ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Gunther Krichbaum: România nu este în pericol să piardă fonduri europene din cauza nerespectării statului de drept

21 Iulie 2020   |   AGERPRES

Acesta a subliniat că stabilirea cadrului financiar multianual a fost una dintre principalele obiective ale preşedinţiei germane şi că, în prezent, există un rezultat clar al acestor negocieri, în urma cărora România nu va avea de suferit la capitolul alocări.

 
 
România nu este, în prezent, în pericol să piardă fonduri în viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene din cauza nerespectării statului de drept, progrese semnificative fiind făcute, în ultimii ani, în această direcţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, deputatul german Gunther Krichbaum (CDU), preşedintele Comisiei Afacerilor Europene din Bundestag.

Acesta a subliniat că stabilirea cadrului financiar multianual a fost una dintre principalele obiective ale preşedinţiei germane şi că, în prezent, există un rezultat clar al acestor negocieri, în urma cărora România nu va avea de suferit la capitolul alocări.

"Mecanismul statului de drept a jucat un rol extrem de important, deoarece, aşa cum am subliniat noi, în Bundestagul Germaniei, datorită background-ului nostru, că nu putem da banii plătitorilor de taxe acelor state europene, parte din proiectul european, în care statul de drept nu este garantat. Apoi, este greu de justificat faţă de proprii noştri cetăţeni. Eu cred că, în România, în ultima vreme, lucrurile s-au îmbunătăţit cu o viteză incredibilă. Aşa că, azi, nu cred că există vreo temere că banii pentru România ar putea fi 'tăiaţi'", a spus Krichbaum, aflat marţi într-o vizită la Braşov.


El a remarcat, totodată, că "lupta împotriva structurilor criminale, a corupţiei" rămân un obiectiv pentru viitor, pentru România, "dar, sub noul guvern, lucrurile s-au îmbunătăţit, mergând într-o direcţie bună".

"Şi eu sunt foarte mulţumit de asta. România nu a fost împotriva acestui mecanism de negociere, la Bruxelles, ci mai mai degrabă Polonia şi Ungaria, şi au motive pentru aceasta", a punctat deputatul german.

În ce priveşte domeniul Sănătăţii din România, Krichbaum a subliniat că şi aici lucrurile pot fi îmbunătăţite, însă "actualul guvern este conştient de această sarcină" şi a menţionat că nu se pot face lucrurile "în câteva zile sau luni".

"Probleme au, dacă ne uităm la impactul pandemiei asupra acestora, şi alte state - Italia, Spania şi Franţa. (...) Din fericire, noi (Germania-n.r.) nu avem aceeaşi situaţie şi de aceea am putut prelua pacienţi cu COVID-19 din Franţa, Spania, Italia (...) Cred că rămâne o chestiune ce ţine de solidaritatea europeană, dacă o ţară are posbilitate şi alta nu, trebuie să fim solidari cu aceasta. Încă de la începutul pandemiei, nu a fost cel mai fericit moment al Europei, pentru că fiecare stat a crezut că poate face faţă problemei singur. Asta a fost o greşeală enormă, cred eu (...)Trebuie să ne uităm la viitor, să vedem ce lecţii am învăţat (...) Sunt o mulţime de lucruri de făcut. Până azi, Sănătătatea, lupta împotriva pandemiilor, nu a fost competenţa UE, iar acum este sarcina şefilor de state să le lase în seama UE, ca pe viitor să putem gestiona situaţia, să facem faţă unui val doi, să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat", a mai afirmat Gunther Krichbaum.

Acesta a însoţit, marţi, la Braşov, o delegaţie de medici germani şi oficiali ai Ambasadei Germaniei şi Guvernului român, la o întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7746 / 8645
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...