ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Medic expert de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor - judecat pentru luare de mită

02 Decembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anei Guţ pentru luare de mită în formă continuată (334 acte materiale) şi a altor patru persoane pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune.

 
 
Ana Guţ, medic la Serviciul de expertiză medicală a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de peste 330 de fapte de luare de mită.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anei Guţ pentru luare de mită în formă continuată (334 acte materiale) şi a altor patru persoane pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune.
 
Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, Ana Guţ ar fi primit, în mod repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical, sume de bani (în valoare de 51.970 lei şi 3.330 euro), care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu. Ea a luat aceşti bani pentru întocmirea deciziilor medicale referitoare la capacitatea de muncă a persoanelor care solicitau încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă, întocmirea formularelor de concluzii medicale la revizuire ori referitoare la concediile medicale - prelungirea concediului medical peste 90 de zile şi propunerea prelungirii acestuia peste 180 de zile.
 
"De situaţia menţionată a profitat şi inculpata Violeta Dorina Coşa, care, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, în calitate de asistent medical, angajată la cabinetul medicului Ana Guţ din cadrul aceleiaşi instituţii, ar fi primit, în mod repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinet, sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu şi, de asemenea, ar primit de la inculpata Ana Guţ, în mod repetat, sume de bani despre care ştia că reprezintă o parte din sumele pe care medicul le primise în mod necuvenit", se explică în comunicatul DNA.
 
Violeta Dorina Coşa a încheiat cu procurorii, în prezenţa avocatului, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care prevede o pedeapsă de doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare. Ea a recunoscut comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (36 acte materiale), şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (23 acte materiale).
 
În cauză au fost identificaţi 14 intermediari, persoane fără calitate specială, care ar fi ajutat-o pe Ana Guţ să primească diferite sume de bani care proveneau de la beneficiarii de decizii medicale, iar dintre aceştia patru au fost trimişi în judecată, menţionează anchetatorii.
 
"Cu alţi 10 dintre inculpaţi, întrucât au recunoscut faptele de complicitate la luare de mită reţinute în sarcina acestora şi au solicitat încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în cauză au fost încheiate 10 acorduri, pentru pedepse cuprinse între doi ani şi doi ani şi şapte luni închisoare cu suspendare", arată DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani (2.427.255 lei identificate la percheziţiile domiciliare) şi asupra acţiunilor/instrumentelor financiare/bunurilor puse sub sechestru.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1396 / 4465
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...