
Comisia Europeană cere României să aplice normele revizuite privind rezoluţia bancară Solvency II
10 Octombrie 2019
AGERPRESStatele membre erau obligate să transpună această directivă în legislaţia naţională şi să comunice Comisiei textul acestor măsuri până la data de 29 decembrie 2018. Până în prezent, România nu a transpus Directiva 2017/2399 în legislaţia naţională.
Comisia Europeană a decis joi să trimită României un aviz motivat pentru că nu a transpus în legislaţia naţională Directiva UE 2017/2399 care modifică Directiva 2014/59/UE privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Directiva UE 2017/2399 cere statelor membre să revizuiască rangul instrumentelor de datorie negarantate în ierarhia creanţelor în caz de insolvenţă. Aceasta va facilita procesul de rezoluţie, garantând în acelaşi timp un impact minim asupra stabilităţii financiare şi a contribuabililor.
Statele membre erau obligate să transpună această directivă în legislaţia naţională şi să comunice Comisiei textul acestor măsuri până la data de 29 decembrie 2018. Până în prezent, România nu a transpus Directiva 2017/2399 în legislaţia naţională.
Directiva UE 2017/2399 cere statelor membre să revizuiască rangul instrumentelor de datorie negarantate în ierarhia creanţelor în caz de insolvenţă. Aceasta va facilita procesul de rezoluţie, garantând în acelaşi timp un impact minim asupra stabilităţii financiare şi a contribuabililor.
Statele membre erau obligate să transpună această directivă în legislaţia naţională şi să comunice Comisiei textul acestor măsuri până la data de 29 decembrie 2018. Până în prezent, România nu a transpus Directiva 2017/2399 în legislaţia naţională.
Dacă autorităţile române nu răspund satisfăcător în termeni de două luni, Comisia ar putea să se adreseze Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, avertizează Executivul comunitar.
Tot în domeniul serviciilor financiare, Comisia Europeană a trimis joi avize motivate către opt state membre, printre care şi România, prin care le cere să aplice noile norme UE privind instituţiile care se ocupă cu furnizarea de pensii ocupaţionale.
Directiva (UE) 2016/2341 (IORP II) privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale oferă un cadru de reglementare comprehensiv cu privire la activităţile şi supervizarea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale.
Statele membre erau obligate să transpună în legislaţia naţională Directiva UE până la data de 13 ianuarie 2019.
Cu toate acestea, Cipru, Grecia, Luxemburg, Portugalia, România, Slovenia, Spania şi Suedia nu au comunicat încă executivului comunitar măsurile naţionale solicitate. Dacă măsurile pentru punerea în aplicare a Directivei (UE) 2016/2341 nu sunt comunicat în maxim două luni de la trimiterea avizului motivat, Comisia ar putea să se trimită statele respective în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4344 / 5470 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...