ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Precup (MF): Societatea românească conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD

27 Iunie 2022   |   Agerpres

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, proiectul privind "Strategia naţională pentru piaţa de capital", finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

 
 
Societatea românească, de la factor politic, administraţie publică, autorităţi, bănci, sectorul privat conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD, a declarat luni, Mihai Călin Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la evenimentul de prezentare a Raportului OECD privind piaţa de capital din România.

"Cred că ce este acum ca şi noutate este faptul că societatea românească, de la factor politic, administraţie publică, autorităţi, bănci, sectorul privat conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD. Cu atât mai mult cu cât suntem o ţară dezvoltată, suntem o ţară în Uniunea Europeană, împărtăşim valori europene şi noutatea stă că am făcut cu toţii un pact şi l-am pus pe foaie. Chiar dacă înainte am mai discutat de toate aceste măsuri, încă din intervenţia mea am spus că nu cred că sunt elemente noi nici în spaţiul românesc de dezbatere şi nici în spaţiul european. Nu am inventat roata prin această strategie. Noutatea este că ne-am dat mâna, ne-am pus o prioritate şi ne-am stabilit o agendă între 2022 şi 2026 pe care să o îndeplinim. Din punctul meu de vedere nu este o agendă grea, ci este o agendă de bun simţ care va aduce România în rândul ţărilor dezvoltate şi va reforma România. Până la urmă această agendă nu este numai cum suntem obişnuiţi "ne spune Comisia Europeană să facem", nu, ne asumăm noi pentru că credem că în felul acesta vom reforma România. Şi România şi piaţa de capital vor arăta cu totul altfel în 2026 dacă implementăm această strategie care acum este în discuţie. Avem recomandările OECD, dar la nivel naţional este în discuţie", a spus Mihai Călin Precup.


Lansarea "Raportului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) privind piaţa de capital din România: pregătirea unei strategii naţionale" a avut loc luni, în cadrul unui eveniment la care au participat oficiali ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, ai Ministerului de Finanţe şi ai OECD.

Acest raport propune, în urma unei analize aprofundate a pieţei de capital din România, un set de recomandări care privesc cu precădere îmbunătăţirea cadrului instituţional, juridic şi de reglementare, în vederea valorificării oportunităţilor de dezvoltare a pieţei autohtone.

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, proiectul privind "Strategia naţională pentru piaţa de capital", finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Conform documentului, recomandările furnizate în Raport sunt menite să ajute autorităţile române să îmbunătăţească cadrul legal, de reglementare şi instituţional pentru pieţele de capital şi, în cele din urmă, să pregătească o strategie naţională pentru piaţa de capital. Acest proces va implica în mod necesar colaborarea diferitelor autorităţi guvernamentale şi de supraveghere, precum şi a entităţilor din sectorul privat, în special a Bursei de Valori Bucureşti. Recomandările sunt organizate în şase domenii principale: îmbunătăţirea condiţiilor de listare la bursa de valori; creşterea lichidităţii bursiere secundare; stimularea unei pieţe dinamice de dezvoltare a IMM-urilor; promovarea economiilor gospodăriilor; creşterea rolului investitorilor instituţionali; facilitarea finanţării din piaţă a datoriei pe termen lung.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2948 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...