ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dragoş Anastasiu: Am trecut de tsunami-ul electoral al anului 2020 cu valurile lui de promisiuni;vrem să vedem măsuri concrete

27 Ianuarie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, CDR a reiterat priorităţile mediului de afaceri pentru 2021 şi a prezentat propuneri concrete pentru ca acestea să fie transpuse "din cuvinte pe hârtie în fapte".

 
 
Coaliţia pentru Dezvoltarea României a prezentat Executivului primele propuneri care să ajute mediul de afaceri, subliniind că reţeta pentru realizarea obiectivelor comune trebuie să includă debirocratizare, digitalizare, transparenţă şi consultare reală, din timp, cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă.
 
Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, CDR a reiterat priorităţile mediului de afaceri pentru 2021 şi a prezentat propuneri concrete pentru ca acestea să fie transpuse "din cuvinte pe hârtie în fapte".
 
"În sfârşit am trecut de tsunami-ul electoral al anului 2020 cu valurile lui de promisiuni. Vrem să vedem măsuri concrete, care să ajute mediul de afaceri şi societatea. Astăzi am prezentat primele propuneri. Au fost primite cu deschidere şi sperăm să fie implementate rapid. Viteza de implementare este cheia acestui an", a spus Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK România şi coordonator CDR.
 
Potrivit sursei citate, prioritatea zero pentru 2021 este reprezentată de bugetul pentru acest an şi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
"România are nevoie de un buget fundamentat pe 3 piloni esenţiali: investiţii, cu resurse financiare nu doar alocate, ci şi cheltuite, menţinerea controlului cheltuielilor bugetare şi creşterea colectării şi digitalizarea ca măsuri de reducere a deficitului bugetar. Am solicitat înfiinţarea unei autorităţi unice pentru digitalizarea administraţiei, cea mai eficientă soluţie. Astăzi digitalizarea este copilul cu multe moaşe, care riscă să rămână cu buricul netăiat", a spus Ionuţ Simion, preşedinte Amcham România.
 
În ceea ce priveşte PNRR, reprezentanţii coaliţiei menţionează că nu este suficient că România a bifat 30 de miliarde de euro, ci este nevoie ca proiectele să fie cu adevărat utile pentru România. Astfel, CDR a solicitat să fie parte din grupurile de lucru pe care Guvernul le-a creat pentru identificarea şi implementarea proiectelor PNRR, precum şi pentru transparentizarea şi prioritizarea modului de alocare a banilor.
 
"Nu doar că avem propriile noastre propuneri de proiecte, unele chiar redactate, la cheie, cum ar fi creşterea competenţelor digitale în educaţie şi în administraţie, dar putem avea un aport valoros la conceperea de proiecte noi, astfel încât să fie evitate situaţiile de azi, când avem proiecte care intră în coliziune cu realitatea din teren", a subliniat Florin Pogonaru, preşedinte AOAR.
 
CDR a mai propus marţi Guvernului menţinerea la nivelul Secretariatului General al Guvernului a Grupului de lucru care coordonează procesul de debirocratizare a administraţiei. Oamenii de afaceri semnalau, în noiembrie anul trecut, că solicitările legale pentru firme, indiferent de mărimea lor, au ajuns la niveluri inimaginabile, care uneori frizează absurdul.
 
"Se spune că dacă vrei să îngropi un proiect faci o comisie de analiză. Noi sperăm însă ca acest lucru să nu se întâmple şi ca energia mediului de afaceri să impulsioneze măsurile de simplificare de care e nevoie disperată în administraţie. Am identificat în jur de 200 de măsuri pentru debirocratizare şi simplificare, care însă vor trebui implementate inclusiv prin modificări legislative", a afirmat Dagoş Roşca, preşedinte Romanian Business Leaders.
 
Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au avut marţi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu.
 
CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ţntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
 
Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.
 
Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6833 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...