ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectul Made in Romania este dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc(secretar de stat)

29 Martie 2023   |   Agerpres

Pe 29 martie a fost lansată cartea "Made in Romania: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes" care marchează încheierea ediţiei a V-a şi debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania, unicul program din piaţa de capital dedicat antreprenorilor.

 
 
Proiectul Fabricat în România sau Made in Romania reprezintă dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc, care are nevoie de un mediu transparent şi predictibil, a afirmat miercuri Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
 
"Trăim momente complicate, cu siguranţă unice prin ceea ce se întâmplă în România, în Europa, în lumea întreagă. Cu toate acestea, Ministerul nostru propune soluţii viabile pentru ca mediul de afaceri autohton să îşi găsească echilibrul şi buna funcţionare, un mediu transparent, un mediu predictibil în care rezilienţa, digitalizarea, internaţionalizarea afacerilor să fie direcţii care să se dezvolte pentru viitor, pentru antreprenorii români. Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere o zi frumoasă de toamnă, 23 septembrie 2022, când v-am cunoscut, din calitatea de secretar de stat, când am descoperit poveşti extrem de frumoase ale unor oameni ambiţioşi care şi-au pus la bătaie energia, resursele financiare - şi-au pus la bătaie timpul pentru afaceri deosebit de frumoase. Eu am intrat în contact cu ele vizual, în diferite momente ale existenţei noastre. Proiectul Fabricat în România sau Made in Romania este într-adevăr, dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc. Astăzi începe o altă poveste, a VI-a. Va fi o lungă selecţie, nominalizare, evaluare, jurizare şi, în final, premiere ale altor 15 poveşti de succes româneşti", a menţionat Cătălin Canciu, la evenimentul care marchează debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania.
 
Pe 29 martie a fost lansată cartea "Made in Romania: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes" care marchează încheierea ediţiei a V-a şi debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania, unicul program din piaţa de capital dedicat antreprenorilor.
 
La rândul său, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, a subliniat că primul obiectiv propus prin proiectul Made in Romania este acela de a acorda vizibilitate companiilor locale, poveştile acestora să fie puse în scenă, să fie promovate, societăţile să fie ajutate să crească, atât ca vizibilitate, cât şi prin accesul la capital.
 
"Încheiem a V-a ediţie a programului Made in România, intrăm în cea de-a VI-a ediţie. (...) Primul obiectiv pe care ni l-am propus prin acest proiect este să acordăm vizibilitate către companiile locale. Am văzut de-a lungul timpului companii mature, am văzut companii mai la început de drum, am văzut multe poveşti care ne-au impresionat. Ne uităm cu mare încredere înainte şi ne aşteptăm să vedem tot mai multe dovezi a ceea ce se întâmplă în sectorul antreprenorial local în România. Treaba noastră este să punem pe scenă poveştile acestea, să le promovăm, să le ajutăm să crească, atât ca şi vizibilitate, cât şi - dacă e nevoie - ca platformă de finanţare, prin accesul la capital pe care îl oferim. Trăim într-un context în care ne uităm la o lume care se schimbă, un context complicat. Acum a devenit şi mai complicat prin faptul că avem un conflict la graniţă, dar lăsând deoparte contextul acesta, mai regional, vedem o lume în care se întâmplă o tranziţie de la o discuţie legată de globalizare către teme mai mult legate de regionalizare", a menţionat Radu Hanga.
 
În opinia sa, ne îndreptăm spre o lume care va fi mai fragmentată. "Cu tot deranjul pe care îl creează această tranziţie de la globalizare către deglobalizare sau regionalizare, ne uităm la oportunităţile pe care ni le creează. Primul lucru care se întâmplă este faptul că începem să ne uităm cu mai mare atenţie la afacerile de lângă noi, să începem să ne uităm la cu mai mare atenţie la termenul de rezilienţă, la cum putem să rezistăm noi ca şi ecosistem într-o lume care devine mai dificilă. Sigur, această rezilienţă este legată de rezilienţa companiilor locale. Ca urmare, ne uităm la contextul acesta ca aducând oportunităţi pentru burse şi pentru companiile locale care doresc să se dezvolte. Noi, ca şi piaţă, suntem aici pentru a sprijini acest proces, pentru a-l ajuta. Ne bucurăm de faptul că avem alături de noi nu doar ecosistemul antreprenorial local, avem alături de noi şi Guvernul României, Guvern care este interesat de asemenea în dezvoltarea economiei locale", a adăugat preşedintele BVB.
 
Totodată, el a subliniat că un buget de 35 de milioane de euro este destinat susţinerii companiilor locale de a veni către bursă, prin PNRR.
 
"Ne uităm la mesajul pe care îl dă faptul că, în Programul naţional de rezilienţă, avem un buget de 35 de milioane de euro, care este destinat exact pentru a susţine companiile locale în a veni către bursă şi - dincolo de componenta financiară, cel mai important pentru noi este mesajul pe care îl transmite Guvernul României, că susţine piaţa de capital locală, că susţine companiile locale în parcursul lor de creştere, în dezvoltarea lor. Ne uităm cu mare interes la ediţia a 6-a programului Made in România, ne uităm la companiile frumoase, pe care le vom vedea pe scenă", a mai spus Radu Hanga.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1600 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...