ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ion Ştefan: Bugetul Ministerului Lucrărilor Publice - cu 66% mai mic decât cel real; e de necrezut

07 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Ministrul Lucrărilor Publice a menţionat că una dintre priorităţile sale este realizarea conectării gospodăriilor ţărăneşti la reţeaua de gaze româneşti.

 
 
Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a criticat joi modul în care a fost gândit de fosta guvernare bugetul ministerului.

"Am stat de vorbă cu Direcţia de buget şi am constatat că anul 2019 a adus ministerului, MDRAP sau cum s-a numit, un buget total greşit. Astăzi mai avem un necesar de 66% de finanţare, comparativ cu ce s-a prognozat şi ce s-a prevăzut în bugetul iniţial. Un buget greşit cu 66% este o realizare a fostului Guvern, este de necrezut că s-a gândit şi s-a conceput aşa ceva pentru acest minister. Noi vom face toate eforturile pentru ca UAT-urile, antreprenorii, să poată primi sumele necesare pentru a-şi achita facturile şi obligaţiile faţă de parteneri pe contractele efectuate. Ministerul trebuie să se ţină de contractele semnate, avem nevoie de o altă relaţie cu mediul de afaceri", a spus Ion Ştefan, la preluarea mandatului.


El a adăugat că cea mai mare neregulă pe care a găsit-o în minister este cea legată de buget, adică faptul că a fost proiectat un buget cu 66% mai mic decât "cel real".

Ministrul Lucrărilor Publice a menţionat că una dintre priorităţile sale este realizarea conectării gospodăriilor ţărăneşti la reţeaua de gaze româneşti.

"În aceste prime două zile de când sunt în minister am efectuat plăţilor către UAT-uri în vederea achitării facturilor emise de constructori, am transparentizat, prin publicare pe site, toate plăţile efectuate de către minister. Aceste plăţi vor fi afişate zilnic pe site-ul ministerului, începând de astăzi. (...) Chiar azi voi cere modificarea planului de audit în vederea realizării unui control riguros al implementării programelor şi voi publica şi raportul Curţii de Conturi, finalizat la minister în luna octombrie, pentru ca cetăţenii să cunoască în detaliu activitatea ministerului", a declarat el.

Acesta a menţionat că trebuie luate toate măsurile pentru evitarea dezangajării fondurilor europene şi pentru soluţionarea situaţiilor care fac obiectul procedurilor de punere în întârziere sau de infringement. Potrivit acestuia, un obiectiv major al său este eliminarea dezangajării fondurilor europene în valoare de 306 milioane de euro până la sfârşitul anului.

"Angajaţii ministerului vor găsi un sprijin în mine atâta timp cât prioritatea lor numărul 1 va fi munca în folosul cetăţenilor plătitori de taxe. Funcţionarii care dau dovadă de implicare, eficienţă, competenţă nu trebuie să se teamă, în schimb cei care au fost înşurubaţi în structurile ministerului prin sistemul 'PCR' - pile, cunoştinţe şi relaţii sunt invitaţi să îşi găsească locuri de muncă în altă parte", a arătat el.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8465 / 8645
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...