ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Virgil Popescu: Îmi doresc ca Romgaz să fie parte a consorţiului care va începe exploatarea gazelor în Marea Neagră

02 Iulie 2020   |   AGERPRES

Potrivit acestuia, pe total sistem energetic, numai din bugetul companiilor, vor fi peste 12,5 miliarde euro pentru investiţii în următorii cinci ani.

 
 
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat miercuri că îşi doreşte ca Romgaz să fie parte a consorţiului ce va începe exploatarea gazelor în Marea Neagră, deoarece numai aşa poate fi extinsă reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

"Romgaz negociază să înceapă investiţiile în exploatarea gazelor din Marea Neagră şi îmi doresc să fie parte din acel consorţiu care va începe exploatarea gazelor din Marea Neagră, pentru că numai aşa putem să avem gaze să extindem reţeaua de distribuţie de gaze naturale şi ca românii să poată să beneficieze de gazul românesc pentru încălzire", a spus Popescu, cu ocazia lansării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului României.


Potrivit acestuia, pe total sistem energetic, numai din bugetul companiilor, vor fi peste 12,5 miliarde euro pentru investiţii în următorii cinci ani.

Astfel, a subliniat ministrul, Romgaz are un program foarte ambiţios de investiţii, "inovativ", care, pe lângă finalizarea Centralei la Iernut şi construirea unei noi centrale la Mintia, are un nou concept aprobat.

"Practic, integrăm producerea de energie solară sau de vânt cu producerea de hidrogen verde, împreună cu producerea de energie electrică pe bază de gaz, în aşa fel încât această centrală nouă, care este aprobată şi va fi pentru prima dată pilot, de 200 MW, instalată în locul vechii centrale de la Halânga, din judeţul Mehedinţi, care e în faliment, va fi sub minimul la care se discută în momentul de faţă la Comisie: 200 g CO2 emisii. Prin acest nou concept pe care îl putem multiplica la nivel naţional, România poate folosi gazul ca şi combustibil de tranziţie, fără să aibă probleme de poluare şi de emisii de CO2", a explicat Virgil Popescu.

Acesta a adăugat că vom avea o investiţie nouă şi în petrochimie, deoarece Romgaz şi-a propus să investească într-o ro fabrică de metanol.

În ceea ce priveşte Hidroelectrica, acesta "prima dată şi-a asumat un plan de investiţii care duce către lucruri noi", respectiv ferme eoliene off shore şi on shore, în timp ce Nuclearelectrica va continua investiţiile în retehnologizarea Unităţii 1 şi construirea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Compania Energetică Oltenia, în urma unui program la care se lucrează şi va fi "cât de curând" înaintat Comisiei Europene spre aprobare, va primi un ajutor de stat pentru restructurare şi se va transforma într-o companie care va avea şi energie solara şi energie pe bază de gaze naturale şi pe bază de cărbune, iar la Compania Energetică Hunedoara, printr-un program de reorganizare, şi "folosirea unei ordonanţe 60 de anul trecut", termocentrala de la Mintia va fi dusă către autorităţile locale, iar termocentrala de la Paroşeni, împreună cu cele 4 mine, transformate prin retehnologizare, vor alcătui o nouă companie ce va produce eficient energie electrică.

"Sunt multe lucruri ce se pot face. Transgaz şi Transelectrica îşi vor continua extinderile prin investiţii. Transgaz va finaliza BRUA, va dezvolta reţeaua de transport naţională, va asigura interconectarea cu statele vecine. Transelectrica va creşte interconectarea cu statele vecine şi va închide inelul, astfel încât în România să poată să circule fără congestii curentul electric de la nord la sud şi de la est la vest", a mai afirmat ministrul Economiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8061 / 8889
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...