ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preşedintele Comisiei de buget a Camerei: Antreprenorii nu au nevoie neapărat să fie descurcaţi de statul român; au nevoie să nu fie încurcaţi

12 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Aproape 2.000 de companii cu capital român şi străin din diverse domenii (bunuri de larg consum, energie, ospitalitate, comerţ, media, publicitate etc.), cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 de miliarde de lei, şi peste 36.000 de angajaţi s-au grupat în cadrul Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) pentru a contribui la crearea unui cadru fiscal şi legislativ predictibil şi echilibrat.

 
 
Oamenii de afaceri, antreprenorii, nu au nevoie neapărat să fie descurcaţi de statul român, iar mai degrabă au nevoie să nu fie încurcaţi şi din acest motiv o supra-reglementare în România nu va ajuta niciodată mediul de afaceri, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Sorin Lazăr, la evenimentul de lansare a Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

"Cred că oamenii de afaceri, antreprenorii, nu au nevoie neapărat să fie descurcaţi de statul român, cred că mai degrabă au nevoie să nu fie încurcaţi şi din acest motiv cred că o supra-reglementare în România nu o să ajute niciodată mediul de afaceri. Predictibilitatea este un 'must' şi reglementarea trebuie să fie simplă, corectă şi eficientă", a afirmat Sorin Lazăr.


El a subliniat că impozitul pe profit la întreprinderile cu cifră de afaceri sub un milion de euro este de 1% şi acesta simplifică activitatea şi controlul, iar impozitul pe dividende a scăzut.

"Încurajăm în Comisia de buget, finanţe şi bănci orice fel de dezbatere pe orice fel de temă, pentru că doar aşa putem să dăm ţării legi corecte, care nu trebuie schimbate de la un ciclu legislativ la altul prin ordonanţe sau prin alte căi. Noi considerăm că mediul de afaceri din România trebuie sprijinit şi încurajat", a afirmat Sorin Lazăr.

Aproape 2.000 de companii cu capital român şi străin din diverse domenii (bunuri de larg consum, energie, ospitalitate, comerţ, media, publicitate etc.), cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 de miliarde de lei, şi peste 36.000 de angajaţi s-au grupat în cadrul Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) pentru a contribui la crearea unui cadru fiscal şi legislativ predictibil şi echilibrat.

Membrii CLCC consideră că libertatea economică, libertatea comerţului şi libertatea comunicării sunt fundamentale, iar consultările publice stau la baza unei societăţi democratice. Coaliţia pledează pentru stabilitate şi predictibilitate legislativă, precum şi pentru reglementări echilibrate şi necesare, nu intempestive sau excesive.

"Credem că, în elaborarea politicilor publice, decidenţii politici trebuie să ia în considerare toate opiniile şi datele disponibile, inclusiv expertiza agenţilor economici. CLCC susţine accesul liber la produsele legale, a căror calitate este garantată de identitatea de marcă şi de reputaţia companiilor membre ale Coaliţiei", a declarat Constantin Rudniţchi, director executiv al Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării. 

CLCC a pornit ca un demers necesar, în contextul apariţiei unor iniţiative legislative care urmăresc supra-reglementarea anumitor sectoare şi industrii, într-un mod nejustificat şi fără consultări ale mediului de afaceri. Un exemplu recent este proiectul de hiper-reglementare în domeniul tutunului (L443/2019) care prevede, printre altele, interzicerea expunerii produselor din tutun în cele peste 70.000 de magazine din România care comercializează ţigarete. Limitarea comerţului cu produse din tutun şi ascunderea pachetelor sub tejghea va determina reducerea cifrei de afaceri şi a profitului magazinelor şi producătorilor, creşterea cheltuielilor şi pierderea de locuri de muncă şi va alimenta piaţa neagră.

Alte exemple de iniţiative de acelaşi tip respinse sau în dezbatere vizează: interzicerea publicităţii la medicamente, interzicerea comercializării băuturilor carbogazoase către minorii cu vârsta sub 16 ani, etichetarea produselor alimentare procesate, pentru reducerea riscului de boală cardiovasculară etc. În plan internaţional sunt de asemenea exemple extreme: taxarea cărnii roşii sau a produselor cu grăsimi, inclusiv brânza, interzicerea foie gras etc.

Coaliţia a atras rapid membri din întregul sector al bunurilor de larg consum şi nu numai, îngrijoraţi de tendinţa reglementatorilor de a lua de pe-o zi pe alta măsuri care pot îngenunchia mediul de afaceri fără nicio consultare cu cei direct vizaţi.

Ţinând cont de aceste realităţi, reprezentanţii Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării solicită membrilor Parlamentului României să trateze cu maximă seriozitate şi responsabilitate orice pachet de măsuri legislative care poate destabiliza un întreg lanţ de afaceri legitime.

Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării urmăreşte asigurarea unui mediu de afaceri competitiv şi corect, astfel încât companiile să poată investi şi dezvolta, plătind în continuare salariile a milioane de români şi contribuind la dezvoltarea întregii comunităţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8482 / 8668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...