şi sunt convins că actualul Guvern român poate să ofere mediul necesar şi sperăm că acest lucru se va întâmpla", a mai spus Johannes Hahn.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7597 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...