ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Jon Bolton, CEO al Liberty Steeel UK: Evaluăm planul de investiţii şi strategia pentru Galaţi, nu schimbăm echipa managerială. Ambiţia noastră este să intrăm pe noi pieţe

29 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Grupul, care a achiziţionat fostul Sidex Galaţi, a anunţat marţi că uzinele Liberty Steel se vor contopi într-un grup global, stabilind ca obiectiv operaţiuni neutre de carbon până în 2030.

 
 
Liberty Steeel are în vedere îmbunătăţirea calităţii produselor realizate la combinatul siderurgic de la Galaţi pentru a pătrunde astfel pe noi pieţe, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Jon Bolton, CEO al Liberty Steeel UK.

Grupul, care a achiziţionat fostul Sidex Galaţi, a anunţat marţi că uzinele Liberty Steel se vor contopi într-un grup global, stabilind ca obiectiv operaţiuni neutre de carbon până în 2030. Astfel, va fi creată divizia Liberty Steel Group, care va avea trei părţi: Liberty Primary Steel (din care va face parte şi combinatul de la Galaţi), Liberty GreenSteel şi Liberty Engineered Steel. Bolton a precizat însă că la Galaţi nu se va schimba nimic din punct de vedere al managementului şi nu vor exista concedieri în urma acestei reorganizări.


CEO-ul Libery Steeel a mai vorbit în interviu şi despre conflictul comercial dintre SUA şi China, care îi afectează pe toţi producătorii de oţel din Europa.

AGERPRES: Aţi anunţat marţi crearea Grupului Liberty Steeel, prin consolidarea afacerilor din domeniul siderurgic ale Alianţei GFG într-o singură entitate şi faptul că îşi propune să fie prima companie siderurgică din lume neutră de carbon, până în 2030. Puteţi detalia?

Jon Bolton: Anunţul pe care l-am făcut azi are două părţi: prima are legătură cu reorganizarea afacerilor Liberty Steel. Datorită faptului că am crescut atât de rapid într-o perioadă scurtă de timp, am decis să ne restructurăm afacerile. Având în vedere importanţa oţelului în cadrul grupului am decis să creăm divizia Liberty Steel Group, care va avea trei părţi: Liberty Primary Steel (din care va face parte şi combinatul de la Galaţi), Liberty GreenSteel şi Liberty Engineered Steel. Toate astea vor apărea de pe urma reorganizării grupului nostru, cu obiectivul să îl facem mai eficient, având în vedere că acum va cuprinde 30.000 de angajaţi în 10 ţări diferite.

Ce va însemna această reorganizare pentru combinatul de la Galaţi?

În termeni de management al organizaţiei nu va însemna nimic. Nu se va schimba nimic, când vine vorba despre modul în care conducem acea afacere. Va deveni parte a unui grup care include alte două combinate integrate.

Vor fi noi persoane în echipa managerială de la Galaţi?

Nu vor fi schimbări. Aceiaşi structură. Bogdan Grecu va continua să fie director general şi va raporta către CEO-ul responsabil de operaţiunile din Europa Continentală.

A doua parte a anunţului are de a face cu ambiţia de a deveni o companie cu operaţiuni neutre de carbon până în 2030. După cum ştiţi, fiecare tonă de oţel pe care o produci generează aproape 1,9 tone de CO2. Obiectivul nostru este să reducem în mod semnificativ cantitatea de CO2. Acest lucru poate fi făcut în mai multe feluri. Cel mai la îndemână şi disponibil deja este cuptorul cu arc electric, în cadrul căruia reciclezi deşeuri de oţel, şi asta va reduce emisiile de CO2 cu aproape 70%. Există şi alte tehnologii care sunt dezvoltate în prezent sau care există, dar la scară mai mică şi pe care probabil le vom introduce pentru a deveni carbon neutral până în 2030. Acestea sunt cele două părţi principale ale anunţului pe care l-am făcut azi.

Care sunt investiţiile necesare la Galaţi pentru introduce tehnologia cu arc electric?

Partea cunoscută este cât vom investi în tehnologia cu arc electric pentru că această tehnologie este cunoscută. Partea necunoscută este cât va trebui să investeşti pentru a introduce tehnologiile mai puţin cunoscute, cum este producţia de oţel pe bază de hidrogen. Am anunţat deja că vom investi sume semnificative la Galaţi. Când vom finaliza acea analiză, la sfârşitul acestui an, vom putea să vorbim despre când vor începe investiţiile şi cât vom cheltui. Însă este prea devreme să cuantificăm acest lucru pentru moment.

Ce aşteptaţi de la autorităţile române în viitor? Cum vă aşteptaţi să fiţi sprijiniţi?

Am primit răspunsuri pozitive din partea autorităţilor guvernamentale în toate ţările cu privire la dorinţa noastră de a deveni mai eficienţi din punct de vedere energetic şi de a ne reduce costurile producţiei de oţel. De asemenea, Guvernele din România şi Cehia au sprijinit politicile noastre de a ne reduce impactul asupra mediului. Ne aşteptăm ca Guvernul României şi Guvernul Cehiei să sprijine această iniţiativă.

