ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Agriculturii, despre magazinele de stat deschise de Petre Daea: Butaforii cu iz penal. Concluziile controlului au fost înaintate Parchetului

30 Ianuarie 2020   |   MEDIAFAX

Ministrul Agriculturii a mai spus că nu vede un viitor pentru astfel de magazine, „prin intervenţia statului”.

 
 
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a catalogat drept „butaforii” magazinele de stat deschise când ministru era Petre Daea. Concluziile Corpului de Control ca urmare a sesizării venite de la Consiliul de Administraţie al Casei de Comerţ Unirea au fost înaintate Parchetului.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu crescătorii de ovine, ce se va întâmpla cu magazinele de tip „Gostat”, deschise de predecesorul său, Petre Daea, acesta spunând că sunt „butaforii”, iar controlul la aceste magazine a vizat achiziţiile de un milion de euro.

„Controlul a vizat achiziţiile pe care le-au făcut, de aproximativ un milion de euro, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie. Acest control a început la sesizarea CA, care, în prima zi când am ajuns la Minister, au venit să sesizeze acest lucru: să spună că acolo sunt multe lucruri cu iz penal, că magazinele sunt butaforii. Eu am dat în verificare la Corpul de Control. Am înţeles că există un material cu nişte concluzii care au fost înaintate Parchetului”, a spus ministrul Oros.


Acesta a afirmat că statul nu are cum să se implice procesul de vânzare fără să nu disturbe piaţa şi consideră că prin aceste magazine exact acest lucru s-a întâmplat. Mai mult, Oros a afirmat că au fost foarte multe reclamaţii de la cei care nu au fost primiţi în magazin.

„În care s-au făcut cele două magazine (la Sibiu şi Bucureşti – n.r.) a fost primită marfa anumitor persoane şi foarte multe persoane nu au avut acces acolo. Statul are alte mijloace şi mecanisme pentru a stimula vânzarea produselor celor mici, pentru că ideea iniţială asta a fost: cei mici care nu reuşesc să îşi vândă produsele, neavând acces în marile lanţuri de retail şi vânzând cantităţi foarte mici în pieţele locale, au o singură soluţie. Şi soluţia există. Şi în ţară la noi sunt modele de bune practici, cooperativele”, a mai spus Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai spus că nu vede un viitor pentru astfel de magazine, „prin intervenţia statului”.

„Noi putem să îi stimulăm prin această lege a cooperativelor şi prin faptul că în noul PNS sunt axe de finanţare exact pentru a stimula cererea şi aceste cooperative să îşi facă depozite, procesare şi lanţuri de vânzare”, a mai declarat ministrul Adrian Oros.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a inaugurat, în octombrie 2019, primul magazin alimentar de stat, numit „Brânzărie”, unde puteau vinde doar producătorii locali. La scurt timp, mulţi au renunţat să comercializeze brânza telemea de Sibiu aici, din cauza problemelor legate de plata produselor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8350 / 8648
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...