ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de guvern: Anexa VIII din Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice va fi modificată

26 Mai 2023   |   Agerpres

Proiectul de act normativ vizează completarea Articolului I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 
 
Salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr. VIII - Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Administraţie" din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice vor fi stabilite la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022, începând cu data de 1 iunie 2023, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie aprobată, vineri, într-o şedinţă de guvern.

Proiectul de act normativ vizează completarea Articolului I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

"Având în vedere faptul că Legea-cadru nr. 153/2017 a fost elaborată astfel încât începând cu anul 2022 să fie aplicată în integralitatea sa, apreciem că acordarea nivelului salariilor de bază pentru personalul încadrat pe funcţiile prevăzute în Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevăzute în legea-cadru implică un impact bugetar nesemnificativ, care nu va dezechilibra ţintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas şi o punte în sprijinul aplicării noii legislaţii care va reglementa salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest sens, articolul unic al prezentei ordonanţe de urgentă a Guvernului prevede completarea articolului I din OUG nr.168/2022 (...) cu un nou alineat, care prevede că, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr. VIII Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Administraţie" din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, să se stabilească la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022", se arată în nota de fundamentare.


În şedinţa de guvern va fi aprobat şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la arhivarea documentelor electronice.

"Prin proiect se propune: stabilirea clară a celor cărora le revine sarcina îndeplinirii activităţii de arhivare a documentelor electronice. Astfel, activitatea în discuţie se va realiza de către creatorul ori deţinătorul documentelor, după caz, ca parte a obligaţiilor ce îi revin potrivit Legii nr. 16/1996 sau de către un furnizor de servicii, în condiţiile Legii nr. 135/2007", se menţionează în nota de fundamentare.

Va fi aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în primăvara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie - septembrie 2022.

Printr-un alt proiect de ordonanţă de urgenţă vor fi aprobate Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor ,,Mihail Cantacuzino" şi Programul naţional de expertizare a clădirilor publice cu risc seismic din sistemele de sănătate şi de învăţământ.

De asemenea, vor fi aprobate şi unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, tot prin ordonanţă de urgenţă.

"Având în vedere dificultăţile actuale privind localizarea apelanţilor la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, a fost identificată necesitatea implementării unor soluţii care să furnizeze către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă informaţii suplimentare de localizare generate prin extragerea şi utilizarea în cadrul unor algoritmi şi metode specifice a unor parametri tehnici din infrastructura reţelelor de comunicaţii electronice mobile. Pentru operaţionalizarea soluţiei de localizare cu fiabilitate şi acurateţe crescută la nivel de reţea este necesară implementarea unei arhitecturi standardizate în infrastructura furnizorilor de comunicaţii electronice mobile", se precizează în nota de fundamentare.

Executivul va adopta, prin hotărâre, Strategia Naţională de Management Integrat al Frontierei de Stat a României 2023-2027.

În nota de fundamentare a proiectului se arată: "Iniţierea unui nou ciclu de planificare impune definirea unei noi perspective strategice, care să asigure îndeplinirea angajamentelor României în domeniu, ca stat membru UE şi NATO. Strategia naţională este structurată pe 11 din cele 12 componente strategice (componenta privind cooperarea între Agenţiile şi instituţiile europene neavând valenţe naţionale), precum şi pe cele trei componente generale prevăzute de articolului 3 al Regulamentului EBCG şi reflectă obiectivele strategice ale TO EIBM şi bunele practici identificate în cadrul Grupului de Lucru la Nivel Înalt pentru Managementul Integrat al Frontierelor (HLIBMWG)".

În domeniul agriculturii, printre altele, vor fi aprobate două hotărâri, una privind plafoanele financiare alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2022 şi o alta, referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură.

Pe agendă figurează şi aprobarea, prin hotărâre, a pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Executivul va aproba, tot prin hotărâre, programul 'Gala Cercetării Româneşti'.

Printr-un memorandum, va fi aprobată negocierea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 de milioane de euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - şi a semnării acestuia, precum şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 509 / 5143
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...