Cu privire la numărul de angajaţi de la Galaţi? Vor exista restructurări sau vor fi create noi locuri de muncă?

Nu vor exista reduceri de personal ca urmare a reorganizării. Aceasta vizează să devenim mai eficienţi cu privire la costuri, mai responsabili cu mediul dar nu afectează numărul nostru de angajaţi. Am spus deja că intenţia noastră este să creştem producţia la Galaţi şi ne aşteptăm că va exista potenţial pentru crearea de locuri de muncă ca urmare a acestei creşteri.

Intenţionaţi să începeţi să produceţi noi tipuri de oţel la Galaţi?

În prezent evaluăm planul de investiţii şi strategia pentru Galaţi. Intenţia noastră este să îmbunătăţim calitatea produselor pe care le producem la Galaţi. În prezent producem produse plate şi ţevi şi tuburi din oţel. Ambiţia noastră este să intrăm pe noi pieţe prin îmbunătăţirea calităţii produselor şi caracteristicile produselor pe care le realizăm la Galaţi.

Cum va influenţa contextul internaţional, respectiv disputele comerciale dintre SUA şi UE, planurile Liberty Steel în următorii ani?

În prezent industria oţelului trece printr-o perioadă foarte dificilă şi desigur disputele comerciale influenţează acest lucru. Dacă vă uitaţi la tensiunile comerciale cu SUA, din cauza acestora tensiuni, produse care ar fi urmat să ajungă pe piaţa din SUA ajung pe piaţa europeană, ceea ce pune presiuni asupra producătorilor europeni de oţel. Aceasta este o problemă care îi afectează pe toţi producătorii de oţel din Europa.

Cum credeţi că va evolua piaţa oţelului din România în următorii ani?

Toate pieţele din Europa sunt afectate de disputele comerciale şi, în general, există o cerere mai mică pe toate pieţele din Europa. Cu toate acestea, unul dintre motivele pentru care am preluat combinatul de la Galaţi este şi acela că creşterea din România este semnificativ mai mare decât cea din Vestul Europei. În Europa Centrală şi de Est vedem un ritm de creştere mai mare, de 4% de la un an la altul, şi, de asemenea, o creştere a cererii pentru tipurile de produse pe care combinatul de la Galaţi le produce. Ne aşteptăm ca producţia noastră să crească pentru a face faţă majorării cererii în România şi în pieţele din jurul României.

Aveţi proiecte care privesc construcţia unei centrale electrice la Galaţi?

Nu avem un plan bine definit la momentul actual. Suntem conştienţi că există mai multe oportunităţi pentru a construi o centrală electrică pe gaze în zona Mării Negre, sau posibil să instalăm panouri fotovoltaice. Avem o echipă la Galaţi care analizează aceste oportunităţi, dar la acest moment trebuie să spun că nu avem planuri bine puse la punct, dar analizăm aceste posibilităţi.

Liberty este membru al Alianţei G.F.G., o grupare internaţională de întreprinderi specializate în producţia de energie regenerabilă, exploatare minieră, metalurgie, proiectare, logistică şi servicii financiare, cu sediul central la Londra. Compania deţinută de miliardarul Sanjeev Gupta are centre regionale în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sidney, Paris şi New York şi o prezenţă în aproximativ 30 de ţări. Alianţa cuprinde întreprinderi în domeniul industrial şi metalurgic sub egida "Liberty", un grup de producţie de resurse, energie regenerabilă, transport şi infrastructură din cadrul "SIMEC", servicii bancare şi financiare - "Wyelands" şi imobiliare - "Jahama Estates".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 130 / 12135
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ce firme de avocați au lucrat în cele mai mari tranzacții din 2019 | Reff & Asociații și Wolf Theiss au asistat cele mai multe fuziuni și achiziții din Top 10. Echipele care au gestionat juridic fiecare proiect
Dentons își întărește practica de Banking & Finance la nivel regional
Noerr își întărește echipa corporate ̸ M&A, real estate și litigii. Iulian Sorescu devine Partener
RIL. Hotărârea ICCJ 1 ̸2020 | AVRAM LAW a asistat Asociația Română a Băncilor la redactarea memoriului în vederea soluționării chestiunii privind poprirea asupra conturilor instituțiilor publice
Cum lucrează și ce mandate primește echipa axată pe Fiscalitate ̸Taxe de la Țuca Zbârcea & Asociații. Alianța cu Andersen Global oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali
Anda Todor, fost coordonator al biroului Dentons, se alătură firmei Istocescu & Vintilă ca Managing Partner. Todor, Istocescu & Vintilă – TIV Legal vrea să imprime o nouă tendință pe piața locală de avocatură
Mitel & Asociații a asistat fondul ACCESSION II în vânzarea companiilor Lipomin SA şi Carpatina SA. Ce avocați a avut Prodal 94, firma lui Jabbar Kanani, în această achiziție
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...