ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Camera Deputaţilor: Termenul de finalizare a Autostrăzii Unirea - 31 decembrie 2030

21 Septembrie 2021   |   Agerpres

S-au înregistrat 266 de voturi "pentru" şi o abţinere.

 
 
Camera Deputaţilor a decis, marţi, ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea să fie 31 decembrie 2030.
 
Deputaţii au adoptat, cu modificări, OUG 105/2020 pentru completarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, Autostrada Unirii.
 
S-au înregistrat 266 de voturi "pentru" şi o abţinere.
 
Ordonanţa are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii 291/2018 şi prevede că Autostrada Unirii are două tronsoane: Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi peste râul Prut în zona Ungheni.
 
Totodată, se introduce un nou articol care stipulează că, prin derogare de la prevederile OUG 57/2007, dezvoltarea investiţiei Autostrada Unirii, în zona tronsonului Ditrău - Târgu Neamţ km 75+000 - km 95+000 şi a podului peste Prut în zona Ungheni, inclusiv zona aferentă punctului de trecere a frontierei, va fi permisă pe raza ariilor naturale protejate de interes naţional, care vor fi scoase din circuitul agricol şi silvic.
 
"Autostrada Unirii cuprinde două tronsoane de autostradă: Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi peste râul Prut în zona Ungheni.(...) Prin derogare de la prevederile art. 23 alin. 2 şi ale art. 27 alin. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, dezvoltarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii, în zona tronsonului Ditrău - Târgu Neamţ km 75+000 - km 95+000 şi a podului peste Prut în zona Ungheni, inclusiv zona aferentă punctului de trecere a frontierei, va fi permisă pe raza ariilor naturale protejate de interes naţional, respectiv pentru acest obiectiv de investiţii se va face scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol şi silvic. Dispoziţiile se aplică de autorităţile competente pentru protecţia mediului cu privire la procedura de evaluare a impactului asupra mediului, inclusiv procedura de evaluare adecvată pentru obiectivul de investiţii Autostrada Unirii", se prevede în textul adoptat.
 
Deputaţii au introdus un amendament care prevede termenele până la care vor fi finalizate tronsoanele autostrăzii.
 
Astfel, termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea şi deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane de autostradă vor fi: 31 decembrie 2026, pentru tronsonul Ungheni - Iaşi - Târgu Neamţ, respectiv 31 decembrie 2030, pentru tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ.
 
Termenul pentru finalizarea efectivă în zona tronsonului Ditrău - Târgu Neamţ, km 75+000 - km 95+000, şi a podului peste Prut la Ungheni, inclusiv zona aferentă punctului de trecere a frontierei, va fi 31 decembrie 2030, au mai stabilit deputaţii.
 
Deputatul PSD Vasile Toma a transmis că amendamentul aparţine social-democraţilor şi "fixează termene clare" pentru construcţia Autostrăzii Unirii.
 
"În sfârşit, niciun ministru al Transporturilor şi nimeni care este direct implicat în construcţia şi dezvoltarea infrastructurii rutiere din România nu se mai poate folosi de justificări şi scuze în faţa inacţiunii şi delăsării. (...) Avem acum o lege pe care, de acum înainte, fiecare ministru şi fiecare angajat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sunt obligaţi să o respecte întocmai, or, în caz contrar, să suporte consecinţele legale. Legea este de partea românilor", a afirmat Toma.
 
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de act normativ.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1807 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...