ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Finanţelor: Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero

28 Ianuarie 2020   |   AGERPRES

Întrebat dacă ar putea acea loc o creştere graduală a pensiilor pentru diverse categorii sociale, el a precizat că "nu există nicio discuţie în acest moment despre pensii, banii sunt la buget", iar discuţia despre o posibilă eşalonare a creşterii există la Banca Naţională a României şi la Consiliul Fiscal, nu la MFP.

 
 
Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero, pentru că am construit un buget conservator, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte foarte mic, aproape de zero. Am construit un buget conservator, sunt mai mulţi bani alocaţi pentru investiţii care se pot face şi asta înseamnă că în acest an ne aşteptăm ca o contribuţie mai mare la creşterea economică să vină de la investiţii, nu de la consum. Am spus asta şi în Strategia fiscal-bugetară prin modul în care am selectat proiectele. Nu îmi este teamă nici de o încetinire globală, România este OK, iar încrederea investitorilor...când am ieşit pe pieţele internaţionale au fost 12 miliarde de euro oferiţi pentru România. Un maxim istoric. Investitorii au avut încredere să vină cu 12 miliarde de euro către România. Este clar că România merge într-o direcţie OK", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.


El a precizat că trebuie analizat modul în care România este evaluată de către investitorii străini iar evaluarea cea mai simplă se vede în evoluţia dobânzilor care scad în fiecare lună.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat, totodată, că în acest an Codul Fiscal nu va fi modificat.

Pe de altă parte, acesta a fost întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% în toamna acestui an şi dacă mai are bunici în viaţă.

"Să ştiţi că bunicii mei au fost nişte oameni foarte oneşti şi au trăit la ţară toată viaţa. Niciodată nu mi-au cerut niciun ban şi au muncit cu ceea ce au avut tot timpul. Chiar dacă comuniştii le-au luat proprietăţile, bunicul meu a fost chiar în puşcărie şi încă au stat ani de zile după aceea, 30 de ani de zile, să-şi recupereze proprietăţile, niciodată nu i-am auzit pe bunicii mei să întrebe ceva de bani, întotdeauna s-au descurcat singuri. Dar pentru restul românilor, le spun ceea ce spun de la începutul acestui an: banii pentru creşterea, pentru legislaţia în vigoare, pentru pensii, pentru salarii, sunt în buget. În februarie, veţi vedea că în sectorul bugetar vor creşte salariile, chiar dacă eu, ca să fie o chestie directă, am îngheţat salariul meu şi al demnitarilor şi al celorlalţi aleşi locali", a spus Florin Cîţu.

Întrebat dacă ar putea acea loc o creştere graduală a pensiilor pentru diverse categorii sociale, el a precizat că "nu există nicio discuţie în acest moment despre pensii, banii sunt la buget", iar discuţia despre o posibilă eşalonare a creşterii există la Banca Naţională a României şi la Consiliul Fiscal, nu la MFP.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8341 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...