ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Guvernul a aprobat modificarea HG privind starea de alertă pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate

29 Mai 2020   |   AGERPRES

La începutul şedinţei de Guvern, care a început miercuri seară şi s-a terminat câteva ore mai târziu, premierul Orban a prezentat cuprinsul Hotărârii nr. 26 a CNSU.

 
 
Guvernul a aprobat modificarea Anexei 3 a hotărârii privind starea de alertă, pentru a permite, începând cu data de 1 iunie, relaxarea în mai multe domenii de activitate, conform măsurilor adoptate prin Hotărârea nr. 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

La începutul şedinţei de Guvern, care a început miercuri seară şi s-a terminat câteva ore mai târziu, premierul Orban a prezentat cuprinsul Hotărârii nr. 26 a CNSU.

Astfel, începând cu 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii; se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine aflate în aer liber sau în bazine acoperite a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, tot fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii.


Totodată, se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 metri/persoană şi cu respectarea regulilor de protecţie sanitară stabilite.

Tot de la 1 iunie, se vor putea desfăşura spectacole, concerte, alte evenimente culturale în aer liber, precum festivaluri publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului şi a respectării condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii.

Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricţiile, interdicţiile, privind deplasarea persoanelor în afara localităţii, respectiv zonei metropolitane.

Alte modificări ale Anexei 3 a Hotărârii privind starea de alertă prevăd reluarea transportului feroviar şi a transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite.

De la aceeaşi dată, "se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţii destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt persoane care provin din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor".

O altă modificare conform cu Hotărârea 26 a CNSU prevede că, de la data de 1 iunie, "accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, ministrului Sănătăţii şi ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, emis în temeiul articolului 71, alineatul 2, din Legea 55/2020".

Nu în ultimul rând, se permite "organizarea şi desfăşurarea de spectacole în sistemul drive-in cu condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3318 / 5250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...