ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VIDEO Iohannis: Majoritatea parlamentară lipsită de orice legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susţinere economică

16 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Chiar şi în aceste zile dramatice politicienii se gândesc doar la beneficiile lor electorale, a arătat Președintele României.

 
 
  • BizLawyer TV
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, joi, faptul că majoritatea parlamentară a votat mai multe măsuri la decretul privind prelungirea stării de urgenţă.

"Schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care chiar şi în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale şi, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greşite, dar pur şi simplu împovărează o ţară pe care au lăsat-o şi expusă, şi vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susţinere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.


Criza cauzată de noul coronavirus a dat "lecţii dureroase" despre nevoia de a întări statul, în special sistemul sanitar, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Această criză ne-a dat lecţii dureroase, care trebuie însuşite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice, pentru a elimina clientelismul, şi de a susţine zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcţional, aflat realmente în slujba cetăţeanului, pentru a putea progresa şi a recupera din pagubele grave produse de epidemie. Resetarea României este acum mai necesară şi mai urgentă decât oricând", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că sistemul sanitar este primul, dar nu singurul, care are nevoie de o reaşezare "profundă".

"Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susţinut şi mobilizare maximă am reuşit să ne adaptăm rapid şi să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ţinută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost astăzi mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depăşim aceste momente de criză, pentru că este esenţial ca România să devină o ţară care le asigură cetăţenilor săi toate condiţiile pentru o viaţă decentă şi sigură", a susţinut Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, joi, că sărbătorile pascale vor fi petrecute în "condiţii atipice", departe de cei dragi şi a făcut apel la români să facă acest efort.

"Suntem în prag de sărbători pascale pe care anul acesta le vom petrece în condiţii atipice, cei mai mulţi dintre noi departe de cei dragi. Haideţi să facem împreună acest efort pentru ca să putem fi din nou cât mai repede aproape de părinţii, copiii şi bunicii noştri", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8119 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...