ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cameră: Proiectul privind realizarea “Capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă”, adoptat

24 Februarie 2021   |   Agerpres

Proiectul de lege, avizat favorabil de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, are ca obiect de reglementare aprobarea realizării capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă, aferentă programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă", prin atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din OUG nr. 114/2011 pentru achiziţia sistemului de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă bazat pe racheta Naval Strike Missile.

 
 
Deputaţii au aprobat miercuri, cu 310 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă", aferent programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachetă antinavă (SIML)".
 
Proiectul de lege, avizat favorabil de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, are ca obiect de reglementare aprobarea realizării capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă, aferentă programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă", prin atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din OUG nr. 114/2011 pentru achiziţia sistemului de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă bazat pe racheta Naval Strike Missile.
 
SIML care va fi achiziţionat include patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă - control - comunicaţii, platforme de transport şi încărcare - descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, implicit folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML. De asemenea, vor fi achiziţionate produsele şi serviciile necesare constituirii unei capacitaţi de producţie şi realizare a mentenanţei pentru sisteme din înzestrarea Forţelor Navale Române, prin cooperare tehnologică şi industrială aferentă acestei capabilităţi.
 
SIML este destinat apărării zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă, având capacitatea de a coopera cu nave, aeronave şi echipamente proprii şi ale aliaţilor, utilizând datele furnizate de către acestea şi viceversa, folosind sisteme de legături de date şi canale de comunicaţii protejate, pentru executarea atacului cu rachetele antinavă.
 
Potrivit expunerii de motive, România va utiliza capabilitatea de luptă împotriva navelor de suprafaţă pentru a-şi întări apărarea proprie şi pentru descurajarea ameninţărilor regionale. Achiziţia va susţine, în primul rând, nevoile României pentru apărarea proprie şi va genera intensificarea cooperării militare dintre România şi SUA, transferul de tehnologii şi informaţii sensibile şi creşterea nivelului de încredere între cei doi aliaţi. Consolidarea parteneriatului prin realizarea achiziţiei va duce la o creştere a nivelului de securitate a României şi cetăţenilor şi va întări poziţia/imaginea ţării ca furnizor de securitate regional, se mai argumentează în expunerea de motive.
 
Senatul a adoptat proiectul de lege pe data de 3 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2319 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...